![]() |
![]() ![]() |
![]() |
gość_Pablo vel 2hot_* |
![]()
|
![]() |
Dość ciekawy test by 5th Gear
![]() Miłego oglądania ![]() |
|
|
Wspieraj forum |
![]()
|
![]() Dotacja ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Sat, 17 November 2007 Skąd: Łódź ![]() |
Po poprzednim tescie RS4 B7 i C63AMG zakładałem taki wynik.
Jednak jakbym stał przed możliwością kupna któregokolwiek to długo bym się zastanawiał. Gdyby zamienili się silnikami to były by idealne auta. Merc ma nadmiar mocy jak na coupe z rwd a audi przydałoby się trochę wiecej. -------------------- ╭∩╮〔︶︵︶〕╭∩╮
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Clubber Dołączył: Sun, 10 April 2005 Skąd: WWA/Tripolis ![]() |
Powiedzialbym, ze jak na taki tor i warunki to Merc pojechal bardzo dobrze. Spodziewalem sie wiekszej roznicy na kretej, mokrej koncowce.
-------------------- Kra$
And JDM again... :) |
|
|
gość_Pablo vel 2hot_* |
![]()
|
![]() |
Przecież to dość krótki test, tak więc przewaga silnikowa (moc) MB AMG jest dość duża nad RS5, ponieważ nie trzymają serii silniki Audi
legitymują się w przedziale 400-420KM. Jednakże trakcja jest na korzyść 4x4, kto co lubi ![]() BTW, dźwiek MB jest fenomenalny, ale wykończenie szału nie robi ... Co by tutaj nie mówić Audi to Audi. |
|
|
![]()
|
|
Dlatego IMHO audi z silnikiem C63 robiłoby robotę. Best coupe ever.
![]() -------------------- ╭∩╮〔︶︵︶〕╭∩╮
|
|
|
gość_Pablo vel 2hot_* |
![]()
|
![]() |
Dlatego IMHO audi z silnikiem C63 robiłoby robotę. Best coupe ever. ![]() Zawsze można to połączyć ... podobno idealne auto to: Stylistyka Audi, Układ jezdny i silniki BMW, Komfort MB ![]() BTW, jeździłem RS-em dość długo, więc jakby nie było mam sentyment. Co do napędu nie mam wątpliwości, że Quattro is the best 4Ever ale nawet "elektroniczny" Xdrive daje radę, tak więc nie ma co narzekać. Audi RS5 jest fajnym coupe ale nie dla każdego, w tej cenie mamy 1 rocznego czy 2 latka 997 4S ![]() |
|
|
![]()
|
|
w tej cenie mamy 1 rocznego czy 2 latka 997 4S ![]() Ale już nie ten dźwięk. -------------------- ╭∩╮〔︶︵︶〕╭∩╮
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Sat, 27 November 2004 Skąd: Łódź ![]() |
Trudne porównanie, ale Audi pomimo mniejszej mocy i pojemności na + 4x4 dało radę
![]() I tak wole merca pomimo, że bardziej pasuje robić nim boki ![]() -------------------- don't be such a wimp
STOP Pijanym kierowcom. |
|
|
![]()
|
|
Frequent User Dołączył: Sun, 14 October 2007 Skąd: SMI ![]() |
|
|
|
gość_KORU_* |
![]()
|
![]() |
Przewaga napędu na 4 koła robi swoje, szczególnie na szybkich zakrętach. Przez chwilę pomyślałem że Audi dostanie baty. Wszystko przez to że Mercedes ma większą moc i brzmi znacznie głośniej niż Audi. Tutaj filmy o podobnej tematyce.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Clubber Dołączył: Tue, 12 November 2002 Skąd: Wołomin ![]() |
C63 ma zaletę taką, że czujesz się, jakbyś jechał bombą. podobne wrażenia są tylko na litrowym ścigaczu i chyba nic innego "prosto z fabryki" nie daje takich wrażeń, audi jest lepiej wykończone i łatwiej się prowadzi, ale wrażenia nie te.
-------------------- dragracingowy spiker do wynajęcia ;)
_http://www.youtube.com/watch?v=2opWEnxSs1g |
|
|
![]()
|
|
![]() User Dołączył: Thu, 25 March 2010 Skąd: Warszawa ![]() |
Na dłuższych torach takich jak spa czy monza ten pojedynek miałby inny wynik...
|
|
|
gość_Pablo vel 2hot_* |
![]()
|
![]() |
To są modele z tego samego segmentu ale przeznaczone dla innego Klienta
![]() Jak to powiedział jeden z instruktorów AMG "Czasami mam wrażenie, że ten napęd ma ochotę mnie zabić" ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Clubber Dołączył: Sun, 10 April 2005 Skąd: WWA/Tripolis ![]() |
Przewaga napędu na 4 koła robi swoje, szczególnie na szybkich zakrętach. Raczej szczegolnie na wolnych. Merc traci dopiero w kretej i najbardziej mokrej sekcji na koncu. Faktem jest, ze auta sa dla innych klientow. -------------------- Kra$
And JDM again... :) |
|
|
![]()
|
|
![]() Frequent User Dołączył: Thu, 05 July 2007 Skąd: Opole ![]() |
Na dłuższych torach takich jak spa czy monza ten pojedynek miałby inny wynik... Wydaje mi się że wystarczyło by aby tor był suchy. -------------------- CRX ED9 --> sold
CRX EE8 --> sold C36 AMG --> sold Sunny GTI-R --> sold Sunny GTI Neo VVL --> new toy |
|
|
![]()
|
|
Forum Clubber Dołączył: Mon, 18 December 2006 Skąd: TST ![]() |
gdzieś chyba porównywali te samochody i z tego co pamiętam to wygrało bmw
![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Homee Dołączył: Sun, 27 August 2006 Skąd: zza węgła ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Forum Killer Dołączył: Thu, 13 April 2006 ![]() |
Przecież to dość krótki test, tak więc przewaga silnikowa (moc) MB AMG jest dość duża nad RS5, ponieważ nie trzymają serii silniki Audi legitymują się w przedziale 400-420KM. Jednakże trakcja jest na korzyść 4x4, kto co lubi ![]() BTW, dźwiek MB jest fenomenalny, ale wykończenie szału nie robi ... Co by tutaj nie mówić Audi to Audi. Czy widziałeś wyniki pomiaru mocy i momentu na hamowni silnikowej? Chodzi mi o jakieś świeże auto. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: Thursday, 01 May 2025 - 19:56 |