![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Sat, 19 October 2002 Skąd: drifters.pl ![]() |
Hej,
Za namową paru osób wrzucam opis projektu mojego nissana - auto numer 3 ze "stajni" DRIFTERS.PL ![]() Auto mechanicznie jest już praktycznie skończone (jest jakiś problem, ale mam nadzieje, że temat się dzisiaj rozwiąże). Mam nadzieję, że wystartuje w Bydgoszczy. Blacharsko-lakierniczo auto, też jeszcze nie skończone. Przedni zderzak zamontowany "na sztukę", nie ma jeszcze progów i niespodzianki, która będzie pewnie od kolejnej runkdy Zastosowanie : oczywiście drifting ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Silnik: - CP Pistons – kute tłoki - CROWER – kute korbowody - GARRETT GT2871R 0.86 A/R- turbo (z dużym prawdopodobieństwem będzie zmiana na td05) - HKS 256 – wałek ssący - HKS 264 – wałek wydechowy - HKS – kółka rozrządu - HKS – zawór upustowy - SUPERTECH – tytanowe talerzyki i sprężynki - ARP – śruby - COMETIC HP – uszczelka pod głowicą - SARD 550 – wtryskiwacze - Odwrócony intercooler - obróbka głowicy Elektronika - AEM EMS – komputer "standalone" - AEM UEGO – szerokopasmowa sonda lambda - GREDDY – zegary EGT + Boost Zawieszenie i przeniesienie napędu: - APEXi N1 EVOLUTION – zawieszenie gwintowe - ENERGY SUSPENSION– gumy zawieszania - CUSCO LSD – szpera - SUSPENSION TECHNIQUES – stabilizatory - EXEDY STAGE 2 CLUCH – sprzęgło + docisk - EXEDY RACING FLYWHEEL – lekkie koło zamachowe - Przerobione drążki kierownicze - rozpórka Inne: - APEXi Exhaust – układ wydechowy - WALBRO – pompa paliwa - B&M - short-shifter - SPARCO PISTA – fotele kubełkowe - SPARCO – kierownica zamszowa - SABELT – pasy szelkowe |
|
|
Wspieraj forum |
![]()
|
![]() Dotacja ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Homee Dołączył: Thu, 15 May 2003 Skąd: Starachowice/Kielce/Krakow ![]() |
M@cku przepiekne auto, patrzac na nie odechciewa sie konwersji na s14a...
a setup - marzenie ale czy to nie jest przypadkiem autko z krakowa? ![]() jesli tak to teraz wyglada o niebo lepiej... tylko szkoda, ze ominela Cie frajda z budowy tego potwora... masz moze jakies fotki spod maski? zwlaszcza interesuje mnie "odwrocony intercooler" -------------------- Usunięto komercyjną sygnaturę.
|
|
|
![]()
|
|
CYTAT("lorak":1qiqs4n5) M@cku przepiekne auto, patrzac na nie odechciewa sie konwersji na s14a... dzieki CYTAT("lorak":1qiqs4n5) ale czy to nie jest przypadkiem autko z krakowa? ![]() Tak, poprzedni właściciel jest z Krakowa. CYTAT("lorak":1qiqs4n5) tylko szkoda, ze ominela Cie frajda z budowy tego potwora... nie jest źle - cały czas doświadczam plusów jak i minusów budowy auta . Ciągle coś kombinujemy, zmieniamy, stroimy, dłubiemy Mślałem, że po doświadczeniach z bmw, wsiądę w auto i będę się nim cieszył takim jakie jest. Jednak byłem w będzie. To jest choroba CYTAT("lorak":1qiqs4n5) masz moze jakies fotki spod maski? zwlaszcza interesuje mnie "odwrocony intercooler"
Niestety nie, a szansę na zrobienie foty będę miał nie wcześniej niż w środę - czwartek. |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Homee Dołączył: Mon, 14 October 2002 Skąd: zza winkla ![]() |
Kuuurde już nie będę miał oryginalnego bodykitu
-------------------- Nie jestem pilotem Kubicy więc się nie lansuję że go znam.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Mr Boost Dołączył: Tue, 26 November 2002 Skąd: Warszawa ![]() |
Wyglada zajebiscie . Nieporownywalnie lepiej niz jak byl zielony i na tamtych felach.
Fajny ten kolor wybrales. Mam nadzieje ze w Bydgoszczy juz pojedziesz, i zobaczymy Cie w Top16 |
|
|
![]()
|
|
Rookie Dołączył: Mon, 26 February 2007 Skąd: z wysp ![]() |
Kierunki az blagaja zeby je zmienic na biale.
s14 kozaczunio... gratki -------------------- S13 in progres...
|
|
|
gość_>STAN<_* |
![]()
|
![]() |
Fajne NISMO..podoba mi się.
Co to za felgi?? wyglądają naprawde ciekawie;) |
|
|
![]()
|
|
Frequent User Dołączył: Thu, 07 December 2006 Skąd: Nisko ![]() |
autko wypas na maxa gratulacje projektu
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Fri, 22 November 2002 ![]() |
Jeszcze tylko progi i bedzie miodzio .
