![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Rookie Dołączył: Fri, 11 January 2013 ![]() |
Witam wszystkich
![]() Zastanawiam się nad założeniem w/w klocków do auta. Z natury jednak jeżdzę spokojnie i hamulce są zwykle dośc zimne gdyż staram się hamować delikatnie, albo silnikiem. Czy w takiej sytuacji w/w klocki sprawdzą się u mnie, czy one działają dobrze tylko na ciepło? |
|
|
Wspieraj forum |
![]()
|
![]() Dotacja ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Clubber Dołączył: Wed, 11 June 2003 Skąd: Warszawa ![]() |
W takim razie EBC Green Stuff - nie trzeba ich dogrzewać a są niskopyłowe i skuteczniejsze od serii.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Wed, 28 December 2011 Skąd: Katowice ![]() |
Na stronie internetowej EBC Brakes masz dokładny opis ich klocków i znajdziesz tam odpowiedź na Twoje pytanie.
|
|
|
![]()
|
|
Papier wszystko przyjmie. Mi chodzi o realia a nie opis
![]() |
|
|
![]()
|
|
Frequent User Dołączył: Fri, 17 September 2010 Skąd: Jelenia Góra ![]() |
Dokładnie też poproszę o wypowiedzi osob, które miały ten klocek na samochodzie, bo z tego co czytam to sa skrajnie rozne. Rownież hamuje nie wiele, ale czasem zdarza się dośc intensywne hamowanie a auto nie lekkie 1500kg i z tego co czytalem green stuff latwo przegrzac stad polecany do lżejszych wozów. Pozdrawiam!
|
|
|
![]()
|
|
![]() User Dołączył: Sun, 04 December 2011 Skąd: małopolska ![]() |
jak teraz nie brakuje hamulca to green(poczujesz delikatną poprawę), jak hamulec się przegrzewa to bierz yellow stuff, czerwone do spokojnej jazdy się nie nadają (muszą "pracować dosyć często" np kjs) u siebe mam na tyle zółte, a przód ds/hawk hps, 1500kg, 200km czasem zaglądam na tor i dają rade:)
jak coś mam w ofercie w/w heble > PW -------------------- Hamulce na ulice i do sportu - _https://topbrakes.pl
Klocki i tarcze hamulcowe, przewody w stalowym oplocie, chemia |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Clubber Dołączył: Tue, 15 July 2008 Skąd: Katowice ![]() |
Nie miałem EBC, ale z doświadczeniach na przeróżnych typach ferodo napiszę Ci, że tak, powinny działać. DS3000 też na papierze nie hamują na zimno, a w realu hamują i można zakładać te klocki to samochodu na codzień.
-------------------- Nie ma nudnych samochodów, są tylko nudni kierowcy
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Clubber Dołączył: Sun, 10 April 2005 Skąd: WWA/Tripolis ![]() |
Yellow spokojnie dziala w codziennym aucie. OK, troszke drewniane pierwsze 2-3 hamowania po dluzszym postoju ale nic strasznego, wciskasz po prostu mocniej i auto hamuje. Jak zlapie chociaz minimalnie temperature to juz jest bardzo dobrze.
Reda nie mialem, Greena kiedys tak i nijak nie polecam - lipa, wcale nie hamowal lepiej niz OEM, do tego dosyc szybko sie rozwarstwil, a dystrybutor sie wypial z reklamacja. Z tego co wiem nie tylko mnie to spotkalo. -------------------- Kra$
And JDM again... :) |
|
|
![]()
|
|
![]() Frequent User Dołączył: Thu, 22 October 2009 Skąd: Mysłowice/Chełm Śląski ![]() |
Ja miałem Red Stuffy na przedniej osi w Saabie i uważam że nie są wcale takie złe do normalnej jazdy. Na zimnych hamują tylko minimalnie gorzej, denerwujące może być to że czasem trochę piszczą. Teraz te hamulce ma w swoim Saabie żona kolegi i nic nie narzekała co jest chyba najlepszym dowodem
![]() -------------------- BMW E36 M50B25 GT35 460KM 557NM
Opel Omega BFL X30XE + turbo w budowie Audi A6Q 2.7TT A3Q 1.8T |
|
|
![]()
|
|
Frequent User Dołączył: Sat, 27 March 2010 ![]() |
U mnie RedStuffy piszczą niemiłosiernie.
Na zimno hamują przyzwoicie, do lepszych osiągów hamowania trzeba je rozgrzać. Do jazdy na co dzień, moim zdaniem, nadają się. O ile oczywiście nie przeszkadza piszczenie przy hamowaniu do każdych świateł. |
|
|
![]()
|
|
Panowie a czy są dostępne do Sharana pod tarcze 300 mm klocki Ferodo DS Performance lub podejdą jakieś z innego auta?
|
|
|
![]()
|
|
Frequent User Dołączył: Sat, 27 March 2010 ![]() |
Panowie a czy są dostępne do Sharana pod tarcze 300 mm klocki Ferodo DS Performance lub podejdą jakieś z innego auta? Użyję Google za Ciebie. |
|
|
![]()
|
|
Ja też używałem i to zanim tutaj napisałem ale nie znalazłem
![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Super User Dołączył: Sun, 21 December 2003 Skąd: 3miasto w strone półwyspu ;) ![]() |
kwestia jaki samochod, najlepiej zadzwonic lub przeslac maila do ebc z zapytaniem, ostatnio mialem klienta z s2000 tez bodajze chcial yellow lub redy teraz nie pamietam a okazalo sie , ze dedykowane do hondy sa blue
![]() pozdr -------------------- yl GASTROLOT V6 Deliszys 196km/280nm->N/A 271km/348Nm i byla "Corsa Stealth" pierwsza Corsa A 3.2 v6 w pl ->DETIII+MPX ->222km/287Nm . Jest W215 CL500...
|
|
|
![]()
|
|
Rookie Dołączył: Wed, 09 February 2011 ![]() |
a co powiecie na galfer sport fdt 1055 pod gładką wentylowaną tarczę 288mm, zacisk z calibry turbo.
miałm jakieś klocki - dały radę > 60.000 i te tarcze. nie znam ich marek, bo kupiłem same zaciski a gość dołożył za darmo resztę. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: Saturday, 03 May 2025 - 04:56 |