![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Super User Dołączył: Sun, 21 September 2003 Skąd: Elbląg ![]() |
Siemka wszystkim
ktoś wie gdzie można zakupić kute korby do 1.9 tdi pd ? pozdrawiam Fido -------------------- Black smoke racing corrado tdi by CHANGE Engine Garage soft by Bartezzz
|
|
|
Wspieraj forum |
![]()
|
![]() Dotacja ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Super User Dołączył: Thu, 26 June 2008 Skąd: Kraków ![]() |
http://ast.com.pl/sklep/52-kute-korbowody-vag-19tdi.html
ale z tego co pamietam to w PD ASZ i ARL korby w serii sa kute, pewny nie jestem ale kiedys gdziesz czytalem |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Clubber Dołączył: Sun, 23 March 2003 Skąd: B-B, KRAK ![]() |
a co chcesz osiagnac ze chcesz kuc.... umnie przy parametrach 256 463 wyrabia seria
-------------------- Z3 coupe :) jest
Z4 coupe :) jest |
|
|
![]()
|
|
dzięki Iibitdi
![]() chce 3 z przodu jeszcze sportowe pd i obróbka głowicy ![]() -------------------- Black smoke racing corrado tdi by CHANGE Engine Garage soft by Bartezzz
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Homee Dołączył: Wed, 27 November 2002 Skąd: Bielsko-Biała ![]() |
Nie potrzbujesz kutych korb.
Seryjne wytrzymuja ponad 300ps -------------------- CompSport
Profesjonalnie Strojony Chiptuning http://www.compsport.pl 696030909 696030910 33 8213118 GG 3643857 |
|
|
![]()
|
|
![]() Administrator Dołączył: Mon, 21 August 2006 Skąd: Wawa ![]() |
fido: zeby miec 3 z przodu musisz te 450NM utrzymać do 5000 rpm
![]() ale skoro w planach masz słupek z BGW to jedź po bandzie z tym 1.9 ![]() -------------------- |
|
|
![]()
|
|
chce psikać z big pd mówicie ze nie trzeba do ilu starcza korby 550 600 nm ?
-------------------- Black smoke racing corrado tdi by CHANGE Engine Garage soft by Bartezzz
|
|
|
![]()
|
|
![]() Frequent User Dołączył: Sun, 31 December 2006 Skąd: Kielce/Wawa ![]() |
Oj z tymi Big PD i seria silnik to was ponosi fantazja
![]() Motor się rozleci i to szybciej niż wam się wydaję, może niech się co poniektórzy wypowiedzą na temat Big PD. Jakoś każda prawie firma testowała to rozwiązanie i jakoś nic się o tym nie słyszy, każdy wraca do seryjnych ALków, ciekawe czemu... ![]() Do Big PD to trzeba by zbudować motor od podstaw jeśli ma to być w miarę bezawaryjne. Pozdroo -------------------- Seat Leon by TTC Kraków
|
|
|
![]()
|
|
pożyjemy zobaczymy bede robic za krolika
![]() -------------------- Black smoke racing corrado tdi by CHANGE Engine Garage soft by Bartezzz
|
|
|
![]()
|
|
Forum Killer Dołączył: Sat, 05 March 2005 Skąd: Wrocław ![]() |
Ja mialem 280 KM w corrado i to auto wcale nie jezdziło!!
Odpuśc sobie to i zmień na cos 4x4 albo w benzynie.Bo zrobisz 300KM i będziesz robił wysokie 12 albo jak Cie szczeście dopadnie niskie 13.Druga sprawa u Ciebie pewnie jak i u mnie silnik jest zle wywazony(inaczej niz w golfie4 np.) i problemy z trakcja są jeszcze większe.Wynika to z nieorginalnie zamocowanego sinika.Ile już poduszek silnika urwałeś przednich? ![]() Takie moje zdanie a zrobisz jak zechcesz. 6 ramienny spiek nie wytrzyma Ci napewno,wiec szykuj juz pancerne sprzęgło bo przy tych 300KM jesli wam sie uda, bedziecie mieli ponad 500 Nm grubo.Korby bym zostawił w spokoju,jedynie co to zainwestował i tłoki pokrył ceramiką.Ewentualnie zainwestowął w wode. -------------------- Ecuproject wrocław 513399363,502730289
|
|
|
![]()
|
|
niskie 12 mnie by bardzo satysfakcjonowały marzenia sa po co żeby je spełniac także spokojnie jak umrze sprzęgłu to ściągnę z usej 2 tarczówkę
jeszcze nie jedzilem Gulu poduchy sa z poliuretanu wiec myślę ze ich nie urwę ale dziekuje za zarzucenie problemu będę się przyglądać tematowi Moje corrado w tym roku będzie jeździć jeszcze jako ośka ale w przyszłym juz nie ![]() -------------------- Black smoke racing corrado tdi by CHANGE Engine Garage soft by Bartezzz
|
|
|
![]()
|
|
![]() Super User Dołączył: Mon, 04 June 2007 Skąd: inowrocław ![]() |
no właśnie lepiej mieć napęd na 4 osie niż 300Km których nie wykorzystasz a fwd, a najważniejsze w 1/4 to masz start.
dorzuć do tego metanol+wodę + NX i 4x4 i będzie to już szybkie, nawet bardzo szybkie. -------------------- Facebook - Brk-tuning
1,9tdi + NX 13,3et |
|
|
![]()
|
|
Forum Killer Dołączył: Sat, 05 March 2005 Skąd: Wrocław ![]() |
Corrado jest dziwnie ciężkie jak na swoje czasy.
