![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
User Dołączył: Thu, 04 September 2008 ![]() |
Ahoj.
Wiem ze samochod jest tak racingowy jak trojkolowy rowerek dziecięcy, ale niestety nie ma kabony na nic więcej, a trafila się sztuka z 25 tys km przebiegu z 2012 roku, wiec prawie funkiel nowka niesmigana Szczególnie ze samochod musze wziąć w leasing stad tez taki pierdzioch Czytalem pare opinii o tym samochodzie, wszyscy zgodnie twierdza ze samochod jest pizdowato wolny, nic zresztą dziwnego. Ale, gdzies slyszalem ze można to to chipsowac bo dol silnika jest taki sam jak w 116i, 118i, co za tym idzie rozni się tylko ICkiem i suszarka. Pytanie czy to prawda? i kto moglby to ruszyc i jaki bylby przyrost po samym chipsie (na czas gwarancji nic więcej bym nie robil zresztą) Czy może to kompletna baja? Albo może macie jakiś pomysl na samochod, w benzynie (najchetnie to w sumie wolnossak bo robie krótkie dystanse) do 50-60 tys PLN, największy problem jest taki ze: a) polski salon ![]() Wyposazenie w sumie mi zwisa, byleby nie był rozowy na zewnątrz i za jasny w srodku. Dzieki DR |
|
|
Wspieraj forum |
![]()
|
![]() Dotacja ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() Super User Dołączył: Fri, 26 November 2004 Skąd: Warsaw ![]() |
Punto Abarth? Imo. o wiele ciekawsze od takiego BMW.
|
|
|
![]()
|
|
Forum Clubber Dołączył: Fri, 09 March 2007 Skąd: Błonie ![]() ![]() |
jako że francuzy mam we krwi to spójrz może na nowego Peugeota 308. Znajomy pytał w salonie i za dosyc dobrze wyposażoną wersję 1.6 125 KM (a to jest zdowngradeowana wersja THP 150-155KM i można potem przywrócić mu wigor czipsem) powiedzeli poniżej 60 tys.
A silnik w gruncie rzeczy BMW...;-) -------------------- VEMS rozkminiłem do ostatniego rezystorka - chętnie pomogę
|
|
|
![]()
|
|
Nie no, punciak abarth fajny na zewnatrz, ale musialbym do tego samochodu wsiadac z wiadrem i trzymac je na kolanach, tak paskudny jest w srodku...
Puga trzeba by bylo kupic nowego, z tego co ogladam uzywek jeszcze na rynku wtornym nie ma, wiec odpada, ja kupuje zazwyczaj samochody roczne-dwuletnie |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Clubber Dołączył: Wed, 11 June 2003 Skąd: Warszawa ![]() |
Mazda 3 IIgen. 1,6 105KM lub 2,0 150KM. Wolnossace benzyny. Z Twoim budzetem znajdziesz jakás fajna wersje (np. Navi Plus) z 2012-13.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Homee Dołączył: Wed, 19 August 2009 Skąd: Białystok ![]() |
Skoro już pojawia się Mazda 3, to standardowo podrzucę pomysł Hondy Civic 1.8 i-VTEC.
-------------------- _http://autobezsens.blogspot.com/ <- nudne gadanie o niczym
Drive like lightning, crash like thunder Civic fk2 R18A2 + Civic EG B16 było: E36 4d M44B19 - "(b)awaria", Astra F GSi 16v - "Disastra" |
|
|
![]()
|
|
podawałeś budżet 50-60 tys i właśnie za nowego P308 powiedzieli poniżej 60tys
-------------------- VEMS rozkminiłem do ostatniego rezystorka - chętnie pomogę
|
|
|
![]()
|
|
Mazda fajna, wyczaje jakas w okolicy się przejadę nawet w tym budzecie widze MPSa tylko pytanie czy to nie będzie jakiś przystanek
Jezdzilem Civicem mojego starego, Chryste jakie to plastikowe... No wlasnie, Puga moglbym kupic nowego, tylko on za rok będzie miał ten 25% spadek wartości na starcie, dlatego nie chce nowego samochodu szczególnie ze to nie jest mój dream car, a po prostu smutny obowiązek zakupu czegos w leasing przy ograniczonym budzecie... Jakby się dalo leasingować cos starszego to brałbym 645i/650i i się nie zastanawial... |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Thu, 02 August 2007 Skąd: Kraków ![]() |
Oczywiście, że da się leasingować coś starszego...Idea Leasing.
-------------------- e55 amg w210 - gone
m3 e46 - gone scirocco r dsg |
|
|
![]()
|
|
Da się, o ile jest pelna FVAT 23% czyli przy starszych samochodach to w ogole nie ma miejsca
![]() |
|
|
![]()
|
|
chyba nie ma takiej tragedii ja za swoje volvo 2005 dostaje FVAT
-------------------- VEMS rozkminiłem do ostatniego rezystorka - chętnie pomogę
|
|
|
![]()
|
|
![]() Frequent User Dołączył: Thu, 21 September 2006 Skąd: Rzeszów ![]() |
a sprawdziłeś co do tego VAT'u dokładny stan prawny ? był okres przejściowy do 30 III 2014 a od 1 IV czyli od dziś i nie jest to żart na prima aprilis'owy zmieniają się przepisy i to mocno
-------------------- F2.0/F2.5V6/F1.8/VW1.9TDI/VW2.0TDI/Audi2.7bt/Audi2.7bt/Fiat1.9JTD/Audi2.7bt/Forek 2.5T/XC70D5Aut
znaczy się zdziadziałem na poważnie :) |
|
|
![]()
|
|
User Dołączył: Thu, 01 March 2007 ![]() |
to prawda, ale przepisy zmieniają się na korzyść - nie będzie już więcej faktur ze zwolnieniem od VAT.
|
|
|
![]()
|
|
http://serwisy.gazetaprawna.pl/zmiany-w-va...-pieniedzy.html
Chodzi Ci o to może? Ze będzie można odliczać tylko 50% w przypadku samochodu używanego także prywatnie? Znalazlem Mazde 3 MP3 która moglbym wziąć w leasing, może mi ktoś co nieco napisac z punktu użytkowania takiej Mazdy? Bylbym wdzieczny |
|
|
![]()
|
|
User Dołączył: Thu, 01 March 2007 ![]() |
http://serwisy.gazetaprawna.pl/zmiany-w-va...-pieniedzy.html Chodzi Ci o to może? Ze będzie można odliczać tylko 50% w przypadku samochodu używanego także prywatnie? raczej o to, że do końca marca 2014 r., jeżeli kupiłeś samochód na firmę i odliczyłeś 60% VAT, nie więcej jak 6k pln, to sprzedając ten samochód nie wystawiałeś normalnej faktury VAT na sprzedaż, ale fakturę VAT zwolnioną. od dziś, jeżeli kupisz samochód na firmę (i będziesz użytkował go zarówno na cele działalności jak i prywatnie), to odliczysz 50% VAT naliczonego. jak będziesz sprzedawał ten samochód, to wystawisz normalną fakturę VAT (bez zwolnienia) a jednocześnie będziesz korygował proporcjonalną część nieodliczonego przy zakupie 50% VAT. nie da się tego łatwo wytłumaczyć, bo niestety jest to mocno pokręcone. efekt jednak będzie taki, że teraz firmy sprzedające samochody będące ich własnością, wystawiać będą "normalne" a nie zwolnione faktury VAT. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: Saturday, 03 May 2025 - 18:11 |