![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Frequent User Dołączył: Sun, 08 August 2010 Skąd: Busko Zdrój ![]() |
Witam.
Temat mało racingowy, ale proszę o wyrozumiałość. Ostatnio miałem problem z lexusem gs300 2007r AT. Zapaliła się kontrolka od kontroli trakcji, bodajże od silnika oraz pojawił się komunikat "check VSC", samochód jechał max 100km/h ( tryb awaryjny ). Podjechałem do serwisu lexusa w Krakowie. Po wstępnej analizie stwierdzono problem ze skrzynią biegów. Czy ktoś się orientuje ile może taka nowa skrzynia kosztować, oraz gdzie by można ją szybko i sprawnie wymienić w okolicy Krakowa? Ktoś zna jakiś dobry serwis? Może to jakaś przypadłość tej skrzyni ? Proszę o pomoc, pozdrawiam ! |
|
|
Wspieraj forum |
![]()
|
![]() Dotacja ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() Frequent User Dołączył: Mon, 01 May 2006 ![]() |
Heh. O nową nie pytaj bo pewnie z 5 tyś $ w USA . Szukaj używki z minimalnym przebiegiem , będzie ciężko .
|
|
|
![]()
|
|
![]() I live here ! Dołączył: Mon, 14 October 2002 Skąd: Faaker See ;) ![]() |
Heh. O nową nie pytaj bo pewnie z 5 tyś $ w USA . Szukaj używki z minimalnym przebiegiem , będzie ciężko . Myślę, że 5 tys $ to pobożne życzenie. Mi kiedyś ASO audi krzyknęło 72 tysiące zł za padniętą skrzynię w Audi S8 - naprawiłem za 3 koła u specjalisty od skrzyń automatycznych i problemy ustały, jeżeli ASO będzie ci próbować wcisnąć, że skrzynia jest "nienaprawialna" to od razu ich olej ![]() -------------------- '93 e36 325i - kolejna próba :)
'94 e34 v8 |
|
|
![]()
|
|
Problem już rozwiązany
![]() ![]() Pozdro ! |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Clubber Dołączył: Mon, 24 March 2003 ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
zgadza się
![]() |
|
|
![]()
|
|
Frequent User Dołączył: Fri, 03 December 2010 ![]() |
Kto bogatemu zabroni
![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Super User Dołączył: Sat, 28 July 2007 Skąd: Kraków ![]() |
wersja 4x4 ??
|
|
|
![]()
|
|
Powiem Ci tak...auto masz po gwarancji...z resztą żadne koszta tych rzędów nie usprawiedliwiają/motywują do dotrzymywania jej warunków.
Znam w Polsce 3 miejsca (a jest ich na pewno więcej), gdzie żadna skrzynia automatyczna - czy to prosty stary automat Mercedesa czy to PDK z nowego Porsche - nie jest problemem w naprawie. Wiem jakiego pokroju jest skrzynia w Lexusie, gdy to auto nie było używane do sportu (a przecież nie było bo to limuzyna) i dopadła je jedna z typowych awarii to koszt naprawy skrzyni na tip-top to widełka od 4 do max 6k PLN na gotowo. Nie potrafię sobie wyobrazić, co skłoniło Cię do naprawy skrzyni w kwocie 20k PLN przy aucie wartym nie więcej niż 70 patyków. |
|
|
![]()
|
|
na szczęście to nie moje auto, musiało być naprawione na szybkości i to wtedy było jedyne miejsce które mogło to zrobić, bo nikt w temacie nie pisał przez 2 tyg. Ale dla potomnych, Joker mógł byś napisać choć jeden adres ( najlepiej wszystkie) gdzie można przeprowadzić taką naprawę skrzyni AT?
