![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Rookie Dołączył: Wed, 01 February 2023 ![]() |
Witam mam problem ,przełożyłem silnik w fiacie ze zwykłego diesla na jtd wszystko już w miarę ogarnięte silnik odpala i wgl,ale mam problem z prędkościomierzem bo auto(stilo) z którego był wyjety silnik czytał sygnał z absu do prędkościomierza ,a w tym do którego włożyłem jest sygnał ze skrzyni w której jest czujnika 3 pinowego(skrzynia została ta co była w aucie przy starym silniku).Potrzebuje przekazać sygnał z tego czujnika na liczniki.Po paru próbach skończyły mi się pomysły jak to poprawnie podpiąć żeby działało ,może tutaj ktoś coś doradzi
|
|
|
Wspieraj forum |
![]()
|
![]() Dotacja ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Frequent User Dołączył: Tue, 28 December 2021 ![]() |
A z abs nie możesz pobrać? Nie działa po prostu podłączony sygnał prędkości do wejścia na licznikach?
|
|
|
![]()
|
|
No właśnie auto do którego przełożyłem nie ma abs ,być może że po podaniu sygnału bezpośrednio na licznik by to zadziałało tylko jak odszukać na który pin podać
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Clubber Dołączył: Tue, 15 July 2008 Skąd: Katowice ![]() |
Rozumiem, ze zmieniles tez zegary? Chyba latwiej będzie pozostac przy starych zegarach
-------------------- Nie ma nudnych samochodów, są tylko nudni kierowcy
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Homee Dołączył: Wed, 19 August 2009 Skąd: Białystok ![]() |
GPS-owy prędkościomierz nie wchodzi w grę?
-------------------- _http://autobezsens.blogspot.com/ <- nudne gadanie o niczym
Drive like lightning, crash like thunder Civic fk2 R18A2 + Civic EG B16 było: E36 4d M44B19 - "(b)awaria", Astra F GSi 16v - "Disastra" |
|
|
![]()
|
|
Forum Killer Dołączył: Tue, 02 June 2009 Skąd: Lębork ![]() |
Speedohealer może brać sygnał z różnych układów, jest tam impulsator prędkości w skrzyni? Może kwestia dobrania modelu. Fajny gadżet u mnie w mercu ogarnia abs bez problemu po dobraniu modelu do czujników indukcyjnych.
-------------------- Mercedes W201 M104
|
|
|
![]()
|
|
Ma czujniki w skrzyni,poszukam tego urządzenia
|
|
|
![]()
|
|
To urządzenie odbierze sygnał z czujnika i przekaże na licznik tak?
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Sat, 03 July 2010 ![]() |
Ten licznik który masz teraz nie potrzebuje komunikacji po CAN?
|
|
|
![]()
|
|
Potrzebuje właśnie
|
|
|
![]()
|
|
Frequent User Dołączył: Tue, 28 December 2021 ![]() |
Bo to nie podłączysz, musiałbyś sobie zbudować translator, najprościej będzie wrzucić stare zegary, to nie vw
|
|
|
![]()
|
|
Kurde właśnie na starych zegarach nie będzie mi działał obrotomierz i kontrolki , zresztą stare zegary też chyba są na can , tylko że tam jakoś sygnał szedł do bcm i z tamtad na zegary i nie wiem czy tutaj nie da się tak samo tego ogarnąć, tylko próbowałem go podpiąć tak ale też to nie rusza
|
|
|
![]()
|
|
Forum Homee Dołączył: Mon, 12 February 2007 Skąd: Warszawa-Wesoła ![]() |
Co jest dawcą a co biorcą?
|
|
|
![]()
|
|
W sensie jaki samochód? To dawca jest Fiat Stilo a biorca Fiat Doblo
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Homee Dołączył: Mon, 29 January 2007 Skąd: Z Mercedesów i Hond ![]() |
A niema piasty do Doblo z wersją z ABS ? Komp się nie pruje że niema sygnału z ABS ? Nie masz zamalowanego check engine ?
![]() ![]() ![]() -------------------- Hondy i Mercedesy
Diagnozujesz czy zgadujesz ? Elektronika Diagnostyka i Serwis Mechaniczny. Współpraca z Monster Garaż-kompleksowe remonty silników. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: Thursday, 01 May 2025 - 15:57 |