![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Forum Clubber Dołączył: Thu, 31 October 2002 Skąd: z doliny zakutych łbów ![]() |
Mamy dużo czasu więc pokombinujmy i znajdźmy cos co da się prysnąć na asfalt lub beton aby polepszyc przyczepnośc w przyszłym sezonie. Tylko takie cuś aby woda to zmywała. Coś w rodzaju kleju, gdyby rozlać go na "torze" do tego posybać zmieloną gumą byłoby prawie jak na drag stripie...
Panie & Panowie do roboty - szukamy pytamy działamy!!! A 9 secund będzie jak ta lala -------------------- ...
Tor Poznań 1:38:100 (na starym asfalcie) www.select-automotive.pl Spełniamy marzenia najtaniej... |
|
|
Wspieraj forum |
![]()
|
![]() Dotacja ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Homee Dołączył: Sun, 13 October 2002 Skąd: Warszawa ![]() |
mysle ze mielona guma to nie jest dobry plan... wazniejsze bedzie zeby pas byl oczyszczony a nie jak do tej pory...
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
Otaku Dołączył: Mon, 21 October 2002 Skąd: Kraków ![]() |
Posprzatac i maka ziemniaczana rulez
-------------------- Aerospace Electronics :)
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Mon, 21 June 2004 Skąd: Warszawa WD ![]() |
dokladnie , podstawa to posprzatac !! na Bemowie to juz bylo przegiecie , opony porozrywane itp , pozatym moze naprawde zrobic jakies 50m od samego startu jakiegos dobrego asfaltu ?! to chyba na 2 troy po 50m nie bedzie az taki duzy koszt ?!
-------------------- K-sport, HKS, Akrapovic i wiele innych. GT-R online Shop : http://sklep.tgauto.pl
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Clubber Dołączył: Tue, 23 September 2003 Skąd: Warszawa ![]() |
no pewnie - już widzę jak właściciel lotniska zgadza się by mu wyasfaltować prostokąt długi na 50m na środku pasa startowego.
-------------------- we ride together, we die together...
|
|
|
![]()
|
|
![]() Uno Racing Dołączył: Fri, 19 September 2003 Skąd: Opole ![]() |
Cos zmywalnego to bedzie problem, co najwyzej jakis lepik czy cos w tym stylu a potem na to tony rozpuszczalnika zeby zmyc. Trzeba by cos na stałe.
|
|
|
gość_gucior_* |
![]()
|
![]() |
ja sie tylko zastanawiam ile aut dojedzie do polfinalow lub nawet przejedzie wiecej niz jeden przejazd jak sie wkoncu dorobimy tego super przyczepnego toru
i wtedy sprzatania to najwiecej nie bedzie przed zawodami zeby tor byl czysty tylko po wiekszosci przejazdow jak auta beda rzygaly zelazem .... |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Clubber Dołączył: Wed, 11 June 2003 Skąd: Warszawa ![]() |
Podczas WSMP słyszałem plotkę o przymiarkach do budowy drag-stripu na terenie pewnego automobilklupu niedaleko Warszawy. Jako że inwerstorem ma być podobno jeden z forumowiczów, może ustosunkuje się do tej informacji i ją potwierdzi bądz zdementuje.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Clubber Dołączył: Thu, 31 October 2002 Skąd: z doliny zakutych łbów ![]() |
Zamiast wypisywać bzdury weźcie się do roboty i poszperajcie po intrnecie. Popytajcie na zagranicznych forach...
Klej + guma to sprawdzony patent w Szwecji!!! Problemem jest tylko klej, który rozpuści się pod wpływem wody. DO ROBOTY!!!!!!!!!!!!!!!! -------------------- ...
Tor Poznań 1:38:100 (na starym asfalcie) www.select-automotive.pl Spełniamy marzenia najtaniej... |
|
|
![]()
|
|
Forum Clubber Dołączył: Thu, 12 February 2004 ![]() |
Nie wiem na ile to sie sprawdza w prawdziwych samochodach, ale na torach dla modeli zdalnie kierowanych, rozlewa sie 7UP i czeka az wyschnie. Moze byc tez woda z cukrem.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Frequent User Dołączył: Mon, 21 July 2003 Skąd: Bielsko-Biała ![]() |
CYTAT("FilipN":3ug9alkk) no pewnie - już widzę jak właściciel lotniska zgadza się by mu wyasfaltować prostokąt długi na 50m na środku pasa startowego.
Wiec trzeba kupić taki sam asfalt jaki kupuje sołtys na wsi Po zawodach poprostu będzie się zwijało asfalt i po kłopocie -------------------- I'm trav'ling at the speed of light.
|
|
|
![]()
|
|
![]() User Dołączył: Fri, 25 October 2002 Skąd: Warszawa ![]() |
CYTAT("TwinTurbo":2fxr5vy5) A 9 secund będzie jak ta lala No nie wiem czy bedzie Ci w smak po zrobieniu poniżej 10,5 zakładanie klatki. Albo ja załozysz albo nie startujesz na nastepnych zawodach. Może nich zostanie taka nawieszchnia. Wysłany Czw Paź 07, 2004 13:24 pm: CYTAT("gucior":2fxr5vy5) ja sie tylko zastanawiam ile aut dojedzie do polfinalow lub nawet przejedzie wiecej niz jeden przejazd jak sie wkoncu dorobimy tego super przyczepnego toru I tu się zgadzam, przyczpność to zgóba dla skrzyni i półosi, jab będziemy strzelać ze sprzęgła mająć po 400-600 KM to bądzie cieńko. Wysłany Czw Paź 07, 2004 13:26 pm: CYTAT("Kubek":2fxr5vy5) Nie wiem na ile to sie sprawdza w prawdziwych samochodach, ale na torach dla modeli zdalnie kierowanych, rozlewa sie 7UP i czeka az wyschnie. Moze byc tez woda z cukrem.
