![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Sat, 27 September 2003 Skąd: Poznan ![]() |
Cześć
Jak wiadomo, tuning to choroba nie uleczalna, dla niektórych to auto seryjne jest najlepsze, natomiast inni lubią zawsze coś zmienić ![]() ![]() Auto 997 TT Tip rok 2007 Wnętrze Kierownica SpeedArt – z łopatkami do zmiany biegów Zmienione fotele z Zwykłych na wersje sport Zegary – zmiana wyświetlacza doładowania turbin do 1,6 bara , zmiana prędkości max na 400 km/h Zewnątrz Dokładka przedniego zderzaka SpeedArt Koła 20” SpeedART Tylne światła od wersji po FL Czarne końcówki wydechu Tylny spojler z Carbonu Modyfikacje mechaniczne Nowe większe turbiny, robione specjalnie na zamówienie w KK wg projektu tunera Rurowy kolektor wydechowy Układ wydechowy 86 mm na sportowych katach Bardzo wydajne intercoolery, całe metalowe + orurowanie Samco Chłodniejsze świece zapłonowe Program robiony u tunera w Niemczech Modyfikacja skrzyni biegów, wzmocnienie i poprawienie szybkości zmian w Tiptronicu Zmienione stabilizatory z przodu i tyłu Parametry Auto po modyfikacjach powinno mieć ok. 680-700 PS, jest naprawdę szybkie przed zmianą programu i skrzyni na ¼ mili czas to 10,93 s. Jak zrobi się cieplej to pomierzę go i wrzucę wykres ![]() Zdaje sobie sprawę że to bardzo dużo, i na torze nie wykorzystam w pełni tego auta, jednak lubię raz na jakiś czas wyskoczyć na ¼ mili, i w razie potrzeby wyprzedzania mieć spory zapas pod prawą nogą ![]() Fotki ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Za pomoc modyfikacjach dziękuję bardzo Karolowi, człowiekowi, który o modyfikacjach Prosiaków wie naprawdę dużo i zna odpowiednich ludzi Karol wielkie dzięki za poświęcony czas !!! Pozdrawiam Paweł -------------------- Leon 4x4 1.8T 440 KM,480 Nm & Tomson
--------------------------- --------------------------- |
|
|
Wspieraj forum |
![]()
|
![]() Dotacja ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Clubber Dołączył: Wed, 24 November 2004 Skąd: Warszawa - Wawer ![]() |
Mega grubo - auto bardzo szybkie, czyste w formie. Fajne, przemyślane mody. Przy takiej mocy są duże problemy z prowadzeniem przy WOT? Chodzi mi głównie o jazdę po torze.
-------------------- | Pinin Racing | Warsaw Speed Team | Prorace | TheTechGuy |
'96 CaliforniaCento www.facebook.com/dragracingsafety |
|
|
![]()
|
|
User Dołączył: Sun, 17 July 2005 ![]() |
Gratulacje, profi dobrany setup..wszystko jest fajnie dosmaczone
Jaka firma lub kto robił program , niewielu robi to dobrze..Speedart? pozdr M |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Fri, 17 September 2010 Skąd: Płońsk ![]() |
no pogratulować porsche któe na prawde musi być szybkie a nie jest tylko po prostu porsche:)
|
|
|
![]()
|
|
![]() Super User Dołączył: Fri, 16 January 2004 Skąd: Poznań ![]() |
No, pogratulować wózka!!! Gdzieś mi mignęło w naszym mieście, kolejnym razem będę machał
![]() ![]() -------------------- ***Jest: X5 5.0i; S80 2,5T; R1200 GSA***
***Było: Trabi 601 deLuxe; Polonez; Nexia; Asia Rocsta 2,2D; P 306 1,8 aut.; Fabia 1,4; Vectra 2,2DTI; AR GT 3,2 V6*** |
|
|
![]()
|
|
Cześć
Odnośnie prowadzenia na torze to przy 630 PS było ok, szczególnie na oponach Michelina Pilot Cup. Program pisała osoba z Kolonii w Niemczech, która przygotowuje Prosiaki do wyscigów serii Porsche Cup, ale to znajomy Karola ![]() Paweł -------------------- Leon 4x4 1.8T 440 KM,480 Nm & Tomson
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Clubber Dołączył: Fri, 30 July 2004 Skąd: Łomża ![]() |
czyli rozumiem ze na wiosenny konceet wpadniesz do nas?
