![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
User Dołączył: Fri, 18 March 2016 ![]() |
Witam serdecznie.
W związku z tym, że zamierzam wymienić bębny hamulcowe w swoim aucie na nowe chciałbym je zabezpieczyć w jakiś sposób przed korozją, aby jak najdłużej wyglądały jak nowe. W związku z tym mam pytanie. Czy można w ogóle malować bębny hamulcowe, a jeśli tak to czym je pomalować aby osiągnąć efekt o jakim piszę? Proszę o wskazówki ![]() |
|
|
Wspieraj forum |
![]()
|
![]() Dotacja ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Forum Killer Dołączył: Thu, 17 December 2009 Skąd: Kruszwica ![]() |
Ja w T4 malowałem zwykłym sprayem, ale tam temperatura zbytnio nie przekracza tej z otoczenia
![]() Użyj sprayu do zacisków. Np Motip daje radę, jest srebrny - tani shit daruj sobie bo schodzi. Tylko podkład jakiś przydałby się żeby mod był trwalszy niż jedna zima... -------------------- Życie jest rumakiem który nie znosi tchórzliwego jeźdźca.
B6 1.8T@GT28RS>B9 2.0T Allroad Punto Evo 1.4T |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Clubber Dołączył: Wed, 24 November 2004 Skąd: Warszawa - Wawer ![]() |
Śnieżka olejna z pędzla i gitara. Zabezpieczy przed korozją, a i tak co 2 lata trzeba na nowo go pomalować. Temperatura jej nie zaszkodzi - sprawdzone na bębnach.
-------------------- | Pinin Racing | Warsaw Speed Team | Prorace | TheTechGuy |
'96 CaliforniaCento www.facebook.com/dragracingsafety |
|
|
![]()
|
|
A co myślicie o tym żeby potraktować bębny ocynkiem w sprayu?
|
|
|
![]()
|
|
Forum Homee Dołączył: Thu, 06 April 2006 Skąd: świdnik ![]() |
Kiedyś robiłem to srebrzanką, malowałem bębny i zewnętrzną cześć tarczy, zabezpieczało przed korozją kilka lat. https://allegro.pl/oferta/srebrzanka-emalia...00ml-9177626451
|
|
|
![]()
|
|
Frequent User Dołączył: Sun, 14 April 2013 Skąd: Gdańsk ![]() |
ja bębny maluję cynkiem w sprayu 3m, potem na to farba wierzchnia termo. Nie schodzi i nie gnije....
|
|
|
![]()
|
|
Maxim555 srebrzanki u mnie pod dostatkiem więc, gdyby to miało zdać egzamin to zaraz zaczynam malować
![]() |
|
|
![]()
|
|
Forum Killer Dołączył: Thu, 17 December 2009 Skąd: Kruszwica ![]() |
Po ocynku w sprayu musisz podgrzać do kilkuset st żeby powłoka się utwardziła. Kiedyś coś malowałem i za słabo podgrzałem, po zimie było rude.
-------------------- Życie jest rumakiem który nie znosi tchórzliwego jeźdźca.
B6 1.8T@GT28RS>B9 2.0T Allroad Punto Evo 1.4T |
|
|
![]()
|
|
Frequent User Dołączył: Sun, 14 April 2013 Skąd: Gdańsk ![]() |
Powłoka cynkowa nie nie jest powłoka wykańczającą. Należy pokryć farbą lub lakierem. Nic nie koroduje....
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Homee Dołączył: Thu, 22 January 2004 Skąd: bełchatów ![]() |
Właśnie kilka dni temu malowałem. Podłkad antykorozyjny i kolor. Przejedz bęben jakąś włokniną czy czymś żeby zmatowac, żeby sie dobrze trzymało. mimo że odtłuszczone zmywaczem to farba szałowo sie nie trzyma, lekkie puknięcie i schodzi. Wydawało się ze surowa powierzchnia po toczeniu bedzie ok, ale nie jest.
-------------------- „Dokładnie wiadomo, kiedy ludzie zaczęli się ścigać: gdy tylko zbudowali drugi samochód.”
-by Richard Petty NASCAR racedriver corsa c16xe N/A 176KM/187Nm powered by corsasport.pl |
|
|
![]()
|
|
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: Saturday, 03 May 2025 - 13:34 |