![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Rookie Dołączył: Sat, 17 March 2012 Skąd: Warszawa ![]() |
Jestem zainteresowny zchipowaniem mojego samochodu. Mam jednak pewne wątpliwości gdzie mogę wykonać kompleksową usługą, zależy mi na zminimalizowaniu ryzyka. Samochód to Mercedes E (W211) z silnikiem 2.7 CDI (177 KM) z automatyczną skrzynią biegów, udokumentowanym przebiegiem 206.000km, rok 2003.
Proszę o polecenie godnej firmie w województwie pomorskim oraz warmińsko-mazurskim (w ostateczności w mazowieckim - słyszałem pochlebne opinie o Mr-Motors, VTG). Będę wdzięczny za wszelkie rzeczowe odpowiedzi. |
|
|
Wspieraj forum |
![]()
|
![]() Dotacja ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() User Dołączył: Mon, 27 November 2006 Skąd: Warszawa/Wawer ![]() |
Jak szukasz pewnej firmy a nie gości którzy własnie się uczą to:
VTG albo kreatormocy.pl btw. 9 letnia E klasa CDi 206kkm - rodzynek ![]() -------------------- you can't be a proper petrolhead unless you've owned an Alfa
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Homee Dołączył: Sat, 04 July 2009 ![]() |
Dodatkowo jeśli masz ochotę śmigać do Piaseczna to np Masters Tuning albo jeśli do gdańska bliżej to Tune-up-jak byłem na wakacjach w gdańsku to aż miło się robiło gdy kolejne z rzędu auto z naklejka Tune-Up cię wyprzedza...
-------------------- Wszystkie moje posty są moja subiektywną opinia proszę ich nie łączyć z żadną firmą i osobami...
|
|
|
![]()
|
|
Frequent User Dołączył: Sun, 21 March 2010 Skąd: wlkp ![]() |
Dodatkowo jeśli masz ochotę śmigać do Piaseczna to np Masters Tuning albo jeśli do gdańska bliżej to Tune-up-jak byłem na wakacjach w gdańsku to aż miło się robiło gdy kolejne z rzędu auto z naklejka Tune-Up cię wyprzedza... Tyle, że u Roberta w warsztacie niedawno był dość poważny pożar... Dużo sprzętu uległo zniszczeniu, ale być może już po trochu dochodzi do siebie ![]() -------------------- 29256
|
|
|
gość_Młody-Bydgoszcz_* |
![]()
|
![]() |
Jak szukasz pewnej firmy a nie gości którzy własnie się uczą to: VTG albo http://www.kreatormocy.pl/ btw. 9 letnia E klasa CDi 206kkm - rodzynek ![]() Nie kązdy wali 50 tyś km. rocznie ![]() Tak jak wyżej ludzie pisali, VTG, Masters, lepiej pojechać parę kilometrów i mieć pewność że coś jest zrobione dobrze. |
|
|
![]()
|
|
User Dołączył: Sun, 22 January 2012 ![]() |
Witam
Ja osobiście robiłem w MR MOTORS u Rogala goraco polecam jestem super zadowolony. |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Thu, 12 March 2009 ![]() |
MR Motors
-------------------- moment i moc by www.rperformance.pl
|
|
|
![]()
|
|
![]() Super User Dołączył: Thu, 22 September 2011 Skąd: Warszawa ![]() |
adiko2, kompletnie się z Tobą nie zgodzę. Kreator mocy= strzał z niutona i dużo dymu. Kupiłem auto z programem z tej cudownej firmy i pierwszą rzeczą jaką zrobiłem to wizyta w MR Motors. Mapy były tak skopane, że najłatwiej było wgrać seryjny soft i zacząć od początku. Dodam że poprzedni właściciel opowiadał że ów fachowcy z kreatoramocy pół dnia męczyli się z wyłączeniem EGR-a.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Sun, 22 May 2011 Skąd: Będzin ![]() |
A VTG pewnie do A. Poniedzialka jeździ jak sobie nie radzą
![]() -------------------- 1-sze w Polsce 1,8T + K04-530 by Digitun.pl
|
|
|
![]()
|
|
![]() User Dołączył: Mon, 27 November 2006 Skąd: Warszawa/Wawer ![]() |
Znam 2 diesle z kreatora - oba 1.9tdi. Wg mnie dobra robota, ale nie upieram się przy firmie.
