Shoutbox 0 nowych PW 

Reply to this topicStart new topic
> Jakie są opinie o tarczach firmy Tarox
Rafcio
post Sun, 12 Aug 2007 - 16:24
Post #1

User

Przyszla pora na wymiane tarcz z przodu w Preludzie VTEC
Brembo mnie nie interesuje, oryginal Hondy kosztuje w granicach 1000pln
Za ta cene mozna kupic inne dobre firmowki.
Co Sadzicie o Firmie Tarox i tarczach G88
http://www.tarox.com.pl/g88.php
Go to the top of the page

+Quote Post
Wspieraj forum
post Sun, 12 Aug 2007 - 16:24
Post #

Dotacja

Dotacja na forum

Quote Post
qbejs
post Sun, 12 Aug 2007 - 16:59
Post #2

Forum Killer

CYTAT("Rafcio":seye205q)
Przyszla pora na wymiane tarcz z przodu w Preludzie VTEC
Brembo mnie nie interesuje, oryginal Hondy kosztuje w granicach 1000pln
Za ta cene mozna kupic inne dobre firmowki.
Co Sadzicie o Firmie Tarox i tarczach G88
http://www.tarox.com.pl/g88.php

Tarox jako taki raczej dobry jest. Big brake kity ich produkcji są wykonane bardzo solidnie i porządnie zatem tarcze także choć ja używam EBC i też nie narzekam

--------------------
VW 16V++ :)

+Quote Post
Kunio
post Sun, 12 Aug 2007 - 17:34
Post #3

Forum Killer

nie ma tarcz nie do pogięcia. Znam przypadek gdzie koles kupil tarcze Ap Racing za 6k i mu popękały. Taroxy jednak chwalą wiec mozna sprobować

+Quote Post
KaCzKa
post Mon, 13 Aug 2007 - 06:58
Post #4

Rookie

mam tarox G88 i klocek tarox corsa od kilku miesięcy. Jak założyłem to zaraz usłyszałem różne opinie od "co kupiłeś, mi popękały i się pogięły" do "w subaru sprawują się świetnie".

teraz z własnego doświadczenia mogę powiedzieć że są godne polecenia. Hamują świetnie jedyny ale drobny minus to rozgrzewanie ich, na zimno są mega kiepskie ale po 2-3 lekkich hamowaniach jest już git. Uważam że warto.

ps. zamontowane mam w civicu b16 Turbo

+Quote Post
Kras
post Mon, 13 Aug 2007 - 08:01
Post #5

Forum Clubber

Ja dokładnie jak Kaczka myślałem...do piątku. Kiedy to podczas kompletnie dupowozowej jazdy, bez praktycznie żadnych przeciążeń sobie jedna tarcza pękła. Po prostu wzdłuż nacięcia.
A zestaw (G88 + Corsa) miałem 4000km. Zamontowane profi, z megadoczyszczeniem piast itp. , żadnego bicia, dotarte idealnie wg. instrukcji Taroxa, nie obciążane przez pierwszy 1000km. I mimo to LIPA.
Zamówiłem już OEMy, teraz zobaczymy czy Tarox się zachowa odpowiednio i uzna reklamację.

P.S. Też słyszałem tych kraczących ("co kupiłeś" , "zaraz popęka" itp.) ale ponieważ hamowało super i żadnych mini-pęknieć nie widziałem (a właśnie przez te opinie to oglądałem tarcze niemal codziennie) to myślałem, że to bzdury. Tymczasem to właśnie oni mieli rację.

--------------------
Kra$
And JDM again... :)

+Quote Post
KaCzKa
post Mon, 13 Aug 2007 - 08:10
Post #6

Rookie

Qrde to tak jak Gre mówił ... ciekawe czy to wada tarcz do CTRów czy wszystkich G88

+Quote Post
warp9
post Mon, 13 Aug 2007 - 09:27
Post #7

Super User

Ja przejechalem troche ponad 1000 km na zestawie G88 + Ferodo DS Performance. Jestem bardzo zadowolony, jedyny minus jaki zauwazylem to piszczenie ( jak w jakims autobusie ). Ale z czasem zrobilo sie nieco ciszej. Mysle , ze akurat polaczenie z tym klockiem daje takie efekty akustyczne, bo nie spotkalem sie z czyms podobnym w przypadku innych firm.

--------------------

+Quote Post
CMQ
post Mon, 10 Sep 2007 - 19:26
Post #8

Super User

Ja teraz wbijam się na tarcze Sport Japan z klokami DS Performance. Z racji swojego patternu SJ powinny być i mnie agresywne dla klocka i mniej podatne na crackowanie Zdam relację za jakiś czas.

+Quote Post
!tomek!
post Mon, 10 Sep 2007 - 22:41
Post #9

User

ja jezdze na komplecie teroxa tarcze +klocki przod + tył tercze to sport japan i powiem ci ze sa bardzo dobre,skutecznosc chamowania jest jak dla mnie oszałamiajaca i niema nic wspolnego z fabrycznymi polecam

+Quote Post
YRK
post Mon, 10 Sep 2007 - 23:19
Post #10

User

CYTAT("warp9":2bd4zuwq)
Ja przejechalem troche ponad 1000 km na zestawie G88 + Ferodo DS Performance. Jestem bardzo zadowolony, jedyny minus jaki zauwazylem to piszczenie ( jak w jakims autobusie ). Ale z czasem zrobilo sie nieco ciszej. Mysle , ze akurat polaczenie z tym klockiem daje takie efekty akustyczne, bo nie spotkalem sie z czyms podobnym w przypadku innych firm.

