![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Forum Homee Dołączył: Sat, 15 September 2007 Skąd: Warszawa ![]() |
Pacjent to jedno z dwoch rs4 ktore posiada nasz klient. Od dawna znane auto na warszawskiej scenie streetracingowej . Po wielu rozmowach wkoncu wybralismy setup ktory powinien spelniac wszystkie oczekiwania Jacka. Zalozeniem bylo aby autem dalo sie przemieszczac na codzien po miescie oraz setup ktorego nikt w Pl nie robil gdyz ostatnio jakas moda na montaz k04 z rs6 . Oto specyfikacja :
1. Audi rs4 2001r silnik AZR 2. Hamulce przod rs6 plus 3. Hamulce tyl oem 4. Zawieszenie gwint bilstein pss9 5. 2 x blow off forge 6. Oil catch tank forge 7. Wszystkie przewody powymieniane na samco 8. Pompa bosch 044 9. Wtryski siemens 630 cc thx SID 10.Vems engine management system 11.Usuniety system sai 12.Dolot custom + hks filtry 13.Wydech seria + wyciecie srodkowego tlumika 14.Wloty w masce 15.Intercooler fmic 16.Turbosprezarki garret gt25R eliminator 17.Sprzeglo - tarcza spec + docisk wlasnej konstrukcji wykonany przez Radzikowskiego 18.Podkladki pod kolektor ssacy 19.Malowanie proszkowe dekli + pelen serwis ASO Auto w trakcie budowy do zakonczenia projektu z racji dlugch termiow kilku czesci z Aso bedzie trwal ok 4 tyg. Z gory uprzedzam ze zestaw turbin ktore mozna zamowic w niektórych sklepach w usa oczywiscie wedle zapewnien ze sa bolt on .... oczywiscie nie sa ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Wiecej zdjec w przyszlym tygodniu obecnie dopadlo mnie jakis wstretne chorobsko ![]() -------------------- Najgorszy Tuning w Mieście
|
|
|
Wspieraj forum |
![]()
|
![]() Dotacja ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Sat, 06 January 2007 Skąd: to wiesz? ![]() |
następny świetny projekt spod znaku OOOO! jak jest z wytrzymałością seryjnych gratów w RS4 przy mocach 5++??
pozdrawiam -------------------- Jaguar XKR V8 Kompressor Stage1+
Porsche Cayenne II V6 TDI Stage1+ |
|
|
![]()
|
|
Przezyje
![]() -------------------- Najgorszy Tuning w Mieście
|
|
|
![]()
|
|
![]() Frequent User Dołączył: Wed, 26 November 2008 ![]() |
No to mamy pare projektów s4 rs4 w polsce zobaczymy co komu z tego wyjdzie.Zycze powodzenia w projekcie i czekamy Adas na wykresik mocy 5++.
|
|
|
![]()
|
|
Co do wyboru sprezarek to uwazam ze mamy najlepsze z obecnie znanych mi projektow , chyba ze cos tam Andrzej po tajemnie wsadza. Sam jestem ciekaw jak to sie bedzie zachowywalo. Temperatura mi spadla wiec zbieram sie do firmy pozdr.
-------------------- Najgorszy Tuning w Mieście
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Sat, 08 October 2005 Skąd: Rzeszów ![]() |
he he po tajemnie to ja wsadzam coś innego
![]() turbinki ładne widziałem wczoraj na żywca, swego czasu zastanawiałem się nad ich mocniejszą wersją ale poczekam na projekty w USA i wykres ich jak wstają z dołu ach jak ja lubie patrzeć na rozkręcone/w budowie RS4 .... wczoraj widziałem ich 5 szt !!! czekam na finał bo u mnie idzie powoli ... ale światełko w tunelu się wczoraj pojawiło ![]() ps: K04 z RS4 popularne w PL bo dostępne za małą kase no i ciągną jeszcze z dołu ![]() -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Rozbierania ciag dalszy i ciagle czym mnie te auta zaskakuja. Otoz auto po ktoryms z serwisow ktory opiekowal sie wczesniej tym autem najprawdopodobniej przy 152 tys km dostalo w prezencie swiece z s4 czyli pfr6q zamiast pfr7q. Gratulujemy firmie D..... za madre posuniecie . Tylko z czystej ciekawosci tam dzisiaj zajrzalem gdyz sciagalem dekle. Plan na dzisiaj to wykonanie podkladek pod kolektor ssacy oraz pomalowanie kolektora , dekli itd. W pn biore sie za przerabianie oryginalnej przepustnicy oraz montaz turbin na gotowo. Rownierz w pn odbieram docisk i skladam do kupy skrzynie. Standardowo ciekla dodatkowa pompa wody i to bardzo. Podejrzewam ze byla ona takrze przyczyna spalenia sprzegla bo glikol wesolo plynal po sprzegle.
