Shoutbox 0 nowych PW 

Reply to this topicStart new topic
> KLS Sport Wrocław, unikać jak ognia !
rsmegane
post Tue, 12 Aug 2014 - 22:57
Post #1

Rookie

Chciałbym was ostrzec przed firmą KLS Sport Wrocław !

Auto pozostawiłem tam w kwietniu a odebrałem.... w lipcu ! Nie dość, że taki długi czas oczekiwania to robota owych 'mechaników' totalna porażka! excl.gif mad.gif

W aucie miałem mieć zrobioną głowicę, wymienione korby na kute i ogólnie chciałem zakuć silnik. Auto zostało pozostawione z nadzieją na szybką robotę i odebranie bo wiadomo bez auta jak bez ręki. Jakoby, że mieszkam 80km od Wrocławia, najpierw Pan Krzysztof chciał abym mu przelał 2500 za reperację całej głowicy. Pieniądze przesłane , i zero odezwu. Po tygodniu czasu dostałem informację, że Pan od głowic jest niedostępny trzeba czekać. Mijały tak kolejne dni, tygodnie. W końcu głowica zrobiona i zaczynają robić resztę. Zakupiłem najlepsze części jakie mogą być, wiele mnie to kosztowało i byłem przekonany, że po założeniu ich autko będzie śmigać jak nigdy dotąd - pomyliłem się.
Mimo moich częstych telefonów, czy auto jest zrobione i czy moge po nie przyjechać zostawałem olewany i zbywany, a w między czasie Pan Lipian dodawał sobie na swoją internetową stronę projekty innych aut. Czyli brał parę samochodów do robienia,i nie wyrabiał się z robotą mojego samochodu !
Dostałem 4 razy błędną informację, że auto jest do odebrania. Czyli 4 razy jeździłem bez potrzeby 160km. Pierwszy raz przyjechałem i chciałem od razu pojechac na hamownię - wiadomo sprawdzić czy autko ma więcej koni i jak to się prezentuje po modyfikacjach, a Pan Lipian na to, że auto jest jeszcze nie gotowe coś tam trzeba dokręcić i takie ściemnianie. Zaproponował mi pojechanie na miasto sobie coś zjeść i pochodzić po sklepach. huh.gif czyli przyjeżdzałem sobie tak te 4 razy tylko po to żeby sobie zjeść we Wrocławiu i spędzić tam całe dnie i marnując wolne dni brane w pracy specjalnie przeznaczone na odbiór auta, którego za każdym razem nie dostawałem...
Kolejny raz zadowolony przyjechałem odebrać swoje auto, no i zaczęła się rozmowa na temat zapłaty.. 8 tysięcy ! Gdzie wcześniej już dostał 2500 za glowicę. Ludzie ! Za taki okres oczekiwania i jeżdżenia na darmo kwota którą sobie zażyczył była wręcz kosmicznie śmieszna. Oczywiście nie zgodziłem się na to dostał o wiele wiele wiele mniej. Kolejny absurd z jego strony- na początku jego pracy mówiłem, aby stare części zostawił mi i ich się nie pozbywał bo zawsze mogą się przydać, warto je mieć w zanadrzu. Oczywiście ze wszystkiego co 'wymieniał' dostałem tylko korby i odpowiedź 'bo ja nie wiedziałem ja wywaliłem wszystko do kosza' AKURAT ! Ok zapłacone wsiadam do swojej Reni i co się okazało ? Zostawiłem mu pół zbiornika paliwa, a wskazówka jest już na żydzie. Dostałem odpowiedź, że PALIWO WYPAROWAŁO wyjeżdżam, jadę na hamownię, ale coś słyszę stuka trzeszczy - rozrząd ! a nie było tak jak auto mu zostawiałem bo rozrząd był nowy ! Dojeżdżam na hamownię - szok ! Auto pokazuje o 20kM mniej niż przed robocizną Lipiana ! angry.gif Wcześniej wykres ładnie pokazywał 245kM, a teraz tragedia ! Dzwonię do Lipiana że oddaję mu auto bo jest spadek mocy ogromny no i ten rozrząd.. Lipian nawet nie raczył przyjechać do swojej firmy i zobaczyć co się dzieje z autem, kazał zostawić klucze portierowi albo zostawić auto otwarte i zostawić je w środku. Czyli kase wziął i ma klienta w dupie a doskonale wiedział, że robotę zrypal on i jego 'mechanicy' angry.gif

Kolejne tygodnie oczekiwań, Lipian miał jeszcze założyć mi lepszą, większą pompe paliwa. Przyjechałem po auto - niby ok zrobione. Co do rozrządu Wielki Pan mechanik okazało się, że założył rolkę na odwrót i wymieniał ją znów przedłużając czas na inną myśląc że ta jest wadliwa.. szkoda słów. Ok wszystko zrobione, jadę w trasę prosto z Wrocławia musiałem jechać do Katowic. Jadąc autostradą, zjeżdżam na pierwszą stację tankuję do pełna i nagle! spod auta wycieka benzyna ! wylało się z dobre 6 litrów angry.gif mellow.gif miarka się przebrała ! Dzwonię nie odbiera, musiałem ładnie się dobijać aby raczył odebrać telefon. Wysłał swojego 'mechanika' aby zobaczył co jest przyczyną a co było przyczyną? Pompa paliwa, którą mi zakładał źle założona, uszczelka wyhuśtana pełno paliwa! Auto niesprawne do jazdy, więc spowrotem do Lipiana zostawić mu auto.

