![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Frequent User Dołączył: Mon, 09 March 2009 Skąd: Warszawa ![]() |
Cześć, rozglądam się za autem miejskim albo jakimś niezbyt dużym kompaktem dla żony do turlania się po mieście - koniecznie z automatyczną skrzynią biegów i raczej z silnikiem benzynowym. Z podstawowym pakietem startowym chciałbym się zamknąć w 15 - 20.000 zł.
Zrobiłem wstępne rozeznanie i dochodzę do wniosku, że w segmencie aut typowo miejskich trudno będzie coś znaleźć (a to co się żonie podoba czyli Fiat 500 i Mini rzadko się trafia w ogłoszeniach) więc patrzę w stronę kompaktów. Jesteście w stanie coś zasugerować? |
|
|
Wspieraj forum |
![]()
|
![]() Dotacja ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Clubber Dołączył: Wed, 11 June 2003 Skąd: Warszawa ![]() |
Citroen DS3 1,6 120 AT.
Lancia Ypsilon, niestety w tym budżecie tylko 0,9. Toyota IQ 1,33 AT. |
|
|
![]()
|
|
Super User Dołączył: Sat, 30 January 2010 Skąd: Warszawa ![]() |
Jak może być kompakt to toyota prius II gen
-------------------- ...
|
|
|
![]()
|
|
User Dołączył: Wed, 02 July 2014 Skąd: LOP ![]() |
Jestem za Priusem 2 ma coś takiego mój tata auto bezobsługowe, w mieście mało pali. Skrzynia biegów automatyczna jest nie do zniszczenia.
-------------------- 1.8T + DQ250
|
|
|
![]()
|
|
Forum Killer Dołączył: Wed, 26 November 2008 ![]() |
Koleżanka przymierza się do sprzedaży Suzuki Swift 1.3 automat, w Twoim budżecie. Jak chcesz więcej info-wal na pw.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Super User Dołączył: Sat, 23 November 2002 Skąd: Słupsk ![]() |
Jak żona chce mini albo 500tke to takiego auta szukaj.
Bo jak kupisz jakaś toyote czy inna micre to możesz mieć „zimę” na chacie. Żona chce coś ładnego i stylowego (co rozumiem) a Japonce do takich nie należą. -------------------- S3,
A4 |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Clubber Dołączył: Thu, 17 February 2005 ![]() |
Jazz CVT
-------------------- 2024 F-Pace D300
2011 E90 330d 2000 W210 E55 BTG 9:49 (IS200) |
|
|
![]()
|
|
Frequent User Dołączył: Mon, 30 January 2006 ![]() |
w 500tkach te skrzynie 5-biegowe zautomatyzowane (Dualogic) to tak średnio działają...
Jak coś to tam były chyba też klasyczne automaty -------------------- Sklep przeniesiony poza forum.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Frequent User Dołączył: Sun, 03 November 2013 Skąd: Warszawa ![]() |
w 500tkach te skrzynie 5-biegowe zautomatyzowane (Dualogic) to tak średnio działają... o to to. Żona bezwzględnie musi się przejechć 500 z automatem przed zakupem. Niedawno koleżanka przesiadła się z Corsy D 1.3 na 500 w automacie i ma do mnie żal, że za słabo jej odradzałem automat...Moim zdaniem jego praca woła o pomstę do nieba, a połączona z silnikiem 1.2 jest totalnym mułem. Corsa 1.3 CDTI ok 80km w manualu przy niej to szatan. |
|
|
![]()
|
|
Frequent User Dołączył: Mon, 09 March 2009 Skąd: Warszawa ![]() |
Dziękuję za odzew w takim mało racingowym temacie.
Podsumowując: dodajemy ds3 do listy na której są wspomniane 500 i Mini i szukamy - również ze względu na to co wspomniał Sarna1. Priusa nie biorę pod uwagę bo istotnym założeniem są gabaryty mniejsze niż e92, którym teraz obydwoje jeździmy - żona parkuje w okolicy gdzie trudno znaleźć miejsce. O różnych rodzajach skrzyń w 500ce czytałem - trzeba sprawdzić w praktyce chociaż zwykły hydrokinetyk wydaje mi się najlepszym wyborem nawet w dychawicznym miejskim aucie. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: Thursday, 01 May 2025 - 06:06 |