![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() User Dołączył: Tue, 10 January 2006 Skąd: Skarzysko ![]() |
Przyszla pora na wymiane tarcz z przodu w Preludzie VTEC
Brembo mnie nie interesuje, oryginal Hondy kosztuje w granicach 1000pln Za ta cene mozna kupic inne dobre firmowki. Co Sadzicie o Firmie Tarox i tarczach G88 http://www.tarox.com.pl/g88.php |
|
|
Wspieraj forum |
![]()
|
![]() Dotacja ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Sun, 30 April 2006 Skąd: Skarżysko-Kamienna / Warszawa Wawer ![]() |
CYTAT("Rafcio":seye205q) Przyszla pora na wymiane tarcz z przodu w Preludzie VTEC
Brembo mnie nie interesuje, oryginal Hondy kosztuje w granicach 1000pln Za ta cene mozna kupic inne dobre firmowki. Co Sadzicie o Firmie Tarox i tarczach G88 http://www.tarox.com.pl/g88.php Tarox jako taki raczej dobry jest. Big brake kity ich produkcji są wykonane bardzo solidnie i porządnie zatem tarcze także choć ja używam EBC i też nie narzekam -------------------- VW 16V++ :)
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Sat, 13 August 2005 Skąd: MMZ ![]() |
nie ma tarcz nie do pogięcia. Znam przypadek gdzie koles kupil tarcze Ap Racing za 6k i mu popękały. Taroxy jednak chwalą wiec mozna sprobować
|
|
|
![]()
|
|
![]() Rookie Dołączył: Wed, 13 April 2005 Skąd: Gdańsk ![]() |
mam tarox G88 i klocek tarox corsa od kilku miesięcy. Jak założyłem to zaraz usłyszałem różne opinie od "co kupiłeś, mi popękały i się pogięły" do "w subaru sprawują się świetnie".
teraz z własnego doświadczenia mogę powiedzieć że są godne polecenia. Hamują świetnie jedyny ale drobny minus to rozgrzewanie ich, na zimno są mega kiepskie ale po 2-3 lekkich hamowaniach jest już git. Uważam że warto. ps. zamontowane mam w civicu b16 Turbo |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Clubber Dołączył: Sun, 10 April 2005 Skąd: WWA/Tripolis ![]() |
Ja dokładnie jak Kaczka myślałem...do piątku. Kiedy to podczas kompletnie dupowozowej jazdy, bez praktycznie żadnych przeciążeń sobie jedna tarcza pękła. Po prostu wzdłuż nacięcia.
A zestaw (G88 + Corsa) miałem 4000km. Zamontowane profi, z megadoczyszczeniem piast itp. , żadnego bicia, dotarte idealnie wg. instrukcji Taroxa, nie obciążane przez pierwszy 1000km. I mimo to LIPA. Zamówiłem już OEMy, teraz zobaczymy czy Tarox się zachowa odpowiednio i uzna reklamację. P.S. Też słyszałem tych kraczących ("co kupiłeś" , "zaraz popęka" itp.) ale ponieważ hamowało super i żadnych mini-pęknieć nie widziałem (a właśnie przez te opinie to oglądałem tarcze niemal codziennie) to myślałem, że to bzdury. Tymczasem to właśnie oni mieli rację. -------------------- Kra$
And JDM again... :) |
|
|
![]()
|
|
Qrde to tak jak Gre mówił ... ciekawe czy to wada tarcz do CTRów czy wszystkich G88
|
|
|
![]()
|
|
![]() Super User Dołączył: Thu, 15 December 2005 Skąd: Grodzisk Maz. ![]() |
Ja przejechalem troche ponad 1000 km na zestawie G88 + Ferodo DS Performance. Jestem bardzo zadowolony, jedyny minus jaki zauwazylem to piszczenie ( jak w jakims autobusie ). Ale z czasem zrobilo sie nieco ciszej. Mysle , ze akurat polaczenie z tym klockiem daje takie efekty akustyczne, bo nie spotkalem sie z czyms podobnym w przypadku innych firm.
-------------------- ![]() ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Super User Dołączył: Sat, 20 March 2004 Skąd: Gdynia ![]() |
Ja teraz wbijam się na tarcze Sport Japan z klokami DS Performance. Z racji swojego patternu SJ powinny być i mnie agresywne dla klocka i mniej podatne na crackowanie Zdam relację za jakiś czas.
|
|
|
![]()
|
|
User Dołączył: Sat, 21 July 2007 Skąd: chrzanów ![]() |
ja jezdze na komplecie teroxa tarcze +klocki przod + tył tercze to sport japan i powiem ci ze sa bardzo dobre,skutecznosc chamowania jest jak dla mnie oszałamiajaca i niema nic wspolnego z fabrycznymi polecam
|
|
|
![]()
|
|
![]() User Dołączył: Sun, 12 June 2005 Skąd: Warszawa ![]() |
CYTAT("warp9":2bd4zuwq) Ja przejechalem troche ponad 1000 km na zestawie G88 + Ferodo DS Performance. Jestem bardzo zadowolony, jedyny minus jaki zauwazylem to piszczenie ( jak w jakims autobusie ). Ale z czasem zrobilo sie nieco ciszej. Mysle , ze akurat polaczenie z tym klockiem daje takie efekty akustyczne, bo nie spotkalem sie z czyms podobnym w przypadku innych firm.