Reasumując gdy już odebrałem auto ze zrobioną poprawnie tą pompą i po wszelkich problemach, nerwach i kosztach na jakie naraził mnie Lipian, nie miał on nawet odwagi mi przekazać auta, tylko zrobił to jego pracownik. Przyjechałem do domu otwieram maskę i widzę mnóstwo rzeczy do poprawek, źle podokręcanych, źle pozakładane zaślepki nie tam gdzie trzeba. Więc kolejne koszta i czas trzeba na to poświęcić.

Więc jeśli chcecie stracić pieniądze, mnóstwo pieniędzy, nerów oraz czasu jedźcie do Lipiania, który po prostu zrobi Wam nic innego jak lipe,po której będziecie musieli poprawiać biggrin.gif

Moje autko: Renault Megane F1 Team , 2006r, 245kM [code][/code]
CYTAT
Go to the top of the page

+Quote Post
Wspieraj forum
post Tue, 12 Aug 2014 - 22:57
Post #

Dotacja

Dotacja na forum

Quote Post
bielawa
post Tue, 12 Aug 2014 - 23:09
Post #2

Forum Killer

Przeniosłem do innego działu.

+Quote Post
Messik
post Wed, 13 Aug 2014 - 06:10
Post #3

Frequent User

Ciesz sie ze nie robil Ci wydechu, bo od rezonansu urwaloby glowe. Dolot zrobil mi caly dziurawy (tip i orurowanie), wsadzil 2 lipne fmici

+Quote Post
gość_Cocoplasto_*
post Wed, 13 Aug 2014 - 08:43
Post #4

Nie kumam jak mogłeś tak długo dawać się zwodzić... Odbieranie zje... Samochodów od mechanikó prartaczy i naciągaczy powinno kończyć się zwrotem kasy, a nie tylko negatywną opinią. Bierz sprawy w swoje ręce.
Powodzenia.

+Quote Post
rsmegane
post Wed, 13 Aug 2014 - 18:40
Post #5

Rookie

Właśnie cały czas działam w tej sprawie, na pewno tego tak nie zostawie będę się starać o zwrot pieniędzy inaczej rzeczoznawca i sąd. Bo polubownie już nie mam zamiaru tego rozwiązywać

+Quote Post
haary
post Thu, 14 Aug 2014 - 21:29
Post #6

Super User

Współczuję, Będę odradzał tych rzeźników każdemu. Dzięki za informację.

+Quote Post
kawasakistx
post Mon, 22 Dec 2014 - 17:46
Post #7

Rookie

opinia o firmie KLS SPORT z Wrocławia omijać omijać i jeszcze raz omijać
Opnia o Krzysztofie Lipian z firmy KLS sport z Wrocławia jest nieco krzywdząca .... wielu jego klientów !!! bo tak naprawdę to ta buda razem z nim już dawno nie powinna istnieć !!! To największy paprak i oszust jakiego kiedykolwiek spotkałem . Poniżej ktoś z forum pisze o grubym projekcie mercedesa z Gdańska CL %%AMG . Tak to moje auto miało nieszczęście dostać się w ręce tego rzeźnika . Skasował kilkadziesiąt tysięcy ...tak to nie pomyłka w druku , i oddał auto z wykresami wziętymi z powietrza , miałem kiedyś 500 koni a po wymianie kpl wydechu z kolektorami wtrysku metanolu , zmianie koła kompresora , wtryskami , program silnika nowy , przepustnica sportowa , wzmocnienie skrzyni biegów i ho ho ho co tam on jeszcze nie zrobił , miała być ok 700 koni i ponad 1000 Nm , a było na hamowni niezależnej 450!!! Więcej info piszcie meila mam fotki i ... oczywiście sprawa jest w sądzie ... kawasakistx. carjet@carjet.com.pl . Panowie i Panie to tylko telegraficzny skrót i zajawka bo mogę pisać poemat na temat tego oszusta krzysztofa Lipiana z KLS Sport . Jestem po 1 rozprawie więc chętnie poznam kogo jeszcze naciągnął i zaproszę do wspólnego powództwa .
kawasakistx

+Quote Post

Reply to this topicStart new topic

RSS Wersja Lo-Fi Aktualny czas: Thursday, 01 May 2025 - 10:11