![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Forum Homee Dołączył: Fri, 22 November 2002 Skąd: PŁOCK ![]() |
Jaka jest cena przesunięcia odcięcia zapłonu z 6000 na 7000obr/min, gdzie to można zrobić w Warszawie i okolicach.
|
|
|
Wspieraj forum |
![]()
|
![]() Dotacja ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Clubber Dołączył: Sun, 20 October 2002 Skąd: W-wa ![]() |
Jacek Ch. bierze 500 o ile pamietam. ale watpie zeby ci przesunal tak "na dziendobry" o 1000 w gore...
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Thu, 17 October 2002 Skąd: warszawa ![]() |
Maciek dobrze mówi.Jacek Chojnacki robi takie rzeczy,o ile dobrze pamiętam w kooperacji z V-techem.
Przesunięcie rev limitera o 1000obr to sporo jak dla tego silnika.Poza tym zapomnij o pozytywnych efektach przesunięcia rev limitera w seryjnym lub kosmetycznie poprawionym silniku. -------------------- 2e -> 123KM / 168Nm
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Clubber Dołączył: Fri, 18 October 2002 Skąd: Warszawa ![]() |
Master's też to robi, ceny niestety nie znam.
-------------------- ................................................
|
|
|
![]()
|
|
CYTAT("pawelo":18q9qq6n) Master's też to robi, ceny niestety nie znam.
napisał mi ze 1200zl "na dzieńdobry" --sam limiter |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Homee Dołączył: Mon, 14 October 2002 Skąd: WWA ![]() |
1200 za limiter?
Niezla paranoja. |
|
|
![]()
|
|
![]() Frequent User Dołączył: Wed, 08 January 2003 Skąd: Piaseczno ![]() |
1200 za limiter?
Niezla paranoja. Roos a mozesz powiedziec ile to kosztuje jak masz dojscie. |
|
|
![]()
|
|
CYTAT("PrOsIaQ":1dhvtajo) Jacek Ch. bierze 500 o ile pamietam. ale watpie zeby ci przesunal tak "na dziendobry" o 1000 w gore...
Własnie dzwoniłem do Pana Jacka Chojnackiego, w najlepszym przypadku przesuniecie odciecia kosztuje 900zł(w moim silniku). 1000 obr w góre można zrobić bez problemu. Myslałem że to trochę mniej kosztuje. Chip 1200zł + ewentualnie 150zł za kilka pomiarów na hamowni w celu dostrojenia. |
|
|
![]()
|
|
CYTAT("MARCIN--Ibiza":18vl97at) CYTAT("PrOsIaQ":18vl97at) Jacek Ch. bierze 500 o ile pamietam. ale watpie zeby ci przesunal tak "na dziendobry" o 1000 w gore... Własnie dzwoniłem do Pana Jacka Chojnackiego, w najlepszym przypadku przesuniecie odciecia kosztuje 900zł(w moim silniku). 1000 obr w góre można zrobić bez problemu. Myslałem że to trochę mniej kosztuje. Chip 1200zł + ewentualnie 150zł za kilka pomiarów na hamowni w celu dostrojenia. No to cholernie dużo to kosztuje Zamiast chipa za 1200zł,polecam piggy backa.Zawsze możesz wymontować i do drugiego auta przełożyć. -------------------- 2e -> 123KM / 168Nm
|
|
|
![]()
|
|
piggyback, nie zrobi ci limitera, a przynajmniej nie kazdy.
swoja droga 900 zł za samo zdjecie limitera to duzo sie mi wydaje. |
|
|
![]()
|
|
CYTAT("PrOsIaQ":1ysh8wxf) piggyback, nie zrobi ci limitera, a przynajmniej nie każdy
Wiem że piggy back nie przesunie limitera Moja wypowiedz dotyczyła raczej zakładania chipa za 1200zł. -------------------- 2e -> 123KM / 168Nm
|
|
|
gość_shafter_* |
![]()
|
![]() |
CYTAT("PrOsIaQ":7v7grog1) piggyback, nie zrobi ci limitera, a przynajmniej nie kazdy.
A ktory to potrafi ? Bo ja myslalem ze piggyback nie rusza redline z samej swojej definicji |
|
|
![]()
|
|
nie wiem na pewno czy ktorys to potrafi. ale moze? wiec nie bede pisal "zaden" bo moze sa jakies patenty...
UC nie potrafil sobie poradzic jakos? tak cos mi sie kolata po lbie... |
|
|
![]()
|
|
Jakiś czas temu w Astrze 1.4 16V, chłopaczek wymontował całkowicie odcięcie.
Sam to zrobił bez żadnego chipa. Wyjmował jakąś kostkę. |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Clubber Dołączył: Thu, 31 October 2002 Skąd: z doliny zakutych łbów ![]() |
Zdjąć limiter może sie udać przy pomocy SMT5 pod warunkiem, że na odcięcie ma wpływ sygnał z zakresu 0-10V Zależy od samochodu.
-------------------- ...
Tor Poznań 1:38:100 (na starym asfalcie) www.select-automotive.pl Spełniamy marzenia najtaniej... |
|
|
![]()
|
|
CYTAT("Koleś":mruusk3l) Roos a mozesz powiedziec ile to kosztuje jak masz dojscie.
Mialem dwie oferty - jedna 0zl druga 300zl. Ale nie powiem kto - powysylaj emaile do firm ktore sie takimi rzeczami zajmuja, to nic nie kosztuje. |
|
|
![]()
|
|
Ja myślałem że 500zł to max za limiter a tu słysze 900,1200.
Jutro zadzwonie do GMS. Ta firma radzi sobie z wieloma "problemami"-zobaczymy jaka cena. |
|
|
![]()
|
|
CYTAT("TwinTurbo":3jma14vc) Zdjąć limiter może sie udać przy pomocy SMT5 pod warunkiem, że na odcięcie ma wpływ sygnał z zakresu 0-10V Zależy od samochodu. zdjąć... ale przesunąc zdaje sie niestety nie... prawda? zreszta.. ktory sygnal mialby pojsc i w jaki sposob?
czy poza tymi dwoma zasadniczymi co sluza do wlasciwego efektu swinki, PP ma jescze jakas tajna opcje? czy ten sygnal musi byc na jednym ze zrodel, ktore modyfikujemy swinka? |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Clubber Dołączył: Thu, 31 October 2002 Skąd: z doliny zakutych łbów ![]() |
musialby byc na wejscu/wyjsciu analogowym lub freq. Można ustawic jakis limit dla sygnalu wychodzacego tak aby ECU myslalo ze jest 6.000 rpm gdy faktycznie bedzie 7.000 rpm. Ktos co ma talent musiałby się pobawić bo zrobić to sie da...
-------------------- ...
Tor Poznań 1:38:100 (na starym asfalcie) www.select-automotive.pl Spełniamy marzenia najtaniej... |
|
|
![]()
|
|
Prudent (PP) twierdzi ze nei da sie zmienic rev limitera majac SMT5. Pisalem do nich w tej sprawie.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: Thursday, 01 May 2025 - 07:29 |