![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Frequent User Dołączył: Mon, 05 January 2009 ![]() |
Witajcie. Jakis czas temu kupilem od sprzedawcy tutaj z forum kopie vcds 12.12. Kabel byl zamowiony na adres mojego przewoznika, a on dostarczyl mi za granice gdzie mieszkam. Dzis dostaje telefon od przewoznika ( dobrego znajomego) ze byla u niego policja, musi sie wstawic na przesluchanie itp itd w sprawie nielegalnych oprogramowan. Mam nr do policjanta, bede zaraz dzwonil i wyjasnial ze to nie dla niego byl ten fejs. Mial ktos taka akcje? Powiedziec cos policjantowi specjalnego?
Szczerze to cala ta sytuacje mam gleboko, martwi mnie tylko ze moj przewoznik ma nie przyjemnosci i jest nachodzony przez policje... -------------------- :)
|
|
|
Wspieraj forum |
![]()
|
![]() Dotacja ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Forum Clubber Dołączył: Tue, 04 December 2007 Skąd: Wrocław ![]() |
poszukaj coś w internecie, kilka razy czytałem o problemach z interfejsami kupionymi w e-service - ale nie pamiętam gdzie.
|
|
|
![]()
|
|
Frequent User Dołączył: Thu, 07 March 2013 ![]() |
Na forum golfa 5 było coś o tym: http://golfv.pl/viewtopic.php?id=1566
W jaki sposób zamawiałeś? Przez alledrogo, tel, przez forum? ![]() |
|
|
![]()
|
|
Frequent User Dołączył: Mon, 05 January 2009 ![]() |
Przez forum. Wg mnie powie sie ze myslalem ze kupuje orginal i tyle
![]() ![]() -------------------- :)
|
|
|
![]()
|
|
![]() Moderator Dołączył: Thu, 21 August 2003 Skąd: Stalowa Wola ![]() |
Powiedz ze kupiłes bo myslales ze oryginał. Weź ze sobą starego lapka z legalnym softem.. Powiedz ze dostałeś, zobaczyłeś ze nielegal i nie instalowałes bo to nielegalne. Koniec.
|
|
|
![]()
|
|
Super User Dołączył: Mon, 30 March 2015 ![]() |
Nie wiem jak w tym przypadku ale w Polsce dostajesz do zapłaty 3x kwota całego nielegalnego oprogramowania na danym komputerze, widnows ~400zł*3, office podobnie, ba nawet głupi winrar nie jest darmowy... i nagle robi się ~3-5tys.
Najgorsza wersja to specjalne wersje programów to obróbki wideo/grafika... 3 letnia licencja autocada to koszt 6000 Euro więc... razy 3 = 18k Euro... i mamy game over xD |
|
|
![]()
|
|
a masz jakąś podstawę prawną do liczenia tego 3x kwota? i do kogo ta kasa trafia, do państwa, ludzi z bsa czy do producenta oprogramowania?
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Clubber Dołączył: Tue, 15 July 2008 Skąd: Katowice ![]() |
Widać ktoś tutaj za często w gierki grywa.
-------------------- Nie ma nudnych samochodów, są tylko nudni kierowcy
|
|
|
![]()
|
|
![]() Super User Dołączył: Sun, 17 April 2005 Skąd: Trójmiasto ![]() |
Q40 pieknie poplynales z fantazja......
Tarantula nic ci nie zrobia, musieli by ci udowodnic ze swiadomie i z premedytacja kupiles ta podrobke. Tak jak juz pisali poprzednicy po prostu trzymaj sie wersji ze myslales ze kupujesz orginal. |
|
|
![]()
|
|
![]() Super User Dołączył: Thu, 13 September 2007 Skąd: Warszawa ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Mylicie sie. Dostanie zawias za nieumyslne paserstwo. Zawias na 3 mce.. Dzisiaj z dwoma mechanikami gadałem i prawnik firmy produkującej soft nie odpuszcza. Ugoda to zakup licencji. Obydwaj mechanicy mają taki zawias..
|
|
|
![]()
|
|
Forum Clubber Dołączył: Mon, 18 December 2006 Skąd: TST ![]() |
nie gadaj że było im szkoda 2 klocki w zamian za czyste papiery
![]() ciekawi mnie jak doszli po pw z forum kto otrzymał przesyłke, chyba że handlowiec nieudacznik zaczął sypać. |
|
|
![]()
|
|
Super User Dołączył: Mon, 30 March 2015 ![]() |
Nie popłynąłem z fantazją anie nie przegiąłem, zapraszam na forum prawne, w ostatnich czasach masa jest takich tematów, ale tyczą się piratów itd.
|
|
|
![]()
|
|
Jakie 2 tys. U pawła była ugoda na 6200zł.. Tyle zażądała firma więc.miał to gdzieś. Sprawa trwała 3 lata
|
|
|
![]()
|
|
no to chodzi o coś innego, bo vcds kosztuje 2230 w viakenie
|
|
|
![]()
|
|
A ugoda to 3 krotność licencji po cenie z dnia zakupu
|
|
|
![]()
|
|
ciekawe co zrobią ludzie, których złapią a mają klony np k-tag albo kess, które których pełny zestaw kosztuje kilkanaście tysięcy euro...
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Sun, 03 December 2006 Skąd: łódzkie ![]() |
ciekawe co zrobią ludzie, których złapią a mają klony np k-tag albo kess, które których pełny zestaw kosztuje kilkanaście tysięcy euro... jest kilka opcji zależy jaką kto ma psychike - dla jednego dlug 500zł to masakra dla innego 5 baniek to pikus. Prawda jest jedna jak isc siedzieć to za grubą kase |
|
|
![]()
|
|
Frequent User Dołączył: Sat, 22 March 2008 Skąd: Mazowieckie ![]() |
Czemu nie ścigają tych co handlują klonami lub je produkują ?
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Homee Dołączył: Sat, 04 July 2009 ![]() |
Walka z wiatrakami bo nie zamkną aliexpress, robią tylko sztuczna pokazowke aby ludzi przestraszyć. Statystyczny Kowalski co ma 15 letniego paska w tdi 3 razy pomyśli a ten co handluje na masę ma to w pupie i tak siedzi za granicą i kasę trzepie..
-------------------- Wszystkie moje posty są moja subiektywną opinia proszę ich nie łączyć z żadną firmą i osobami...
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: Thursday, 26 June 2025 - 09:15 |