Mam dokładnie ten sam zestaw (z tyłu) i ten sam problem - piszczą jak cholera... -------------------- pzdr
Jarek |
|
|
![]()
|
|
Forum Clubber Dołączył: Mon, 07 February 2005 Skąd: www.dogbox.pl ![]() |
CYTAT("Kras":hibia237) Ja dokładnie jak Kaczka myślałem...do piątku. Kiedy to podczas kompletnie dupowozowej jazdy, bez praktycznie żadnych przeciążeń sobie jedna tarcza pękła. Po prostu wzdłuż nacięcia.
A zestaw (G88 + Corsa) miałem 4000km. Zamontowane profi, z megadoczyszczeniem piast itp. , żadnego bicia, dotarte idealnie wg. instrukcji Taroxa, nie obciążane przez pierwszy 1000km. I mimo to LIPA. Zamówiłem już OEMy, teraz zobaczymy czy Tarox się zachowa odpowiednio i uzna reklamację. P.S. Też słyszałem tych kraczących ("co kupiłeś" , "zaraz popęka" itp.) ale ponieważ hamowało super i żadnych mini-pęknieć nie widziałem (a właśnie przez te opinie to oglądałem tarcze niemal codziennie) to myślałem, że to bzdury. Tymczasem to właśnie oni mieli rację. ooo, widzisz, moge powiedziec a nie mówiłem , sam mam 2 -3 komplety z ctra gdzie tarcze pękły g88 najbardziej włsnie tarox nie uznał bo powidział ze chamowałem na zimnym i jezdziłem po wodzie, a jak mozna jezdzic po wodzie mając CAI w CTR? nie wazne , BO mam GALFERa z którego jestem niezadowolony jeszcze bardziej powiem od siebie ze gdyby tarox nie pękał to byłby zajebisty !!!! -------------------- ...
|
|
|
![]()
|
|
User Dołączył: Tue, 31 May 2005 Skąd: rybnik ![]() |
rowniez mam Sport Japan, byly juz na aucie jak kupilem (ITR) niestety nie wiem jakie sa klocki, ale hamuje to wszystko rewelacyjnie!
-------------------- MOTUL-MOTUL-MOTUL-MOTUL
pełna oferta z duzym rabatem!!!wysylka na całą Polske!!! tel 604597098, gg7783937 |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Clubber Dołączył: Sun, 10 April 2005 Skąd: WWA/Tripolis ![]() |
CYTAT("grencan":23cbbk1x) ooo, widzisz, moge powiedziec a nie mówiłem No i miałeś absolutną rację. A ja nie słuchałem. CYTAT("grencan":23cbbk1x) tarox nie uznał bo powidział ze chamowałem na zimnym i jezdziłem po wodzie, a jak mozna jezdzic po wodzie mając CAI w CTR? Mi też nie uznał. Tylko że ja podobno przegrzałem Szkoda, że po pierwsze na tarczach nie było żadnych śladów na to wskazujących, a po drugie JA WIEM, że ich nie przegrzałem. No chyba, że przegrzanie G88 następuje wówczas gdy hamulce wykazują ciągle niezmienioną, rewelacyjną skuteczność mimo pałowania. CYTAT("grencan":23cbbk1x) BO mam GALFERa z którego jestem niezadowolony jeszcze bardziej A z nim cóż nie tak??? CYTAT("grencan":23cbbk1x) powiem od siebie ze gdyby tarox nie pękał to byłby zajebisty !!!!
To mogę potwierdzić. W żadnym aucie nie miałem lepszego hebla. Niestety krótko ta radość trwała. Aczkolwiek założyłem sobie teraz nówki OEM, zostawiłem klocki Corsa i jest tylko troszeczkę gorzej niż na G88. A one przynajmniej NA PEWNO nie pękną. -------------------- Kra$
And JDM again... :) |
|
|
![]()
|
|
![]() Frequent User Dołączył: Tue, 13 July 2004 Skąd: WuWuA ![]() |
ja mam taroxy i tarcze i klocki. i jestem mega zadowolony powiem szczerze. nic się nie dzieje a hamulce u mnie lekko nie mają. lubią się tylko czasem wichrować po nieopatrznym wjechaniu do wody. ale konkretne hamowanie natychmiast je potem prostuje. dlatego powiem szczerze że przerażacie mnie tą opinią i normalnie czekam kiedy mi pękną
-------------------- 13,67 ET
|
|
|
![]()
|
|
odgrzeję temat informacją że 10 tyś km już zrobiłem z moimi Taroxami i jak na ten moment nic się z nimi nie dzieje (odpukać)
|
|
|
![]()
|
|
User Dołączył: Sat, 02 September 2006 Skąd: Wafka ![]() |
CYTAT("KaCzKa":hi5xd8x2) mam tarox G88 i klocek tarox corsa od kilku miesięcy. Jak założyłem to zaraz usłyszałem różne opinie od "co kupiłeś, mi popękały i się pogięły" do "w subaru sprawują się świetnie".
na taroxach nie jezdzilem, ale wielu znajomych mialo je w imprezach i bardzo narzekali, bo sie po niewielkim przebiegu pogiely - ja na seryjnych tarczach i niebieskich pagidach zrobilem u siebie w imprezie prawie 60k km (drugi komplet pagidow koncze) teraz bede testowal Mintexa generalnie Brembo Sport sie bardzo dobrze sprawdzaja (stal weglowa czy jakos tak) -------------------- WALBRO 255 l/h - u mnie - TANIO
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: Friday, 02 May 2025 - 05:44 |