![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Super User Dołączył: Sun, 10 January 2010 Skąd: Olsztyn ![]() |
![]() Bez komentarza... -------------------- Ford Sierra 2,9 sedan 24v6 Cosworth + Holset HX40 + LPG
Ford Sierra 2,3 sedan 16v + td04hl-19t - Turbogruz - 243Km, 430Nm. Ford Sierra 2.0 coupe V6 1983r mk1 - Zabytek Ford Sierra 2,3 sedan 16v - żonowóz... I 4 inne.... |
|
|
Wspieraj forum |
![]()
|
![]() Dotacja ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Sat, 07 March 2009 Skąd: Czechy ![]() |
To, że pistolety ON nie odbijają w takim mrozie to się zdarza, ale ta parafina w okienku bezcenna
![]() ![]() ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Super User Dołączył: Sun, 10 January 2010 Skąd: Olsztyn ![]() |
Głównie chodzi o parafinę... Porażka jakaś. Ciekawe czym jest ta verwa w rzeczywistości.
-------------------- Ford Sierra 2,9 sedan 24v6 Cosworth + Holset HX40 + LPG
Ford Sierra 2,3 sedan 16v + td04hl-19t - Turbogruz - 243Km, 430Nm. Ford Sierra 2.0 coupe V6 1983r mk1 - Zabytek Ford Sierra 2,3 sedan 16v - żonowóz... I 4 inne.... |
|
|
![]()
|
|
![]() Super User Dołączył: Mon, 27 September 2010 Skąd: Poznań ![]() |
Ekodiesel sie jakoś trzyma
![]() -------------------- Fiat 126p 650 Turbo
Peugeot 205 1.6 16v Turbo |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Sat, 07 March 2009 Skąd: Czechy ![]() |
Nie chce tutaj najeżdżać na ORLEN, ale te samo paliwo na innej stacji może być w idealnej kondycji. Teraz pytanie czy stacja jest franczyzowa czy samego ORLENU.
Sam pracuje na stacji i historie na temat paliwa opowiadane przez ludzi potrafią przebić fantastykę najlepszego pisarza ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Frequent User Dołączył: Sun, 27 November 2005 ![]() |
mozesz napisac o tym troche szerzej? zwlaszcza o proawdziwych historiach na ten temat? sadze ze nie tylko mi ale i wielu uzytkownikom taka wiedza sie przyda.
|
|
|
![]()
|
|
User Dołączył: Thu, 14 May 2009 Skąd: Żywiec ![]() |
Ja się mogę wypowiedzieć na temat ON BP ultimate..
Przez ostatni tydzień były mrozy -25 a nawet 27 i w dwóch autach zamarzła ropa.. W jednym pomogła zmiana filtra paliwa i zalanie ON arctic ze Statoila drugie czeka na ciepły garaż... |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Homee Dołączył: Thu, 22 January 2004 Skąd: bełchatów ![]() |
rozmawiałem jakis czas temu z kolega, który pracował na różnych stacjach i wg.niego przed dostaniem sie zanieczyszczen, ludzka głupota i nieuwaga najlepiej paliwa zabezpiecza Shell. Tzn on uzył sów "shell ma najlepiej zabezpieczone cysterny"
-------------------- „Dokładnie wiadomo, kiedy ludzie zaczęli się ścigać: gdy tylko zbudowali drugi samochód.”
-by Richard Petty NASCAR racedriver corsa c16xe N/A 176KM/187Nm powered by corsasport.pl |
|
|
![]()
|
|
![]() Frequent User Dołączył: Sat, 16 October 2010 Skąd: Grudziądz ![]() |
A ja podejrzewam. że to paliwo tak często ludzie tankowali, że nie było dolewane do zbiornika od lata, albo taniej kupiona verwa z rafinerii.
|
|
|
![]()
|
|
Frequent User Dołączył: Fri, 12 August 2011 Skąd: Radość. ![]() |
Nieopodal domu mam autoryzowaną, dużą stacje Shella na której faktycznie można było zawsze polegać.
