![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Rookie Dołączył: Sun, 17 June 2012 ![]() |
Witam,
Wystawiam na sprzedaż kompresor, który zakupiłem z myślą o podnoszeniu mocy w moim galancie V6. Plany jednak się zmieniły, a czas nie pozwala na spędzenie kolejnego lata w garażu. M65 to jedna z wariacji Eatona M62- różni się tylko korpusem. W internecie można znaleźć już jeden projekt z takim kompresorem w galancie V6. Odprężając silnik, zakuwając go uzyskano 260KM i piękny wykres momentu. Moje plany były mniej ambitne, bo 260KM wymagało dużego przełożenia i niosło duże ryzyko awarii. W galancie V6 jest niski stopień sprężania jak na NA, więc spokojnie można dmuchnąć mu około 0,4 bara bez odprężania i zakuwania. Kompresor bezpośrednio do kolektora, a do niego przepustnica- bez pośrednictwa intercoolera. Takie rozwiązanie zastosowano w pionierskim projekcie. Kompresor pochodzi z mercedesa z przebiegiem deklarowanym przez sprzedawcę na 130kkm i rzeczywiście mechanicznie jest w super stanie. Sztywne łożyska, rotory nie zużyte, pracuje bez stuków. Koło pasowe może potwierdzać jego niski przebieg. Jedyny mankament to uszkodzone gwinty, które przy customowym projekcie i adaptacji do innego auta tego elementu w niczym nie będą przeszkadzały. Gdyby ktoś chciał bawić się w IC to jest także komora "buforowa", którą można skręcić z kompresorem. Sprzedaję za tyle co kupiłem, czyli 650zł plus koszt wysyłki kurierem około 20zł. Kontakt via PW. Jest możliwość wystawienia na allegro. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Pozdro |
|
|
Wspieraj forum |
![]()
|
![]() Dotacja ![]() |
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: Thursday, 17 July 2025 - 10:59 |