Takiego wygladu nie powstydzi sie nawet s14a Gratzy -------------------- Ecu-Tune.Pl
|
|
|
![]()
|
|
![]() Moderator Dołączył: Sat, 19 November 2005 Skąd: From Hell ![]() |
Świetny projekt, jestem pod wrażeniem! Ciekawy setup, zobaczymy jak się sprawdzi w Bydgoszczy, bo chyba będziesz, prawda?
Ze zmian wizualnych to podoba mi się ten mysi kolor...no i to, że jest to S14, a nie S14A. Dla mnie kwintesencją stylu D1 jest ten przód w S14. Jedynie mam mieszane uczucia do tych foteli. Mają wielkie uszy i do driftingu się za bardzo nie nadają...kolega z SRP DT ma taki fotel w E36 Coupe i narzeka, że mimo wszystko zwykły kubeł jest lepszy. -------------------- "We are made of emotions(...)It's only a question of finding the way to experience them." - Ayrton Senna
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Homee Dołączył: Sun, 22 May 2005 Skąd: Krakow ![]() |
Auto zrobione z klasa , gratulacje i czekam na jakies wykresy
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Super User Dołączył: Wed, 22 February 2006 Skąd: Poznań ![]() |
Piękny, pozostaje tylko życzyć szcześcia w Bydgoszyczy
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Sat, 27 November 2004 Skąd: Łódź ![]() |
Jak to jeździ tak jak wygląda to będzie super. Męski projekt.
EDIT: patrząc z profilu przydałoby się dołożyć jakieś progi... -------------------- don't be such a wimp
STOP Pijanym kierowcom. |
|
|
![]()
|
|
![]() EJ205 USER Dołączył: Sat, 21 June 2003 Skąd: WuWuA-WaWeR ![]() |
świetny samochód, bardzo ladny body-kit, kolor imo fajny. Masz zamiar atakowac 400KM z TD05?
-------------------- W205 OM654 Daily
|
|
|
![]()
|
|
User Dołączył: Wed, 17 September 2003 Skąd: Warszawa - Wola ![]() ![]() |
Bardzo rzadko "wiwatuję" na widok prezentowanych na tym forum aut, głównie z niechęci do tworzenia wypowiedzi w stylu "... bardzo zacny projekt ...", jednak w tym momencie nie mogłem sobie podarować
Zarówno wygląd jak i setup jest dla mnie porażająco... wyrazisty. Wprost nie mogę się napatrzeć. Autko nie jest w żaden sposób przesadzone, i również twierdzę, że wygląda lepiej niż niejedno S14a Najszczersze gratulacje z powodu projektu Przyznaję się otwarcie... zazdroszczę Pozdrawiam - SpeedR -------------------- Pozdrawiam - SpeedR
|
|
|
![]()
|
|
![]() Frequent User Dołączył: Wed, 10 December 2003 Skąd: z warszawki ![]() |
Sliczne, sliczne, sliczne...
Naprawde bardzo fajne i tak jak wszyscy pisza tez mysle ze nieprzesadzone w zadna strone. Kolor fajowy JDMowy ciemny (teraz chyba zaczyna byc moda na szarawe kolorki hee hee ). Milego latania bokiem zycze koledze i powodzenia w dalszych planach. -------------------- Civic ProEM Grupa PromotoR www.promotormocy.pl
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Homee Dołączył: Thu, 15 May 2003 Skąd: Starachowice/Kielce/Krakow ![]() |
M@cku ja mam jeszcze dwa pytanka:
1) jak Ci sie jezdzi w tych kublach po miescie? czy auto ma byc wylacznie na tor?? 2) co to za body kit? gdzie go mozna dostac? jakie koszta? ostatnio rozgladalem sie za czyms do siebie i szczerze wiekszosc zderzakow dostepnych na rynku jest robiona bardziej pod s14a.. ale z twoim s14 wyglada bosko -------------------- Usunięto komercyjną sygnaturę.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Homee Dołączył: Mon, 14 October 2002 Skąd: zza winkla ![]() |
Lorak to jest bodykit opracowany przez R1 Concept na moim aucie i przy pewnym uwzględnieniu moich uwag. Poszukaj telefonu do Pawła na http://www.rota-wheels.pl.
-------------------- Nie jestem pilotem Kubicy więc się nie lansuję że go znam.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Mon, 27 January 2003 Skąd: warszawa ![]() |
Az szkoda go do driftu Ten piekny lakier bedzie zaraz skatowany i piekny zderzaczek polamany i .... ehh
-------------------- Kopnac to mozesz swoja starą |
|
|
![]()
|
|
CYTAT("Zwierzak":2j8bmvzv) Az szkoda go do driftu Ten piekny lakier bedzie zaraz skatowany i piekny zderzaczek polamany i .... ehh
Ogólnie jest to zderzak do s14a, więc do s14 "trochę" nie pasuje. Na zdjęciach tego nie widać, ale nie jest to aż tak idealnie zrobione - tu trochę nie pasuje, tam trochę odstaje, przy lampach, to w ogóle jakaś szpara centymetrowa wyszła, do tego chyba forma była klejona, bo zderzak jest jakby klejony ... ogólnie - w sam raz do driftu;) (choć liczę, że może pare rund ocaleje ) |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: Saturday, 03 May 2025 - 04:35 |