Shoutbox 0 nowych PW 

Reply to this topicStart new topic
> Michelin Alpin 5 - jakieś opinie?
_asmo_
post Mon, 04 Jan 2016 - 13:37
Post #1

User

Cześć,

Mam możliwość zakupu nowych Michelinów Alpin 5 po okazyjnej cenie, a w sumie w sieci za dużo informacji o tej oponie nie ma... są testy ADAC gdzie wypada słabo, choć nie ufam tym testom zbyt bardzo po wielu aferach z tą instytucją związanych.
Ktoś miał do czynienia z tą oponą? Jakieś porównanie do innych zimówek? Do tej pory w dupowozie (Lexus LS 400) śmigałem na Michelin Primacy Alpin 3 i byłem bardzo zadowolony, więc myślę że dwie generacje do przodu ąz tak tej opony nie popsuły?

Pozdro i proszę o jakieś rady!
Go to the top of the page

+Quote Post
Wspieraj forum
post Mon, 04 Jan 2016 - 13:37
Post #

Dotacja

Dotacja na forum

Quote Post
racman
post Mon, 23 Jan 2017 - 08:36
Post #2

eMpowered

Dołączam do tematu bo mam podobną sytuację. Ustawiłem sobie na jednej stronie że jak cena Michelina Alpin 5 zejdzie poniżej 210 zł za sztukę to mają mi przysłać maila z informacją (alert cenowy) no i w sobotę dostałem, dziś patrzę aktualne no i pytanie czy jeździł ktoś na tych oponach albo czy może polecić jakiś dobre źródło z opiniami, testami albo opiniami? Głównie chodzi mi o wiarygodność.

Ciekawi mnie też czy rzeczywiście jest coś takiego jak wyprzedaż posezonowa opon zimowych? W sumie zima jeszcze w pełni, i nie zapowiada się szybko nadejście wiosny.

+Quote Post
racman
post Mon, 23 Jan 2017 - 12:23
Post #3

eMpowered

Już nieaktualne. Kupione. Trochę poczytałem tutaj http://wulkanista.pl/michelin-alpin-5/ bo to chyba jedyna strona na której nie było żadnych reklam sklepów więc zakładam że wiarygodna, do tego przy zamawianiu nie byłem pewny i gościu mi obniżył do 200 zł za sztukę, więc taniej niż na ceneo nawet. Powiedziałem że jak się opony mi sprawdzą to na zime do nich wróce i żeby mi rabat dali z tej okazji. No i się udało. Za kilka miejsięcy jak nastukam trochę kilometrów to dam znać jak się sprawują.

+Quote Post
Maxim555
post Mon, 23 Jan 2017 - 17:31
Post #4

Forum Homee

Strona wulkanista pl wszystkie testy opon kopiuje z sieci i zamieszcza u siebie, o czym sami autorzy strony informują na samym początku po kliknięciu zakładki "Testy opon zimowych". Wynika z tego że jest tak samo wiarygodna, jak każde inne miejsce w sieci.

Temat o oponach zimowych też już jest http://www.racingforum.pl/Opony-zimowe-t113475.html

+Quote Post
racman
post Tue, 24 Jan 2017 - 08:41
Post #5

eMpowered

Strony poszczególnych sklepów zawsze słodzą jakie to opony chińskie nie są wyśmienite i mają 5 gwiazdek na 6 możliwych. Jak zwał tak zwał, opony już na aucie. Co do wątku, to będę już na temat opon zimowych wypowiadał się pod adresem który podał @Maxim555 no chyba że sprawa będzie dotyczyła tego Michelina Alpin 5 (po sezonie) to chyba tu wykończę temat. Dzisiaj pierwszy dzień na 5-kach w pracy no i już jedno hamowanie awaryjne za mną (na ostatnim skrzyżowaniu jakiś pacam zmienił pas 10m przede mną) no i opony jak żylety:D

+Quote Post
Lefty
post Tue, 24 Jan 2017 - 17:22
Post #6

User

Mam już drugi komplet tych opon w e39 i nie mam się do czego doczepić.
Są też w miarę ciche jak na zimówki.

+Quote Post
racman
post Wed, 25 Jan 2017 - 08:56
Post #7

eMpowered

No muszę się zgodzić, co prawda dopiero jakieś 200km na nich zrobiłem, ale na trasie cisza jak makiem zasiać. W mieście to wiadomo nie słychać żadnych hałasów na większości zimówek. Długo się zastanawiałem czy wybrać michelin Alpin 5 czy może Goodyeary albo Nokiana Wr d4. Jak na razie jestem usatysfakcjonowany z każdej wydanej złotówki. Nie będę ukrywał że zbierałem całą jesień i zimę.

+Quote Post
Sadek
post Wed, 25 Jan 2017 - 22:38
Post #8

Frequent User

A nikt z wulkanista.pl Ci nie dokładał do tych zimówek? smile.gif

--------------------
wiem

+Quote Post
racman