![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Rookie Dołączył: Mon, 19 November 2007 Skąd: Białystok ![]() |
Witam. Chciałem się pochwalić moim wozidełkiem.
Nissan 200SX S13 93r, przywieziony osobiście dwa lata temu z Frankfurtu. Po roku fajnego użytkowania, gdy już głowica powiedziała papa w seryjnym silniku, trzeba było podjąć decyzję. Czy robimy kute 1.8 czy męskie RB z konkretnym potencjałem na przyszłość. No i akurat udało się znaleźdź przy pomocy Czika fajnego lekko uderzonego skay-a GTS-a. No i się zaczęło. Autko po przygotowaniu komory i budy czyli dokładniejszemu obspawaniu i wzmocnieniu powędrowało na swap do firmy G-Garage w lublinie, gdzie pan Grzesiu zrobił jak poniżej. SILNIK - Swap na jednostkę RB25DET z ze sky-a R33 GTS - kolektor ssący Greddy - turbo- seria podniesione na 0.9 bara - pompa Wlabro - boost contr Apexi AVCR - dolot , duży IC-ek, orurowanie kwasiak +polerka -wydech 3.5' z jednym końcowym tłumikiem NAPĘD - sprzęgło XTD (6 łapek) - zaspawany tylny dyfer UKłAD CHłODZENIA - usunięta wiskoza - chłodnica MISHIMOTO - wiatraki SPAL + kontroler ZAWIAS - gwint TEIN-a wersja drift spec - gdzie tylko się dało tam wylądowały poliuretany - rozpórki 3 szt ( przód, tył i spód) WNĘTRZE - wydmuszka i tylko dwa kubły RECARO + paski Sabelth-a 3' BODY- - totalna seria - buda obspawana, łącznie z komorą silnika foto1 Foto 2 Foto 3 Foto 4 Foto 5 Foto 6 Oceniać, krytykować i takie tam Pozdrówka Panowie |
|
|
Wspieraj forum |
![]()
|
![]() Dotacja ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() Frequent User Dołączył: Fri, 04 June 2004 Skąd: Poznań ![]() |
very nice
![]() ... ale wole przody przed liftem ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Clubber Dołączył: Sun, 09 March 2003 Skąd: Londyn ![]() |
OT Filipek, wrzucaj miniaturki zdjec jak mozesz bo ta strona fotosik.pl jest strasznie wk....aca z tymi reklamami.
Fajny projekt!! |
|
|
gość_namoamo_* |
![]()
|
![]() |
OT Filipek, wrzucaj miniaturki zdjec jak mozesz bo ta strona fotosik.pl jest strasznie wk....aca z tymi reklamami. OT polecam http://screeny.pl/ /OT |
|
|
![]()
|
|
![]() Super User Dołączył: Sat, 12 July 2008 ![]() |
Czysto, schludnie
![]() ![]() Masz może filmy jakieś ? |
|
|
![]()
|
|
Rookie Dołączył: Mon, 19 November 2007 Skąd: Białystok ![]() |
http://www.youtube.com/watch?v=FGm8DMAnvZQ koleś chyba aparatem robił, przepraszam za jakość.
I dzięki za pochwały. Dziś odkręciłem kilka gadźetów spod maski, w celu ich odrestaurowania, a maska będzie od spodu jeszcze raz lakierowana. |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Clubber Dołączył: Fri, 02 June 2006 Skąd: okolice Warszawy ![]() |
no nareszcie walka dobiega konca
![]() -------------------- <b>wtryskiwacze: BOSCH 525cc wysokoomowe, Bosch 650cc, SIEMENS 630cc 1200cc Lucas niskoomowe</b> |
|
|
![]()
|
|
User Dołączył: Sun, 10 May 2009 Skąd: Kozy ![]() |
witam mam takie pytanie jakiego użyłeś wału napędowego oraz jakiego tylnego mosta?? Chodzi mi dokładnie czy z s skyline czy z S13??
|
|
|
![]()
|
|
Forum Clubber Dołączył: Tue, 04 December 2007 Skąd: Wrocław ![]() |
z tego co się orientuję po opisie auta i zdjęciach, auto zmieniło właściciela i jeździ we wrocławiu obecnie... ale niech właściciel się wypowie
![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Super User Dołączył: Tue, 25 April 2006 Skąd: DW-city ![]() |
tak to autko jezdzi we wrocku mialem juz kilka razy porozmawiac z wlascicielem bedzie na bank strojone:D
|
|
|
![]()
|
|
User Dołączył: Tue, 20 May 2008 ![]() |
z s14, chociaz mozna podobno wlozyc ze skaja, tylko nie wiem jak to ma pasowac skoro wogole nie pasuje.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: Thursday, 01 May 2025 - 16:17 |