Niech ktoś to spróbuje w realnych wymiarach. |
|
|
![]()
|
|
![]() Super User Dołączył: Wed, 22 January 2003 Skąd: www.jdm-option.pl ![]() |
CYTAT("Kubek":1x3xjs4r) Nie wiem na ile to sie sprawdza w prawdziwych samochodach, ale na torach dla modeli zdalnie kierowanych, rozlewa sie 7UP i czeka az wyschnie. Moze byc tez woda z cukrem.
To wyleje sie na pasie cysterne 7upu... Dosc wysoki koszt... Cysterna 7upa... Litr okolo 3 zlotych kosztuje, a taka cysterna ze 3000 litrow... To daje 9000 zlotych... | -------------------- マテイ || www.jdm-option.pl
|
|
|
![]()
|
|
![]() I live here ! Dołączył: Mon, 14 October 2002 Skąd: Faaker See ;) ![]() |
CYTAT("Matey":3j956p9d) CYTAT("Kubek":3j956p9d) Nie wiem na ile to sie sprawdza w prawdziwych samochodach, ale na torach dla modeli zdalnie kierowanych, rozlewa sie 7UP i czeka az wyschnie. Moze byc tez woda z cukrem. To wyleje sie na pasie cysterne 7upu... Dosc wysoki koszt... Cysterna 7upa... Litr okolo 3 zlotych kosztuje, a taka cysterna ze 3000 litrow... To daje 9000 zlotych... | Woda z cukrem może wyjść bardziej ekonomicznie -------------------- '93 e36 325i - kolejna próba :)
'94 e34 v8 |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Clubber Dołączył: Thu, 14 November 2002 Skąd: Milanówek/WWA ![]() |
CYTAT("RTviper":em0ddrl4) No nie wiem czy bedzie Ci w smak po zrobieniu poniżej 10,5 zakładanie klatki. Albo ja załozysz albo nie startujesz na nastepnych zawodach. Może nich zostanie taka nawieszchnia.
To super. Może, żeby nie montowac klatek posypujmy nawierzchnię piaskiem albo od razu ścigajmy się na szutrze. Super pomysł!! Nie poprawiać nawierzchni bo czasy zmusza nas do montowania klatek |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Mon, 29 March 2004 Skąd: WF i WWL ![]() |
CYTAT("rennen":18k56a73) CYTAT("Matey":18k56a73) CYTAT("Kubek":18k56a73) Nie wiem na ile to sie sprawdza w prawdziwych samochodach, ale na torach dla modeli zdalnie kierowanych, rozlewa sie 7UP i czeka az wyschnie. Moze byc tez woda z cukrem. To wyleje sie na pasie cysterne 7upu... Dosc wysoki koszt... Cysterna 7upa... Litr okolo 3 zlotych kosztuje, a taka cysterna ze 3000 litrow... To daje 9000 zlotych... | Woda z cukrem może wyjść bardziej ekonomicznie nie koniecznie cukier w polsce jest obecennie jest drogi -------------------- ex najszybszy SAAB w Polsce
ex pierwszy Viggen cabrio w Polsce Teraz jakiś marny 9-5 po chipsie by Coobcio |
|
|
![]()
|
|
![]() User Dołączył: Fri, 25 October 2002 Skąd: Warszawa ![]() |
CYTAT("darksmile":2x5xdd5i) Super pomysł!! Nie poprawiać nawierzchni bo czasy zmusza nas do montowania klatek
Piszę o tym konkretnym przypadku, czyli TT. Nie wiem czy jest ewentualnie chętny na robienie klatki u siebie. A co do poprawy nawierzchni zgadzam się ,że trzeba poprawiać, prawie w karzdej klasie jest to ucięcie 0,5 s a w wyzszych nawet 1-1,5. Ktoś ma pomysł jak spróbować te wodę z cukrem? |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Clubber Dołączył: Thu, 14 November 2002 Skąd: Milanówek/WWA ![]() |
Bzdura.
Chcesz mieć wyniki-montuj klatkę. Chcesz się lansować-Jeździj 12. Panowie to sport a nie popisy przed dyskoteką. |
|
|
![]()
|
|
![]() Uno Racing Dołączył: Fri, 19 September 2003 Skąd: Opole ![]() |
Tak tylko rozgladnełem sie po necie i nic nie znalazłem co mogło by pomoc. Ale napisałem maila do NHRA z pytaniem jak mozna by tymczasowo poprawic przyczepnosc toru ciekawe czy napisza hehe nic innego nie wymysliłem.
|
|
|
![]()
|
|
Otaku Dołączył: Mon, 21 October 2002 Skąd: Kraków ![]() |
Maka ziemniaczana, czyli krochmal jak to spreparowac
Kisielisodd robil testy jak jeszcze mial silnik stary w aucie i ciekawe rezultaty wychodzily... -------------------- Aerospace Electronics :)
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: Saturday, 03 May 2025 - 14:17 |