edit. Rene wer. RWD |
|
|
gość_michalbtl_* |
![]()
|
![]() |
na szczęście to nie moje auto, musiało być naprawione na szybkości i to wtedy było jedyne miejsce które mogło to zrobić, bo nikt w temacie nie pisał przez 2 tyg. Ale dla potomnych, Joker mógł byś napisać choć jeden adres ( najlepiej wszystkie) gdzie można przeprowadzić taką naprawę skrzyni AT? edit. Rene wer. RWD Myślę że nikt nic nie pisał bo postępowanie w tym wypadku dla 99% osób było oczywiste. Zakupy na allegro. Potem montaż. Koszt 6-7tys minus sprzedaż uszkodzonej skrzyni. GS300 to nie jest technologia z kosmosu więc wymiana skrzyni biegów nie stanowi problemu. Tak w PL usuwa się tego typu awarie. A jeżeli chcesz po europejsku to wzorem naszych sąsiadów z zachodu wystawiasz auto na sprzedaż z uszkodzoną skrzynią za połowę ceny. Ta skrzynia którą Ci zamontowali to "nowa" czy następna? "Nowa" po "spa" o którym wspomniałeś? Jakoś nie za bardzo chce mi się wierzyć że ktoś z PL wysyła jakieś skrzynie do fabryki na naprawę. To chyba niewykonalne nawet dla ASO. A w ogóle to nie zdziwiłbym się gdyby ta awaria skrzyni nie była awarią skrzyni. U mnie w gs430 mk2 ostatnio po podłączeniu do obd2 po ruszeniu samochodem zapalały się kontrolki vsc i vsc off. Wystarczyło skalibrować vsc robiąc zwore na odpowiednich pinach na kostce obd. |
|
|
![]()
|
|
Forum Homee Dołączył: Sun, 16 October 2011 ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
michalbtl czytasz ze zrozumieniem ?
![]() ![]() |
|
|
gość_michalbtl_* |
![]()
|
![]() |
michalbtl czytasz ze zrozumieniem ? ![]() ![]() Stary, po co wrzucasz na forum temat skoro zadajesz później pytania czy ktoś czyta temat ze zrozumieniem? Trzeba było postawić auto do ASO i powiedzieć że właściciel chce wyjechać sprawnym a nie rozwiązań na forum szukać. Przecież to nie twoje auto! |
|
|
![]()
|
|
chyba nadal nie przyczaiłeś do czego pije... zacytowałeś fragment w którym wyraźnie napisane jest że to NIE MOJE AUTO
![]() ![]() |
|
|
gość_michalbtl_* |
![]()
|
![]() |
|
|
|
![]()
|
|
wkleiłem tekst który dostałem... potem sprostowałem więc naucz sie czytać. Temat do zamknięcia.
|
|
|
![]()
|
|
wkleiłem tekst który dostałem... potem sprostowałem więc naucz sie czytać. Temat do zamknięcia. No na pewno do zamknięcia. Skoro czas był tu tak ważny (zabrzmiało jakby prezesowi zepsuł się Bentley przed spotkaniem biznesowym) że warto było dopłacić 15k, w furze za 70k to nie ma nawet o czym mówić ![]() Jakoś nie za bardzo chce mi się wierzyć że ktoś z PL wysyła jakieś skrzynie do fabryki na naprawę. To chyba niewykonalne nawet dla ASO. Robi się takie rzeczy - u mnie w salonie MB proponowali takie coś w skrzyni do E 55 AMG - zabierają starą (odsyłają do Niemiec) i wsadzają drugą - czy nową czy po regeneracji (z 3 letnią gwarancją - praktycznie wszystkie fabryczne podzespoły) to już nie pamiętam. EDIT: popełniony błąd ![]() |
|
|
gość_michalbtl_* |
![]()
|
![]() |
wkleiłem tekst który dostałem... potem sprostowałem więc naucz sie czytać. Temat do zamknięcia. Stwierdzeniem że to nie twoje auto nic nie sprostowałeś Panie poligloto. Bo to czy jest to twoje auto czy nie, nie zmienia faktu że w pierwszym poście napisałeś że masz z nim problem bo np. możesz być mechanikiem który chce usunąć usterkę w samochodzie klienta lub po prostu odpowiadasz za to. Więc nie mów proszę bym nauczył się czytać bo jak na razie widzę większy problem z pisaniem u ciebie. |
|
|
![]()
|
|
Dokładnie, jeszcze tak zaznaczył te 20 tys. zł jakby był tym uradowany, że kolegi ojciec ma kapustę
![]() A teraz się Kolego wycofujesz, że wkleiłeś tekst który podyktował Ci ktoś inny, że niby nie w swoim imieniu to robiłeś - "podjechałem do serwisu" - rzeczywiście brzmi jak przeklejony tekst ![]() EDIT: popełniony błąd ![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: Saturday, 16 August 2025 - 20:53 |