![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Rookie Dołączył: Sun, 29 April 2012 ![]() |
Cześć Wam,
To mój pierwszy post. Zarejestrowałem się na Waszym forum, bo zauważyłem, że doskonale jesteście zorientowani w tych tematach, więc liczę na pomoc ;-) Dość głośno pracuje mi kompresor w W209. Po konsultacji z mechanikiem stwierdził, że do wymiany są łożyska kulkowe w przedniej części kompresora pod kołami zębatymi. Mój kompresor to Eaton 307961, czyli M65. Znalazłem zestaw naprawczy, ale nie do M65, a do M62 i tutaj moje pytanie. Czym różni się M65 od M62? Czy zestaw naprawczy z M62, a konkretnie łożyska kulkowe będą pasowały do M65? Niestety mimo długich poszukiwań nie mogę znaleźć zestawów naprawczych do M65. W ogóle bardzo mało jest informacji nt. tego modelu kompresora. Proszę o pomoc, z góry dzięki! Pozdrawiam |
|
|
Wspieraj forum |
![]()
|
![]() Dotacja ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Frequent User Dołączył: Tue, 01 April 2008 ![]() |
Hej
Co do m62 to była konstrukcja z elektormagnetycznym sprzęgłem i jest mniejszy od M65. Mam M62 a wcześniej miałem M65 i różnią się budową. Poszukaj dobrze po necie bo robią ludki te kompresory bo sam wcześniej szukałem regeneracja. |
|
|
![]()
|
|
![]() Super User Dołączył: Sat, 25 December 2004 Skąd: Łódź ![]() |
Spotkałem się z opinia że M65 to taki zlepek M62 i M45, powinien posiadać łożyska kulkowe takie same jak M62 bo one są w Eatnach najpopularniejsze. Natomiast powinien miec łożyska igiełkowe o takiej samej średnicy wewnętrznej a innej zewnętrznej, tak jak M45. Wtedy można włożyć te z M62 po zastosowaniu tulei. Ale to tak z serii gdzieś usłyszane bo nigdy M65 nie miałem w ręku.
-------------------- RX-7 FD3s // Viper // Soarer // JZS147 // 325i // 523i // 323 BG 2,5V6 // Kadett C QP
|
|
|
![]()
|
|
![]() prawie jak integra Dołączył: Mon, 29 December 2003 Skąd: waw ![]() |
Najprosciej to rozlozyc i pomierzyc lozyska. Lozyska i uszczelniacze sa do kupienia w lepszych hurtowniach lozysk/uszczelniaczy. Jedyne lozysko z jakim mialem problem, to iglowe na tyl obudowy, ale to tez z tego co wiem jest do ogarniecia.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: Thursday, 01 May 2025 - 16:23 |