![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Rookie Dołączył: Thu, 30 November 2006 Skąd: Kraków-Południe ![]() |
Czy Shell V-Power DIESEL Coś daje ???Czy to tylko ładny NAPIS???
|
|
|
Wspieraj forum |
![]()
|
![]() Dotacja ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Clubber Dołączył: Thu, 14 November 2002 Skąd: Milanówek/WWA ![]() |
Ciut mniej dymi...chyba
|
|
|
![]()
|
|
![]() Frequent User Dołączył: Wed, 29 December 2004 Skąd: GKW ![]() |
Ostatnio zalewalem z kazdej stacji praktycznie wszystkiego rodzaju diesle.
Moze mam tylko 90HP (silnik 1z) ale w moim odczuciu nie ma wogole roznicy miedzy SHELL V-Power Diesel, Orlen Supreme, BP Ultimate Diesel a zwykla Diesel z BP. Kazdy bak wyjezdzony prawie do zera i zalewany do pelna. I stwierdzilem, ze bede zalewal tylko zwyklego diesla z BP. |
|
|
![]()
|
|
User Dołączył: Mon, 10 April 2006 Skąd: dąbrowa g. ![]() |
Ja z kolei mam inne spostrzezenia- na v-power auta pala nam mniej. Nie jest to jakas duza roznica ale zauwazalna. W Mondeo TDCi do tego silnik pracuje ciszej i auto jezdzi plynnej. Mimo wszystko jakos paliwa zalezy od konretnej stacji- na jednym shellu zwykly diesel jest lepszy niz V-power na innym.
Ps. Goraco polecam stacje shella w katowicach naprzeciwko ikei. |
|
|
![]()
|
|
![]() Rookie Dołączył: Sun, 13 October 2002 Skąd: tarnów ![]() |
roznica moze tez byc odczowalna przy ujemnych temp, BP twierdzi ze ich paliwo dziala bez problemu do -30 stopni
-------------------- audi cabrio 2.3 --> 1.9 tdi
powered by doubleB |
|
|
![]()
|
|
Super User Dołączył: Tue, 31 January 2006 Skąd: wRo ![]() |
priorytetowa sprawa jest to ze paliwa renomowanych stacji nie zanieczyszczaja tak strasznie filtra paliwa, po drugie odczuwalny wzrost mocy no i...mniejsze spalanie... pzdr
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Sat, 21 June 2003 Skąd: Płock/W-wa ![]() |
Nie widze zadnej roznicy w osiagach, czy to Orlen Verva, BP Ultimate, Neste, czy inne paliwo. Ale po pomiarach wykonanych na hamowni Maha, gdzie najlepsze wyniki daly Shell V-Power Diesel i Orlen Verva i tankuje najczesciej te drugie, bo mam stacje pod domem i w Wwie i w Płocku.
Dodam, ze BP Ultimate pali mi wiecej o 0,5l niz Verva w miescie, ale mniej o 0,5 na trasie. Nie czuje roznicy na plecach, ale gdy zatankuje plocka verve przejezdzam ok. 50-70km wiecej, niz na w-skiej Na shellu spalanie takie, jak BP Ultimate, czyli w moim mniemaniu shell wypada najgorzej biorac pod uwage cena-spalanie. Najlepiej Neste, a Verva na II. miejscu wg mnie. -------------------- Forum Leasing.pl
TDIRACINGTEAM |
|
|
![]()
|
|
![]() User Dołączył: Mon, 28 August 2006 Skąd: Śląsk ![]() |
Nie ma roznicy w paliwach pomiedzy tymi duzymi stacjami, byle zeby nie tankowac na malutkich gdzie oprocz ON masz troche oleju kuchennego i innego syfu
|
|
|
![]()
|
|
User Dołączył: Tue, 07 December 2004 Skąd: rzeszow ![]() |
hmmm a ja czuje roznice i to spora...
samochod to e36 compact 318tds przy jezdzie po miescie to fakt roznice widze tylko w spalaniu okolo 0.5 litra mniej... ale wybierzcie sie na autostrade... na normalnym paliwie moj samochod jedzie ok 170 -180 ale po zalaniu V-power czy verwa przekracza 200... |
|
|
![]()
|
|
![]() Super User Dołączył: Mon, 30 August 2004 Skąd: Lublin ![]() |
CYTAT("ziuko":19qs8rmb) hmmm a ja czuje roznice i to spora...