![]() ![]() ![]() A tu juz w kolejce czeka tez biturbo tylko troszke inne ![]() ![]() -------------------- Najgorszy Tuning w Mieście
|
|
|
![]()
|
|
Adam malujecie kolektor ssący i trójnik alu ?
też się nad tym zastanawiam -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Wlasnie go rozebralem i oddalem do malowania . Oprocz tego moj Pan wymacza to w kwasie itp wiec dostaje czysciutki i pachnacy
![]() -------------------- Najgorszy Tuning w Mieście
|
|
|
![]()
|
|
![]() Frequent User Dołączył: Fri, 31 October 2008 Skąd: Gdańsk ![]() |
mozna cos wiecej na temat tego Sky'a?
![]() |
|
|
![]()
|
|
rb26dett
2 x hks ball bearing turbo hks + downpipe 3.5 cala ebc apexi power fc d-jetro i takie tam .... ![]() -------------------- Najgorszy Tuning w Mieście
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Homee Dołączył: Mon, 20 November 2006 Skąd: Warszawa ![]() |
Bedzie trzeba uwazac na tego RSa jesli 5 peknie z przodu to bedzie grubo
-------------------- Reklama na forum jest możliwa jedynie na określonych warunkach.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Frequent User Dołączył: Sun, 09 November 2008 Skąd: Rzeszów ![]() |
Bedzie trzeba uwazac na tego RSa jesli 5 peknie z przodu to bedzie grubo mysle ze peknie ![]() ![]() -------------------- Audi Turbo quattro
Audi A3 1.8T |
|
|
![]()
|
|
pozegnalismy dzisiaj system dopalania spalin oraz zaczelismy myslec nad dolotem. Spokojnie ten silicon nie splonie
![]() ![]() ![]() ![]() -------------------- Najgorszy Tuning w Mieście
|
|
|
![]()
|
|
![]() Frequent User Dołączył: Sun, 11 January 2009 ![]() |
Projekt mega
![]() ![]() PS: nie chce być niegrzeczny ale moglibyście zainwestować w jakiegoś cyfraka ![]() -------------------- Fiesta XR2i ITB
|
|
|
![]()
|
|
zainwestowalem i to grubo mam k20d ale to takie bydle poza tym szkoda mi go troszke na warsztatowe warunki.... wiesz kurz , pyl itd dlatego strzelam z 8800 luna. Ale moze cos wymysle w przyszlym tygodniu kiedy bede go ubieral . Dzieki za rade
-------------------- Najgorszy Tuning w Mieście
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Clubber Dołączył: Mon, 08 December 2008 ![]() |
panowie czy moze mi ktos powiedziec jaka jest wytrzymalosc seryjnego motoru w rs4 tzn ile potrafia zniesc seryjne korbowody bo w s4 przy 620nm i 400km by GTO dawaly rade ,a jak jest w przypadku rs4 ?? dzieki z gory
-------------------- 2011 - 20vt 635km/725nm by DIGITUN
2014 - 2,0 TFSI na seryjnym K04 402km/505nm by DIGITUN 2014 - 20vt 826km/868nm by DIGITUN 2015 - 2,7 bit 499,5km/568nm (seryjne k04) by DIGITUN |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Mon, 11 June 2007 Skąd: WG ![]() |
a gdzie malujecie proszkiem dekle aluminiowe??
-------------------- A4 Allroad 3.0TDI
KTM 520EXC |
|
|
![]()
|
|
panowie czy moze mi ktos powiedziec jaka jest wytrzymalosc seryjnego motoru w rs4 tzn ile potrafia zniesc seryjne korbowody bo w s4 przy 620nm i 400km by GTO dawaly rade ,a jak jest w przypadku rs4 ?? dzieki z gory motor motorowi nie równy jeden wytrzyma 600 PS a drugi 450 PS ja przy 500 PS nie ryzykuje i kuje - w świecie też taka polityke stosują w S4/RS4 -------------------- |
|
|
![]()
|
|
piaseczno firma covpol ul derdowskiego 6 mam tam zaprzyjaznionego Adama ktory robi mi takie rzeczy. Co do wytrzymalosci motoru to 500 koni zniesie spokojnie. Tak jak sid pisze w zaleznosci jak sie prowadzil przez xx km i jak ktos dbal to jest tez wyznacznik na przyszlosc.
Heh wlasnie siedzialem w toalecie i czytalem gt z nasza m3 i znalazlem opis 5 silnikow i podwajanie mocy .... jest napisane ze s4 spokojnie 550 + wiec moge isc spokojnie spac ![]() -------------------- Najgorszy Tuning w Mieście
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: Sunday, 10 August 2025 - 13:29 |