![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Forum Homee Dołączył: Fri, 18 October 2002 Skąd: Warszawa i okolice ![]() |
Hej mam takie pytanko, pacjent to VW 2.0T 2013, auto zestrojone na benzynę 98 i teraz pytanko jak to jest z wlewaniem do takiego auta 95, czy auto sobie samodzielnie poucina moc i zapłon na takie paliwo żeby nie było stuku? czy kategorycznie nie ma co lać 95, czasem w trasie można znaleźć tylko 95 np. na shellu gdzie jest 95 albo od razu 100 oktanowy vpower itd. Można to lać i wtedy nie pałować auta czy po prostu auto będzie miało mniej mocy ale nic się nie powinno stać?
-------------------- Kilka wariatów w garażu.
|
|
|
Wspieraj forum |
![]()
|
![]() Dotacja ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Frequent User Dołączył: Thu, 02 April 2009 Skąd: Legionowo ![]() |
Wszystko zależy jak wystrojone na 98. Jeżeli z zapasem to sterownik sobie poradzi. Jak nie będziesz męczył go na wysokich biegach i nie będziesz sprawdzał vmaxa to nie wybuchnie
![]() ![]() |
|
|
![]()
|
|
Forum Killer Dołączył: Sat, 12 June 2010 ![]() |
Nie powinienes jezdzic na 95 jak jest wystrojony na 98.Ale jak bedziesz jezdzic jak emeryt,to nie powinno sie nic stac.Za to przy nawet srednich obciazeniach, na zgrzanym motorze juz moze pojawiac sie stuk.
|
|
|
![]()
|
|
Forum Homee Dołączył: Sun, 08 July 2012 ![]() |
A tak szczerze to 95 u nas czesto swoich parametrów nie trzyma chociaż to pewnie zalezy od stacji
|
|
|
![]()
|
|
Forum Homee Dołączył: Fri, 18 October 2002 Skąd: Warszawa i okolice ![]() |
Ok dzięki!
-------------------- Kilka wariatów w garażu.
|
|
|
![]()
|
|
Forum Killer Dołączył: Sat, 11 June 2011 Skąd: lublin ![]() |
A 98 pewnie na wiekszosci stacji ma parametry 95
![]() -------------------- GOLF MK4 R32 OEM-niuu toys
RS4 B5 SPORTEC -family cars S3 8l ABT ,BAM ,Imola Gelb -wife car GOLF MK2 RALLYE R32 4M...-toys |
|
|
![]()
|
|
Forum Homee Dołączył: Sun, 08 July 2012 ![]() |
Kiedyś kiedys tak słyszałem od gościa co bada paliwo na stacjach tak jak mówisz 98 miało 95 a 95 to czasem i 90 nie miał. Oczywiście im bardziej markowa stacja tym lepiej a gorował w tym shell. Ale to był o pare lat temu i nie wiem jak teraz
|
|
|
![]()
|
|
![]() User Dołączył: Wed, 21 July 2010 ![]() |
A nie lepiej wozić ze sobą na wszelki wypadek jakiś octane booster?
|
|
|
![]()
|
|
![]() User Dołączył: Wed, 08 July 2015 Skąd: Orzesze ![]() |
Ja już dwa razy miałem tak że po zatankowaniu daremnej jakości 98 (znana sieć polskich stacji), komputer wywalił błąd i wpadł w tryb awaryjny żeby nie doszło do spalania stukowego. Lepiej zalewać 98 na sprawdzonych stacjach.
-------------------- VW Scirocco CAWB 313HP 460NM
|
|
|
![]()
|
|
Ja kiedys golfem mk2 gti g60 pojechalem do ukejow i na wlasnej skorze wiem jak auto podawało w pl i jak na zachodzie na ich 98
To co lejemy to szczyny -------------------- GOLF MK4 R32 OEM-niuu toys
RS4 B5 SPORTEC -family cars S3 8l ABT ,BAM ,Imola Gelb -wife car GOLF MK2 RALLYE R32 4M...-toys |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Homee Dołączył: Sun, 28 October 2012 Skąd: Tychy ![]() |
Ruskie tez jest mocne. Z obwodu.
I aralowe 102 z de ![]() A szczyny to maja w usa wiec nie przesadzaj. -------------------- Golf II 2.0 16VT BW9180 4Motion DSG on emublack
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Homee Dołączył: Sun, 28 October 2012 Skąd: Tychy ![]() |
Ja kiedys golfem mk2 gti g60 pojechalem do ukejow i na wlasnej skorze wiem jak auto podawało w pl i jak na zachodzie na ich 98 To co lejemy to szczyny Aha i bez korekty to te 1.8 8v g60 to zamiast 160km mialo 162km. Moze z 5Nm wiecej od 2200rpm. Wiec bez jaj. -------------------- Golf II 2.0 16VT BW9180 4Motion DSG on emublack
|
|
|
![]()
|
|
bylo po programie i na malym kolku
![]() ![]() a po drugie jak by tak nie bylo to bym nie zauważył różnice i o tym nie pisal dojeżdżałem nim kilkadziesiąt km do roboty co dzien w 4,5 chłopa i do 220 szybciej sie zbieral jak w pl gdy jezdzilem sam ![]() -------------------- GOLF MK4 R32 OEM-niuu toys
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: Thursday, 04 September 2025 - 21:08 |