![]() |
![]() ![]() |
![]() |
gość_ROB_555_* |
![]()
|
![]() |
Witam
Tak z nudow i faktu ze mi sie zawsze podobal kupilem sobie mietka w coupe. Motor rzedowy 6cio garowy 24v 220KM seria. Skrzynia fajna bo manual z 1dynka do tyl ![]() Seria szybko sie nudzi i chcialbym cos dodac. Od razu mowie to auto to bedzie taki bulwarowiec weekendowy - zadnego upalania wieczorami czy na torze. Patrzalem na gotowe kity to np Mosselman proponuje zestaw twin turbo bez odprezenia motoru (dmucha 0.4bara) na ok 310KM przy seryjnych wtryskach.... Jako ze do mietka chyba kompresor bardziej pasuje wolalbym isc w ta strone (kwestia prostoty montazu tez ma znaczenie). Dorzucic do tego jakies lepsze szpryce, pompe paliwa, IC ,Ecumasterem ogarnac temat i mysle ze bez odprezania na ok 0.5-0.6 bara 320KM powinno wyskoczyc? Ma ktos info co warto zamontowac itd..? Bo ciezko cos znalesc a wariaci z turbobanditen od razu by 1.5 bara dmuchali ![]() ![]() |
|
|
Wspieraj forum |
![]()
|
![]() Dotacja ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Thu, 05 November 2009 Skąd: Schwarzwald/ Skarzysko Kamienna ![]() |
o witam kolege, tobie tez sie juz znudzilo co masz pod maska
![]() ![]() ![]() powiem ci jak ja to widze, a widze to tak, zeby wypierd*lic pompe vacuum, ktora odpowiada za pompowanie w wydech powietrza na wypalanie katalizatora (dawno odlaczona, ale rolka od niej sie przydaje, wiec na razie siedzi przy silniku) i zamiast niej wrzucic kompresor. idealnie pasuje mniejsce ![]() ![]() ![]() co o tym myslisz?? -------------------- 300ce 24v dogleg + 3.27 ASD, MEGAsquirted -->> TERESKA :)
|
|
|
gość_ROB_555_* |
![]()
|
![]() |
Mysle ze dobrze kombinujesz:)
tu masz fajny opis wraz ze zdjeciami http://www.peachparts.com/shopforum/showthread.php?t=169695 niestety na Rotrexie a w polsce znacznie latwiej Eatona w uzywce zdobyc... |
|
|
![]()
|
|
Super User Dołączył: Tue, 20 February 2007 Skąd: Warszawa ![]() |
Taki motor - aż prosi się o holseta
![]() -------------------- 0-100 - 2.8
100-200 - 6.0 |
|
|
![]()
|
|
![]() I live here ! Dołączył: Mon, 14 October 2002 Skąd: Faaker See ;) ![]() |
A propos turbobanditów to nie wiem czy widziałeś ich nowy bardzo artystyczny film
![]() ![]() -------------------- '93 e36 325i - kolejna próba :)
'94 e34 v8 |
|
|
![]()
|
|
![]() Frequent User Dołączył: Thu, 23 June 2005 Skąd: Jaworzno ![]() |
ECU master chyba nie ogarnie, problem tkwi w czujniku położenia wału korbowego
|
|
|
gość_ROB_555_* |
![]()
|
![]() |
VIP no holset tez kusi ale wiesz nie chce grubo isc bo to kanapowoz i nigdy skuteczny nie bedzie
Rennen hehe widzialem - chlopaki sa konsekwetni w budowaniu swojego image ![]() przemek napisz cos wiecej |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Homee Dołączył: Sat, 04 July 2009 ![]() |
Rob holset jest idealny;p po tym jak zobaczyłem co finowie robią z straymi e klasami w dieslu już nie wieże że dane auto do czegoś się nie nadaje, wszystko tylko zależy od wielkości doładowania i fantazją i merc kombi 3.0diesel driftuje lepiej jak e30;p
-------------------- Wszystkie moje posty są moja subiektywną opinia proszę ich nie łączyć z żadną firmą i osobami...
|
|
|
![]()
|
|
Frequent User Dołączył: Sat, 05 June 2010 Skąd: ŁDZ ![]() |
Rob holset jest idealny;p po tym jak zobaczyłem co finowie robią z straymi e klasami w dieslu już nie wieże że dane auto do czegoś się nie nadaje, wszystko tylko zależy od wielkości doładowania i fantazją i merc kombi 3.0diesel driftuje lepiej jak e30;p Ale rozmowa jest o benzynie. -------------------- 89" E30 Coupe M-Tech II M52B28
96" Civic 6 HB B16A2 ITB 86" RX-7 FC SR21VET EMU |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: Thursday, 01 May 2025 - 22:18 |