![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Forum Clubber Dołączył: Tue, 24 March 2015 ![]() |
Przeglądam lekkie przyczepy - lawety, zauważyłem że jest u nas przynajmniej dwóch producentów identycznych (wg danych i zdjęć) lawet (swoją drogą dziwne że identyczne projekty a dwóch producentów) :
- Boro - Niewiadów : http://www.przyczepy-boro.pl/oferta/przycz...mini-wenus.html - Temared - Świdnik : https://temared.com/przyczepy-lawety-car#car-flat-3518-u Zastanawiam się czy może ktoś z Was ma doświadczenia z jakością produktów obu producentów ? czy można się spodziewać że któreś z nich będzie gorsze ? Jedyne różnice jakie znalazłem to w kołach (jedna na 14", druga na 13", niewielkie (ale istotne bo każdy kg aby się zmieścić ważny) w masie przyczepy - Świdnik lżejsza, no i w cenie - w tym samym sklepie Świdnik o 1000zł tańsza. Na żywo widziałem tylko mini-Wenus - Niewiadów, Świdnika nie mam gdzie obejrzeć. -------------------- Alfa Romeo 156 Cup 2.0 TS
Westfield SEiW Aerorace 2.0 --> aswestfield.wordpress.com |
|
|
Wspieraj forum |
![]()
|
![]() Dotacja ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Rookie Dołączył: Wed, 18 February 2009 Skąd: Chorzów ![]() |
Tak z czystej ciekawości, czy taka laweta musi być zarejestrowana (własna tablica rejestracyjna), czy musi mieć swoje ubezpieczenie czy podlega ubezpieczeniu pojazdu ciągnącego, i czy musi przechodzić jakieś coroczne kontrole/przeglądy jak samochody???
|
|
|
![]()
|
|
Tak, ma dowód rejestracyjny (kupując dostaje się wyciąg z homologacji i z tym to wydziału komunikacji) , ma coroczne bad. tech. i OC (własne, nie holownika).
-------------------- Alfa Romeo 156 Cup 2.0 TS
|
|
![]()
|
|
Forum Homee Dołączył: Tue, 14 November 2006 ![]() |
Tak z czystej ciekawości, czy taka laweta musi być zarejestrowana (własna tablica rejestracyjna), czy musi mieć swoje ubezpieczenie czy podlega ubezpieczeniu pojazdu ciągnącego, i czy musi przechodzić jakieś coroczne kontrole/przeglądy jak samochody??? U nas nie ma tak dobrze jak w UK ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Wed, 26 December 2012 ![]() |
Której mini wenus szukasz? Mam do sprzedania tą z 1300dmc z przebiegiem góra 10kkm od nowości u mnie
![]() -------------------- Był Peugeot 106 S16 Turbo - Tor Poznań 1.53:5
Jest BMW e36 Compact m54b25 + GTX3076 + 8hp50 by TajnyGarazBobra |
|
|
![]()
|
|
Niestety więcej DMC potrzebuję, konkretnie 1500 zmniejszona na 1480/1450 . A szkoda, bo rynek używek nie istnieje w zasadzie.
-------------------- Alfa Romeo 156 Cup 2.0 TS
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Wed, 26 December 2012 ![]() |
Ja włąsnie szukam większęj takiej 1800dmc.
-------------------- Był Peugeot 106 S16 Turbo - Tor Poznań 1.53:5
Jest BMW e36 Compact m54b25 + GTX3076 + 8hp50 by TajnyGarazBobra |
|
|
![]()
|
|
Frequent User Dołączył: Sat, 26 May 2012 ![]() |
|
|
|
![]() ![]() |