Shoutbox 0 nowych PW 

Reply to this topicStart new topic
> Peugeot 206 RC 2004
Ocena 5 V
usuniety
post Wed, 11 Nov 2015 - 12:32
Post #1

Forum Killer

Sprzedam Peugeot 206 RC z 2004r.
Auto przygotowywałem do imprez typu trackday. Używane było dotychczas tylko na ulicy.
Samochód bezwypadkowy, z oryginalnymi wszystkimi szybami, zgodnymi z rokiem produkcji samochodu.
Mam na miejscu do dyspozycji elektroniczny czujnik grubości powłoki lakierniczej oraz interfejs diagnostyczny do samochodów marki Peugeot.
Możemy podjechać do ASO (lub dowolnego innego warsztatu), możemy podjechać sprawdzić geometrię itd. itp.

Samochód w bdb stanie technicznym, układ dolotowy firmy simota oraz kompletny układ wydechowy ze stali nierdzewnej z decatem (2,5") brytyjskiej produkcji.
ABS działa, klimatyzacja również.
Z przodu przewody hamulcowe w stalowym oplocie oraz zaciski czterotłoczkowe Brembo z 406 coupe, współpracujące z tarczami 288/28mm.
Na przedniej i tylnej osi są założone szpilki oraz aluminiowe dystanse 25mm przód, 15mm tył.
Świeci się kontrolka airbag z uwagi na usunięcie niektórych poduszek oraz kontrolka ESP, które nie działa z uwagi na zamontowaną kierownicę sportową (nieprawidłowo zwinięta taśma w przełączniku zespolonym, czujnik skrętu kół).

Samochód został sprowadzony z Włoch w lipcu 2012r i do zeszłej jesieni był w rękach jednego właściciela.
Po zakupie przeprowadziłem szereg napraw, dzięki, którym samochód można teraz bezproblemowo użytkować.
Nie będę, wypisywał co było wymieniane - jeśli ktoś jest zainteresowany to zapraszam do kontaktu mailowego, podeślę numer kontaktowy i chętnie opowiem o samochodzie.

W aucie zamontowane są fotele kubełkowe oraz pasy szelkowe z homologacją FIA ważną do 2020r.
Jest również założony harness bar oraz rozpórka przednich kielichów (górny-sport).
Stosuję olej Valvoline VR1 5w50 oraz filtry firmy Purflux.
Samochód stoi aktualnie na aluminiowych felgach (wyglądających jak stalowe) z citroena c5 oraz zimowych oponach 185/55/15 (continental ts850 kupione nowe na zeszłą zimę). Za dopłatą mogę dołożyć do auta felgi widoczne na jednym ze zdjęć w kolorze białym, włoskiej produkcji firmy speedline, w rozmiarze 16x8, na które założone są opony typu semi slick (Syron Street Race) w rozmiarze 195/45/16. Felg w kolorze żołtym fluo już nie mam i nie są częścią ogłoszenia.

Samochód użytkuję codziennie więc przebieg rośnie.

Samochód jest zarejestrowany na dwie osoby, a poczynione zmiany są zgłoszone i poparte zdjęciami, co rozwiązuje problem w razie kontroli policyjnej.
Silnik to zdrowa 10 letnia seria.
Na przyszły sezon samochód miał zostać wystrojony, jest potencjał na jakieś 185-190 koni.

W aucie jest oczywiście skrzynia dużo bardziej rozwojowa niż w innych 206kach - typu BE, sterowana linkami, a nie lubiącymi wypadać cięgnami.

Sprzedaję samochód ponieważ czas kupić coś szybszego..
Nie mniej nie mam ciśnienia na sprzedaż w związku z czym, cena jest sztywna.
Auto można obejrzeć w zasadzie w każdej chwili, natomiast jazda próbna możliwa jest tylko po pozostawieniu gotówki jako zabezpieczenie.
Cena dla forum - 19 tyś zł.
Kontakt - PW
Istnieje możliwość odbioru osobistego.
http://otomoto.pl/oferta/peugeot-206-rc-s1...e-ID6y9fKF.html
Go to the top of the page

+Quote Post
Wspieraj forum
post Wed, 11 Nov 2015 - 12:32
Post #

Dotacja

Dotacja na forum
Go to the top of the page