Motyw sprzed czterech dni - zamarznięta zawartość zbiornika w a4 2,5tdi. (A auto tankowane jest tam już chyba 3-ci rok z rzędu, bo wali przebiegi 20km dziennie). Chyba kwestia farta przy takiej temperaturze. -------------------- Żadne hobby, daj mi spokój i sam dorośnij.
|
|
|
![]()
|
|
Frequent User Dołączył: Sat, 01 May 2010 Skąd: Łomża ![]() |
Opał w c330. Sobota -33 a ciapek latał jak głupi po parkingu z pługiem, ani myślał zamarzać.
|
|
|
![]()
|
|
User Dołączył: Tue, 16 August 2011 ![]() |
Osobiście mam do czynienia z rynkiem paliw płynnych u nas w kraju i nie tylko, wiec z doświadczenia na zimę polecam każdemu Diesla Gold'a Arktycznego (nie mylić ze zwykłym Gold'em)
Nasze ciężarówki jeżdżą na nim całą zimę, głównie Litwa, Łotwa, Estonia, itp (zimno ![]() -------------------- Daily: Passat Variant Highline 2012'; CFGB + DSG
Weekend: RX-8 HP 2004' |
|
|
![]()
|
|
![]() Moderator Dołączył: Sat, 03 January 2004 Skąd: Warszawa ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Clubber Dołączył: Mon, 28 April 2008 Skąd: Drag Racing Strip ![]() |
ja do każdego firmowego Dezela na pełny bak leję benzyny w ilości 10% pojemności baku , zawsze działa i nic złego się nie dziej
pzdr -------------------- American Muscle.
Pontiac Firebird Esprit '77 z LS1 |
|
|
![]()
|
|
![]() Super User Dołączył: Wed, 23 February 2005 Skąd: Radom/Warszawa ![]() |
Ja od 3 dni widziałem ze 30 aut z zatkanymi przez parafinę filtrami,V Power , Verwy, Ultimate , jeden z klientów przywiózł bańkę V powera Diesla niby do -30 to wyglądał jak rosół z mielonym makaronem :/....
-------------------- ....Fabia RS.....190/400
|
|
|
gość_bezduszny_* |
![]()
|
![]() |
Rok temu tankowałem VARVA ON i były cholerne problemy
W tym roku znajomy tankował i to samo (nawet poruszałem to na forum) ... poważne problemy z odpalaniem przy -10 stopni |
|
|
![]()
|
|
![]() Super User Dołączył: Mon, 23 October 2006 Skąd: Kraków / BK ![]() |
Ja zalewam mojego diesla zwykłym ONem z BP od 3 lat i pali od kopa nawet przy -20*C.
-------------------- - Nissan 200sx s14a 2.0T
- Daily use Audi A3 8P Sportback 2.0 TDi |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Homee Dołączył: Fri, 10 November 2006 Skąd: Warszawa WN ![]() |
Ja leję zwykłego Diesla na Shellu (Diesel Extra) i nie mam żadnych problemów przy temperaturze -20*C.
-------------------- "If in doubt, flat out" Colin McRae
Kilka aut wywołujących uśmiech na twarzy :) |
|
|
gość_bezduszny_* |
![]()
|
![]() |
a jak by było przy -27 jaką miałem w piątek rano kiedy odpalałem ?
|
|
|
![]()
|
|
![]() Super User Dołączył: Wed, 23 February 2005 Skąd: Radom/Warszawa ![]() |
Pewnie wszystko zależy od stacji, ja tankowałem na Lukoilu i też bezproblemowo, choć jakiś tam depresator zalany został profilaktycznie. Wole nie być królikiem doświadczalnym
:]....Dziś miałem w pracy z 10 aut po Shelu , wszystkie auta tankowały w Piasecznie ![]() -------------------- ....Fabia RS.....190/400
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: Saturday, 03 May 2025 - 07:06 |