![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
User Dołączył: Sat, 01 January 2011 Skąd: Toruń ![]() |
Witam , czytalem szukałem jednak nic czego chcialem sie dowiedziec nie znalazłem.
Posiadam Renault Megane 1.9 dci 120 km 90 kkm przebiegu . Auto wydawalo mi sie super zrywne, ekonomiczne , jednak po jakis czasie zaczelo brakowac mocy. Stad tez moje pytanie, jakie wtryski skad 2.2 dci 3.0 dci ? Wiekszy intercooler ? Chip to pewne ale gdzie ile mocy z tego silnika moza wyciagnac , wiem ze powyzej 150 km juz sprzeglo do wymiany licze się z tym. Zalezy mi na ok 200 km mozliwe ? Najwiekszy projekt jaki widzialem to Megane RS dci fabrycznie 175 km po chipie i jakichs tam bajerach okolo 220 km .Z tym ze to jest 2.0 dci Autko bedzie glownie poruszalo sie po publicznych drogach , i raz na jakis czas 1/4 . Pozdrawiam |
|
|
Wspieraj forum |
![]()
|
![]() Dotacja ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Thu, 12 March 2009 ![]() |
najprostszy przepis:
sprzedaj megane kup tdi w arlu i zapodaj czipsa będzie: lepiej, taniej, bezawaryjnie... i mniej na wartości straci przez okres użytkowania -------------------- moment i moc by www.rperformance.pl
|
|
|
![]()
|
|
Super User Dołączył: Sun, 12 June 2005 Skąd: Warszawa ![]() |
Ja bym nie grzebał w gó..ie. Ten silnik jest słaby konstrukcyjnie, koledze przy 130k km poleciał wał z panewkami i turbo. Po zwiększeniu mocy o ponad 50% może być różnie. Jak chcesz coś szybszego to sprzedaj i kup co innego, nie musi być VAG - np. Fiat robi bardzo dobre diesle, które można spotkać też w Alfach, Saabach, Oplach.
|
|
|
![]()
|
|
Ok , dzieki za informacje.
|
|
|
![]()
|
|
User Dołączył: Sat, 28 March 2009 ![]() |
Z tego silnika to tylko lajtowy soft, jeśli chcesz oczywiście cieszyć się w "miarę" bezawaryjna jazdą. O wtryskach z 2.2 czy 3.0 zapomnij nie podejdą. 2.0 dci to całkiem inna konstrukcja, dlatego nie ma co porównywać z 1.9
|
|
|
![]()
|
|
![]() Super User Dołączył: Mon, 13 September 2010 Skąd: Rzeszów ![]() |
Jak mówią lajtowy soft nic więcej ten motor już sypie się przy ok. 150 kucach.
-------------------- Hamowania- chiptuning
Elektronika samochodowa BMW , Mercedes-benz Kodowanie kluczy |
|
|
![]()
|
|
A swap na 2.0 dci ? Wtedy takie modyfikacje maja sens ?
|
|
|
![]()
|
|
User Dołączył: Sat, 28 March 2009 ![]() |
To już lepiej sprzedaj to i kup 2.0 dci. Swap z 1.9 na 2.0 dci jest nieopłacalny.
|
|
|
![]()
|
|
Rookie Dołączył: Sun, 07 June 2009 ![]() |
Nikt tego nie modyfikuje bo to się w serii rozlatuje.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Thu, 11 December 2008 Skąd: Na dole z lewej strony mapy ![]() |
Napisz do goodhope badz zadzwon, on sie specjalizuje we francuzach wiec cos Ci na pewno doradzi. Na pewno znajdziesz go na tdi-tunig.pl
-------------------- Mocy Dostarcza JETRONIK
|
|
|
![]()
|
|
dzieki , czeslaw.
Co do Francuza , jezdzi juz sporo nic sie nie sypie. No chyba ze zarowki w lampach , nie jest to jakies specjalnie uciazliwe ale wymiana owszem . |
|
|
![]()
|
|
![]() User Dołączył: Sun, 18 January 2009 Skąd: Katowice ![]() |
Z 2.2, 2.5 dci wtrysk nie pasuje, z 3.0 dci(motor nissana) też nie. O ile się nie mylę w 1.9 dci siedzi Bosch EDC 15, więc możesz szukać wtrysków z innych silników z tym systemem. Odnośnie Meg RS, tak ma 17x KM ale to silnik Nissana na CR III (swoją drogą bardzo fajnie chodzi ten motor). Renault'owskie diesle to jest najgorsza baza do czegokolwiek. W firmie mam multum zabitych 1.9 i 1.5... Możesz próbować czipować i cudować, ale wg. mnie kwestia czasu i coś się sypnie.
Pozdro -------------------- Megane Sport F1 (było)
JEST Megane Sport R26 :) Megane R26 Gripper in progress ;) |
|
|
gość_bezduszny_* |
![]()
|
![]() |
silnik fajny.. robi spore przebiegi przy właściwym użytkowaniu
ale nie do modyfikacji się nie nadaje |
|
|
![]()
|
|
No wlasnie jak dla mnie wyglada oblednie mam pakiet od RS'a , ale co z tego jak nie jedzie ;p
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Thu, 11 December 2008 Skąd: Na dole z lewej strony mapy ![]() |
http://forum.tdi-tuning.pl/viewtopic.php?t...ighlight=megane moze sie przyda
![]() -------------------- Mocy Dostarcza JETRONIK
|
|
|
![]()
|
|
Dzieki za link , jednak caly czas sie zastanawiam , czy sprzedac i kupic TDI ( chociaz wolalbym nie ) albo pchanie sie w cos w co od samego poczatku wiem ze bede mial pod gorke (1.9dci) tez troche nie ma sensu , a to auto do jazdy na codzien wiec co tydzien by padalo co innego mnie nie satysfakcjonuje.
Jednak te 165 km , calkiem propozycja i z tego co wyczytalem to tylko wydech przelot i chip i juz 45 km wiecej niz seria ? |
|
|
![]()
|
|
Super User Dołączył: Sat, 02 May 2009 Skąd: Gorzów Wlkp. ![]() |
a sprzeglo nieodmowi przy takiej mocy i pewnie Nm posluszenstwa ?? masz za duzo kasy na mody
![]() kup TDIka lepiej ![]() ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Sat, 03 December 2005 ![]() |
Witam.
Panowie nie bedę zakładał nowego tematu. Moje auto do wożenia wózka, Laguna DCI, 120KM, przebieg 220tyś km, od 7tyś km na nowe turbo,nie żadne regenerowane. Podobno bezpieczny przyrost to ok +25KM /+ 70nM Chcę niedługo zrobić w tym soft, grzebiąc w internecie natknąłem się na firmę ADT TUNING z wroclawia, ktoś miał z ta firmą doczynienia??? P. Adrian obiecuje mi bezpieczne i bezdymne +35KM i +70/80nM Ktoś wie, jak wyglada sprawa z DCI z linka który podrzucił Czesław? Bo ponad 160KM by mi wystarczyło spokojnie w tym aucie, pytanie tylko co i kiedy padnie ![]() Pozdr. Karol. |
|
|
gość_bezduszny_* |
![]()
|
![]() |
skrzynia i sprzęgło klęknie..
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Sat, 03 December 2005 ![]() |
Nawet po samym sofcie? Szybciej to padnie?
![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: Wednesday, 30 April 2025 - 12:04 |