Mam dokładnie ten sam zestaw (z tyłu) i ten sam problem - piszczą jak cholera...

--------------------
pzdr
Jarek

+Quote Post
GRE
post Tue, 11 Sep 2007 - 20:54
Post #11

Forum Clubber

CYTAT("Kras":hibia237)
Ja dokładnie jak Kaczka myślałem...do piątku. Kiedy to podczas kompletnie dupowozowej jazdy, bez praktycznie żadnych przeciążeń sobie jedna tarcza pękła. Po prostu wzdłuż nacięcia.
A zestaw (G88 + Corsa) miałem 4000km. Zamontowane profi, z megadoczyszczeniem piast itp. , żadnego bicia, dotarte idealnie wg. instrukcji Taroxa, nie obciążane przez pierwszy 1000km. I mimo to LIPA.
Zamówiłem już OEMy, teraz zobaczymy czy Tarox się zachowa odpowiednio i uzna reklamację.

P.S. Też słyszałem tych kraczących ("co kupiłeś" , "zaraz popęka" itp.) ale ponieważ hamowało super i żadnych mini-pęknieć nie widziałem (a właśnie przez te opinie to oglądałem tarcze niemal codziennie) to myślałem, że to bzdury. Tymczasem to właśnie oni mieli rację.

ooo, widzisz, moge powiedziec a nie mówiłem , sam mam 2 -3 komplety z ctra gdzie tarcze pękły g88 najbardziej włsnie tarox nie uznał bo powidział ze chamowałem na zimnym i jezdziłem po wodzie, a jak mozna jezdzic po wodzie mając CAI w CTR? nie wazne , BO mam GALFERa z którego jestem niezadowolony jeszcze bardziej

powiem od siebie ze gdyby tarox nie pękał to byłby zajebisty !!!!

--------------------
...

+Quote Post
tencio
post Mon, 17 Sep 2007 - 14:20
Post #12

User

rowniez mam Sport Japan, byly juz na aucie jak kupilem (ITR) niestety nie wiem jakie sa klocki, ale hamuje to wszystko rewelacyjnie!

--------------------
MOTUL-MOTUL-MOTUL-MOTUL
pełna oferta z duzym rabatem!!!wysylka na całą Polske!!!
tel 604597098, gg7783937

+Quote Post
Kras
post Mon, 17 Sep 2007 - 20:31
Post #13

Forum Clubber

CYTAT("grencan":23cbbk1x)
ooo, widzisz, moge powiedziec a nie mówiłem

No i miałeś absolutną rację. A ja nie słuchałem.

tarox nie uznał bo powidział ze chamowałem na zimnym i jezdziłem po wodzie, a jak mozna jezdzic po wodzie mając CAI w CTR?

Mi też nie uznał. Tylko że ja podobno przegrzałem
Szkoda, że po pierwsze na tarczach nie było żadnych śladów na to wskazujących, a po drugie JA WIEM, że ich nie przegrzałem. No chyba, że przegrzanie G88 następuje wówczas gdy hamulce wykazują ciągle niezmienioną, rewelacyjną skuteczność mimo pałowania.

BO mam GALFERa z którego jestem niezadowolony jeszcze bardziej

A z nim cóż nie tak???

powiem od siebie ze gdyby tarox nie pękał to byłby zajebisty !!!!

To mogę potwierdzić. W żadnym aucie nie miałem lepszego hebla. Niestety krótko ta radość trwała. Aczkolwiek założyłem sobie teraz nówki OEM, zostawiłem klocki Corsa i jest tylko troszeczkę gorzej niż na G88. A one przynajmniej NA PEWNO nie pękną.

--------------------
Kra$
And JDM again... :)

+Quote Post
LETKAS
post Tue, 18 Sep 2007 - 11:57
Post #14

Frequent User

ja mam taroxy i tarcze i klocki. i jestem mega zadowolony powiem szczerze. nic się nie dzieje a hamulce u mnie lekko nie mają. lubią się tylko czasem wichrować po nieopatrznym wjechaniu do wody. ale konkretne hamowanie natychmiast je potem prostuje. dlatego powiem szczerze że przerażacie mnie tą opinią i normalnie czekam kiedy mi pękną

--------------------
13,67 ET

+Quote Post
KaCzKa
post Sun, 04 Nov 2007 - 11:22
Post #15

Rookie

odgrzeję temat informacją że 10 tyś km już zrobiłem z moimi Taroxami i jak na ten moment nic się z nimi nie dzieje (odpukać)

+Quote Post
adamusmax
post Sun, 04 Nov 2007 - 22:55
Post #16

User

CYTAT("KaCzKa":hi5xd8x2)
mam tarox G88 i klocek tarox corsa od kilku miesięcy. Jak założyłem to zaraz usłyszałem różne opinie od "co kupiłeś, mi popękały i się pogięły" do "w subaru sprawują się świetnie".

na taroxach nie jezdzilem, ale wielu znajomych mialo je w imprezach i bardzo narzekali, bo sie po niewielkim przebiegu pogiely - ja na seryjnych tarczach i niebieskich pagidach zrobilem u siebie w imprezie prawie 60k km (drugi komplet pagidow koncze) teraz bede testowal Mintexa

generalnie Brembo Sport sie bardzo dobrze sprawdzaja (stal weglowa czy jakos tak)

--------------------
WALBRO 255 l/h - u mnie - TANIO

+Quote Post

Reply to this topicStart new topic

RSS Wersja Lo-Fi Aktualny czas: Friday, 02 May 2025 - 05:44