![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Moderator Dołączył: Sat, 23 July 2005 Skąd: Nowy Jork / Choszczno ![]() |
Estetyka to sprawa idywidualna, ale fajne skrzydło (jaka to marka?) no i z pewnością Karol się o Ciebie zatroszczył
![]() ![]() Zmieniłeś kierownicę na Speedart ze względu na łopatki? Można obecnie wrzucić kierownicę z łopatkami z PDK do Tiptronika. Ja lubię OEM Planujesz jeszczę jakieś modyfikację? -------------------- 97 Ultra White SC300 + 2JZ VVTi + GT35R + 6 speed
98 Smaragd schwarz SL500 08 S500L |
|
|
![]()
|
|
![]() User Dołączył: Fri, 27 June 2008 ![]() |
Noo musi niezle zamiatać, gratulacje, tylko ta felga mi tu troszke nie pasuje, ale to kwestia gustu, poza tym rewelacja
![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Clubber Dołączył: Tue, 18 May 2004 Skąd: http://fightboxing.pl/ ![]() |
Miazga Paweł. Liczę na prawy na jakichś zawodach, bo rozumiem, że klasę street w tym sezonie planujesz zdominować
![]() |
|
|
![]()
|
|
Forum Killer Dołączył: Sat, 26 December 2009 ![]() |
konkretne auto i konkretny wlasciciel
![]() -------------------- ______________________________________________________
Tor Poznan 1,37.300 dwulitrowym wolnossacym autem. |
|
|
![]()
|
|
CZeść
Dzieki za dobre słowo ![]() Odnośnie kierownicy to przede wszystkim OM jest cięka, a ja mam duże dłonie i strasznie było nie komfortowe prowadzenie, a teraz jest super ![]() Na zwody pewnie jakieś pojadę, ale nie zamierzam startować regularnie, i myśle wpaść do Wa-wy jak Niklolas poskłada swojego wymiatacza ![]() Odnośnie modyfikacji, to na dzień dziesjszy auto jak dla mnie jest skończone. pozdrówka Paweł -------------------- Leon 4x4 1.8T 440 KM,480 Nm & Tomson
|
|
![]()
|
|
![]() I live here ! Dołączył: Mon, 14 October 2002 Skąd: Faaker See ;) ![]() |
Jak sprawuje się skrzynia tiptronic po przeróbce? W internecie widać ostatnio coraz więcej przerobionych 997 turbo na tiptronicu, jak skrzynia znosi moc, jak wyglądają starty i czy przy wolnej i spokojnej jeździe zauważasz jakieś różnice w działaniu skrzyni w stosunku do serii?
-------------------- '93 e36 325i - kolejna próba :)
'94 e34 v8 |
|
|
![]()
|
|
Odniśnie skrzyni to jeszcze trudno mi sie wypowiadać, ponieważ przejechałem nim z Warszawy ale delikatnie z uwagi, że mam letnie opony, wydaje sie że zmienia szybciej biegi, jest bardziej agresywna. Jednak jak działa to bedę mógł powiedzieć jak zrobi sie ciplej. Zrobie starty z procedury, poniważ w serii było wyraźnie czuć poślizg skrzyni, dopiero od 4 biegu było widać, że idzie pełnym potecjałem, zresztą jak rozebrali skrzynie to okazało się, ze tarczki były już na wykończeniu
![]() Paweł -------------------- Leon 4x4 1.8T 440 KM,480 Nm & Tomson
|
|
![]()
|
|
Forum Killer Dołączył: Sat, 26 December 2009 ![]() |
Odniśnie skrzyni to jeszcze trudno mi sie wypowiadać, ponieważ przejechałem nim z Warszawy ale delikatnie z uwagi, że mam letnie opony, wydaje sie że zmienia szybciej biegi, jest bardziej agresywna. Jednak jak działa to bedę mógł powiedzieć jak zrobi sie ciplej. Zrobie starty z procedury, poniważ w serii było wyraźnie czuć poślizg skrzyni, dopiero od 4 biegu było widać, że idzie pełnym potecjałem, zresztą jak rozebrali skrzynie to okazało się, ze tarczki były już na wykończeniu ![]() Paweł A ja powiem tak....Pawla sprzeglo zaczelo sie powaznie slizgac podczas przyspieszania na 4tym biegu gdy niemiec dolal boostu siedzac obok wiec Pawel wrocil do Polski ze zredukowanym boostem. teraz po modyfikacji skrzyni znow ma wiecej boostu.... Kolega z krakowa zrobil juz ze 30tys kilometrow z taka przerobka skrzyni i z bardzo podobnymi modyfikacjami motoru. jest BARDZO zadowolony i twierdzi ze skrzynia jest szybsza i agresywniejsza.... mi to ciezko jest ocenic bo za malo jezdzilem tiptronicami. -------------------- ______________________________________________________
Tor Poznan 1,37.300 dwulitrowym wolnossacym autem. |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Clubber Dołączył: Fri, 04 February 2005 Skąd: Pruszków ![]() |
No pięknie, czekam na wyniki na suchym, świetne auto... tylko te felgi nie w moim stylu ale mniejsza z tym, MEGA
-------------------- Lexus IS200t
|
|
|
![]()
|
|
Forum Homee Dołączył: Fri, 18 October 2002 Skąd: Warszawa i okolice ![]() |
Gratulacje świetnego autka...wiem dobrze jak jezdzi to auto w serii więc przy takich przyrostach to musi niesamowicie łeb urywać
![]() ![]() ![]() ![]() -------------------- Kilka wariatów w garażu.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Clubber Dołączył: Sat, 21 February 2004 Skąd: Warszawa ![]() |
Męsko!!! Naprawde imponujące auto! Będzie mi bardzo ciężko.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Mon, 05 February 2007 ![]() |
przewypas
wyglad zewnetrzny przepiekny - wszystko tworzy zajebista kompozycję popraw mnie to auto ma 4 fotele ? -------------------- ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ...
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Thu, 02 August 2007 Skąd: Kraków ![]() |
ta 997 turbo ma 4 miejsca ale te z tyłu to za karę ;D
-------------------- e55 amg w210 - gone
m3 e46 - gone scirocco r dsg |
|
|