Shoutbox 0 nowych PW 

> Multivan T5 silnik 2,5 R5 174PS AXE czy warto?, chodzi o awaryjność silnika
skorupka71
post Wed, 18 Apr 2012 - 12:11
Post #1

Rookie

Witam serdecznie wszystkich użytkowników tego forum. Zamierzam kupić T5 Multivan. Najbardziej interesuje mnie wersja z silnikiem R5 2,5 TDI 174 PS o kodzie AXE. jednakże mój zaprzyjaźniony mechanik zdecydowanie odradza mi ten silnik ze względu na wysoką awaryjność i duże koszty napraw. Natomiast poleca 1,9 TDi 105 KM. Zatem prosze was o poradę. Lubię mieć zapas niutków i koników pod stopą ale z silnikiem 1,9 TDI będzie z tym naprawdę słabo. Może jednak AXE nie jest taki zły tylko nalezy przestrzegać pewnych a mi nie znanych zasad jego serwisowania i wymiany w porę newralgicznych części. Nie chciałbym wtopić kupując auto z awaryjnym silnikiem a potem zaciągać kolejny kredyt na kosztowne naprawy. Prosze o pomoc.
Go to the top of the page

+Quote Post

Start new topic
Odpowiedzi (1 - 1)
Wspieraj forum
post Wed, 18 Apr 2012 - 12:11
Post #

Dotacja

Dotacja na forum

Quote Post
exocet
post Wed, 18 Apr 2012 - 14:10
Post #2

Super User

Mi również kilka osób serwisujących i używających busów odradzało 2.5 TDI w T5 i w końcu kupiłem 1.9 TDI 102KM. Dynamika w porównaniu z 2.5 TDI o tej samej mocy w T4 jest sporo gorsza, a spalanie wyższe.Jeśli nie będziesz w stanie dogadać się z mułowatym 1.9, to lepiej kupić T4 z końca produkcji i mieć spokój albo dołożyć grosza i kupić polifta z 2.0

--------------------
...

+Quote Post

Closed TopicStart new topic

RSS Wersja Lo-Fi Aktualny czas: Friday, 02 May 2025 - 14:26