Jeszcze mi do głowy przyło - www.compsport.pl - może ktoś się na ich temat wypowiedzieć? -------------------- you can't be a proper petrolhead unless you've owned an Alfa
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Sat, 08 December 2007 Skąd: Dominican Republic ![]() |
mam program z kreatora i kopci ... wybieram się do Rogala ... dokładnie jak przedmówcy stwierdzili, kop z niutona i tyle ...
-------------------- BRmotoRS
|
|
|
![]()
|
|
![]() Super User Dołączył: Thu, 15 April 2010 Skąd: Lublin Czechów ![]() |
Ostatnio Witek poprawiał czarną e46 320d 2002r po Kreatorze, auto kopciło jak cholera, boost był ustawiony na 1,65 bara, dawki dojechane konkretnie... teraz 1,5 bara, czysto z tyłu i a moc spadła tylko 4KM czyli ze 196KM na 192KM, jak widać przede wszystkim Wiedza!!!
W Compsporcie robiłem kiedyś wałek i program, konkretni ludzie pod każdym względem, polecam w 100%. |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Homee Dołączył: Sat, 04 July 2009 ![]() |
widać kreator nie błyszczy super softami ostatnio gadałem ze znajomym na temat jego auta tam robionego i niestety popękały tuleje ale u niego cały silnik był tam składany więc to grubsze mody które ciągną za sobą ryzyko...
-------------------- Wszystkie moje posty są moja subiektywną opinia proszę ich nie łączyć z żadną firmą i osobami...
|
|
|
![]()
|
|
Super User Dołączył: Wed, 20 September 2006 Skąd: Poznań ![]() |
oj tam oj tam diesel musi dymić
![]() nie kumam niektórych ludzi...jedziecie do Kreatora, pieprzy wam program... to dlaczego na miejscu nie prosicie o korektę? dlaczego nie wracacie na jakieś poprawki...wszyscy jedziecie i płacicie siano najpierw w Kreatorze a potem znowu w MR Motors? Ani ładu ani składu...no chyba że się chce komuś koło d.. narobić ;-) -------------------- Chiptuning, BOXy, serwis DPF, Hamownia 4x4 - Poznań, Wałbrzych, Trójmiasto
www.tuneforce.pl www.dpfserwis.pl https://www.facebook.com/TuneFORCE |
|
|
![]()
|
|
Frequent User Dołączył: Tue, 20 December 2011 ![]() |
Nie na darmo Kreator mocy jest przez niektóych nzywany krematorem mocy.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Super User Dołączył: Sun, 29 December 2002 Skąd: Trójmiasto ![]() |
Chyba najbliżej masz do Tune Up, Robert solidny człowiek i robi dobrą robotę (robiliśmy dwa auta u nich) tylko tak jak przedmówcy pisali zadzwoń i zapytaj czy da radę zrobić, bo mieli ostatnio pożar.
-------------------- Pozdrawiam,
Maciek |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Homee Dołączył: Fri, 10 November 2006 Skąd: Warszawa WN ![]() |
Odnośnie Kreatora Mocy: ja byłem rok temu Golfem V 1.9 TDI. Zrobili mi z serii (105KM/250Nm, moja wypluła 106KM/275Nm) 138KM i 352Nm. Przejechałem bezawaryjnie 20 kkm, po czym zaczęła gwizdać turbosprężarka (ale i przebieg auta był 160 kkm). Trzeba przyznać, że osiągi (jak na taką moc) były rewelacyjne, ale z tego, co zasięgnąłem opinii, to moment rzeczywiście był zbyt za wysoki jak na ten silnik (a raczej jego seryjne podzespoły). Zdarzało mu się też minimalnie przykopcić
![]() -------------------- "If in doubt, flat out" Colin McRae
Kilka aut wywołujących uśmiech na twarzy :) |
|
|
![]()
|
|
![]() Rookie Dołączył: Mon, 19 March 2012 Skąd: Okolice Warszawy ![]() |
W Wawie to tylko MrMotors z tych co znam jeśli chodzi o diesle, minus niestety taki jak i w wielu zadomowionych dłuższy czas firmach tuningowych to brak czasu czy wogóle trudno sie dowiedzieć cokolwiek w temacie modyfikacji...w Polsce na pewno Compsport i mogę śmiało polecić firmę CTR Tuning...chociaż nie wiem czy poza grupą vag-a robią inne...trza by się zapytać....
-------------------- IBIZA TDI ASZ+ STAGE II
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: Friday, 02 May 2025 - 13:16 |