samochod to e36 compact 318tds przy jezdzie po miescie to fakt roznice widze tylko w spalaniu okolo 0.5 litra mniej... ale wybierzcie sie na autostrade... na normalnym paliwie moj samochod jedzie ok 170 -180 ale po zalaniu V-power czy verwa przekracza 200... zapomniałeś dodać że z samochodu wyrastają skrzydła... -------------------- Turbokombi C6 3.0TDi V6 281 / 586
|
|
|
gość_Golfista_* |
![]()
|
![]() |
CYTAT("slg":1hpicxz5) CYTAT("ziuko":1hpicxz5) hmmm a ja czuje roznice i to spora... samochod to e36 compact 318tds przy jezdzie po miescie to fakt roznice widze tylko w spalaniu okolo 0.5 litra mniej... ale wybierzcie sie na autostrade... na normalnym paliwie moj samochod jedzie ok 170 -180 ale po zalaniu V-power czy verwa przekracza 200... zapomniałeś dodać że z samochodu wyrastają skrzydła... Lece zalać u siebie, może 250 pęknie |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Clubber Dołączył: Wed, 11 June 2003 Skąd: Warszawa ![]() |
Placebo, nic więcej.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Frequent User Dołączył: Sun, 05 January 2003 Skąd: Góra Sl-pomiedzy Wrockiem a Poznaniem ![]() |
poczciwy diesel BMW przekracza 200...domyślam sie, że coś dłubałes w aucie?
-------------------- Pozd.MARTINO-Marcin
VW Passat B5 1.9 TDI PD Highline Audi A6 2.5 TDI AEL S-line ŚMIERĆ ZAWSZE WSIADA RAZEM Z NAMI DO AUTA I CIERPLIWIE CZEKA... |
|
|
![]()
|
|
Frequent User Dołączył: Fri, 07 January 2005 Skąd: Warszawa ![]() |
Mój 525tds jak się doczłapie do 210km/h to mijają lata...
V-power i inne wynalazki-bez rewelacji, może trochę ciszej chodzi, ale gra nie warta zachodu... |
|
|
![]()
|
|
User Dołączył: Tue, 07 December 2004 Skąd: rzeszow ![]() |
CYTAT("ju-by":39xztx9o) Placebo, nic więcej. hmmm tylko ciekawe na co u mnie dziala na silnik czy na wskazowke... albo ja zaczynam patrzec pod innym kontem CYTAT("martino":39xztx9o) poczciwy diesel BMW przekracza 200...domyślam sie, że coś dłubałes w aucie?.
delikatnie... |
|
|
![]()
|
|
![]() Frequent User Dołączył: Wed, 26 May 2004 Skąd: Sosnowiec / Katowice ![]() |
U mnie zarówno spalanie, jak i osiągi bez zmian.. Zalewałem Vervy, Ultimaty i inne VPovery... A skoro nie widać różnicy, to po co przepłacać...
-------------------- CLS V8
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Sat, 28 February 2004 Skąd: Bielsko B / Kraków ![]() |
ja nie leje zwyklego on. zagonilem wtryski w starym wozie przez to
-------------------- _http://img183.imageshack.us/img183/7263/avataribipk9.jpg
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Clubber Dołączył: Sat, 26 October 2002 Skąd: WWA ![]() |
CYTAT("tdiik":1nfkfu8i) ja nie leje zwyklego on. zagonilem wtryski w starym wozie przez to
a jaki lejesz??? bo ja tylko ten atestowany przez NASA |
|
|
![]()
|
|
![]() Frequent User Dołączył: Sat, 04 December 2004 Skąd: Stary Sącz/Kraków ![]() |
Chyba hamownia by nam wszystkim dużo powiedziała czy osiągi się zmieniają!!! Zalać Verve BP czy Shella i po kolei testowac w tych samych warunkach. A odczyt wksaźnika paliwa lub komputerka(niejednego zawiódł np. z ilościa możliwcyh do przejechania km) i mówienie, że 0,5litra w tą czy w tamtą jest dla mnie bezsensu. No chyba, że ktoś ma jakiś elektroniczny wyświetlacz i wie ile oliwy jest w baku do wartości ml.
Ps. CYTAT("tdiik":clzaybmf) ja nie leje zwyklego on. zagonilem wtryski w starym wozie przez to
W Krk sprzedaja takie paliwo??Daj namiar!! -------------------- Modyfikacje mechaniczne i elektroniczne silników spalinowych, Hamownia Rototest 4x4, ECUTEK
W ofercie posiadamy układy wydechowe MG Motorsport, układy zawieszeń i hamulców. Stary Sącz ul. Węgierska 12e kom. 793-599-009 Ostrowiec Świętokrzyski ul. Wiosenna 12 kom.606-659-392 |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Clubber Dołączył: Thu, 14 November 2002 Skąd: Milanówek/WWA ![]() |
testowalismy kiedyś u Mastersa benzynę z róznych stacji w wolnossaku (Honda, 1,8 169 KM). Najgorzej wypadła Verwa. Chociaz ja leję zwykły olej na SPRAWDZONYM Orlenie, czasem Vervę i nie widzę różnicy.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: Wednesday, 30 April 2025 - 05:39 |