Ale w napędzie na 4x4 moze zacząć ciekawie jezdzic.Powodzenia w modach,bo mnie dziś już by nikt za zadną cene nie namowił na takiego szczepa jakiego zrobiłem w wielu autach ![]() -------------------- Ecuproject wrocław 513399363,502730289
|
|
|
![]()
|
|
Forum Killer Dołączył: Mon, 23 December 2002 Skąd: z R-performance ![]() |
Moj były silnik który siedzi teraz u DGW ma juz przejechane 47kkm - BEZAWARYJNIE !!.
Nie ma w nim zadnych problemów z Big PD i nie sadze zeby Grzesiek je kiedykolwiek zamienił na zwykłe AL. Auto w ruchu ulicznym przy spokojnym przemieszczaniu sie pali mniej niz 5litrów ropy !! Mam nadzieje że nie liczysz w seryjnym 1.9/2.0 na 300PS tylko na ropie z GT2260V ponieważ jest to nie realne. Wystarczy policzyc mozliwosci silnika i turbiny. Co innego z gazem, Grzesiek z gazem ma teraz 330PS ale tak jak napisał Gulu w FWD to non sens. Kolejna rzecz to masa auta. 550Nm jest w stanie przeniesc polskie sprzegło założone na kole dwumasowym :-) Buduje sie teraz ARL BiTurbo zobaczymy czy bedzie realne przekroczenie 300PS bez gazu. Pozdrawiam. |
|
|
![]()
|
|
fido wez pod uwage fakt ze mocno wysilony pedek z lekka lubi sie grzac wiec zalezy do czego go chcesz uzywac. ale robienie oski to bezsens
|
|
![]()
|
|
Oska tylko w tym sezonie docelowo będzie haldeks moze juz w zime zaczne cos działac
Co do samochodu kocham tego grata nie chce być najszybszy mam go już 3 lata buduje remontuje plączę wydaje pieniądze i jeździłem może z 1,5 miesiąca w sumie wiec może temat co do sensowności budowy tego samochodu pomińmy ![]() najrozsądniej byłoby kupić golfa 2 syncro i przełożyć graty ale będzie corrado masa auta z pełnym środkiem narzędziami z tyłu ciężkimi fotelami przednimi to 1170 kg wazony był na wadze wiec nie ma aż takiego dramatu a jeszcze można trochę wyjąc do maja chce wysłac glowice do vojt2sa na porting i remont albo do borysa jeszcze nie wiem RACE783 takie zamówiłem pd zobaczymy ile wyjdzie jak będzie mało dołożymy metanol Tdik jest duza chłodnica wody i dość spora chłodnica oleju wiec myślę ze sie grzac nie powinien po torze latać nie będę raczej miasto trasa okazyjnie 1/4 co do apetytu marzy mi się przedział 12,5 - 13,5 et może się uda jak będzie więcej to i tak będę zadowolony Jedynie co mnie martwi to dość słabe sprzęgło 6 lapkowy spiek wzmocniony docisk i seryjny dwumas podobno do 550 nm zobaczymy w razie czego mozna kupic z usa 2 tarczowe sprzegło z litym kolem zamachowym podejdzie to ? ![]() jak ma Sajmon w swoim vrzeT / -------------------- Black smoke racing corrado tdi by CHANGE Engine Garage soft by Bartezzz
|
|
|
![]()
|
|
![]() Administrator Dołączył: Mon, 21 August 2006 Skąd: Wawa ![]() |
Moj były silnik który siedzi teraz u DGW ma juz przejechane 47kkm - BEZAWARYJNIE !!. Nie ma w nim zadnych problemów z Big PD i nie sadze zeby Grzesiek je kiedykolwiek zamienił na zwykłe AL. Auto w ruchu ulicznym przy spokojnym przemieszczaniu sie pali mniej niz 5litrów ropy !! Dzięki za info ! był kiedyś temat BIG PD i powstała teoria ze się rozwalają... http://www.racingforum.pl/index.php?showto...72183&st=20 więc byłem ciekaw czy te które zrobił Bogdan tez klękły szybko ![]() ![]() -------------------- |
|
|
![]()
|
|
13,5 to powinienes zrobic teraz na tym co masz. ja mam zamiar na moim setupie wlanac 13,4x na wiosne a mam samochod ciezszy jakies 100kg od ciebie
|
|
![]()
|
|
życzę powodzenia ja pewnie tyle nie zrobię ja muszę się wjezdzic w auto bo nigdy nim nie startowałem ani nie jeździłem nawet
![]() -------------------- Black smoke racing corrado tdi by CHANGE Engine Garage soft by Bartezzz
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Thu, 12 March 2009 ![]() |
Buduje sie teraz ARL BiTurbo zobaczymy czy bedzie realne przekroczenie 300PS bez gazu. A coś więcej na temat tego projektu można się dowiedzieć? -------------------- moment i moc by www.rperformance.pl
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: Sunday, 04 May 2025 - 14:10 |