Shoutbox 0 nowych PW 

Reply to this topicStart new topic
> Kompresor Eaton M65 A 271 090 23 80
owczar
post Tue, 19 Feb 2013 - 23:14
Post #1

Rookie

Witam,

Wystawiam na sprzedaż kompresor, który zakupiłem z myślą o podnoszeniu mocy w moim galancie V6. Plany jednak się zmieniły, a czas nie pozwala na spędzenie kolejnego lata w garażu.

M65 to jedna z wariacji Eatona M62- różni się tylko korpusem. W internecie można znaleźć już jeden projekt z takim kompresorem w galancie V6.

Odprężając silnik, zakuwając go uzyskano 260KM i piękny wykres momentu.
Moje plany były mniej ambitne, bo 260KM wymagało dużego przełożenia i niosło duże ryzyko awarii. W galancie V6 jest niski stopień sprężania jak na NA, więc spokojnie można dmuchnąć mu około 0,4 bara bez odprężania i zakuwania. Kompresor bezpośrednio do kolektora, a do niego przepustnica- bez pośrednictwa intercoolera. Takie rozwiązanie zastosowano w pionierskim projekcie.

Kompresor pochodzi z mercedesa z przebiegiem deklarowanym przez sprzedawcę na 130kkm i rzeczywiście mechanicznie jest w super stanie. Sztywne łożyska, rotory nie zużyte, pracuje bez stuków. Koło pasowe może potwierdzać jego niski przebieg.

Jedyny mankament to uszkodzone gwinty, które przy customowym projekcie i adaptacji do innego auta tego elementu w niczym nie będą przeszkadzały. Gdyby ktoś chciał bawić się w IC to jest także komora "buforowa", którą można skręcić z kompresorem.

Sprzedaję za tyle co kupiłem, czyli 650zł plus koszt wysyłki kurierem około 20zł.

Kontakt via PW. Jest możliwość wystawienia na allegro.

Pozdro
Go to the top of the page

+Quote Post
Wspieraj forum
post Tue, 19 Feb 2013 - 23:14
Post #

Dotacja

Dotacja na forum
Go to the top of the page

Quote Post

Reply to this topicStart new topic

RSS Wersja Lo-Fi Aktualny czas: Thursday, 17 July 2025 - 10:59