![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Frequent User Dołączył: Fri, 12 July 2013 ![]() |
Cześć,
posiadam Clio Sporta PH2 2002, a do niego felgi Renault OEM 16' no i brzydkie, ale proste stalówki 15' Stoję przed zakupem opon zimowych, a następnie letnich. Chciałbym prosić o pomoc w doborze optymalnego rozmiaru i polecenie konkretnych modeli. Jako, że i tak sporo zmian nie ma problemu z zakupem innych felg. Auto nie używane do sportu, żadnych kjsów, podjeżdżawek. Jeśli chodzi o letni komplet zależy mi przede wszystkim na przyczepności w zakrętach, również na mokrym. Dużo u nas wąskich, krętych, pustych dróg ![]() Żywotność opon, opór toczenia, hałas mało istotne. Katalogowo rozmiar to chyba 195/45 R16. W przypadku opon zimowych najważniejsza jest przyczepnośc w zakrętac oraz trakcja przy starcie. Tu już nie ma szybszej jazdy, ważne aby podróży nie zakończyć w rowie. Nie mam okreslonego budżetu, zależy mi na najlepszych parametrach w stosunku do ceny. Często niedrogi producent ma naprawdę udany model, nie odbiegający od półki premium. Z góry ogromne dzięki! Jeśli temat umieściłem nieodpowiednio, prosiłbym o przeniesienie w odpowiednie miejsce. |
|
|
Wspieraj forum |
![]()
|
![]() Dotacja ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Forum Homee Dołączył: Sun, 09 December 2007 ![]() |
Nie więcej jak 185 szerokości w 15tce wrzucaj na zimę, inaczej będziesz tańczył wiecznie ze względu na masę auta.
-------------------- Renault Clio Sport 2 - rajdówka w ciągłej budowie ....
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Homee Dołączył: Thu, 18 September 2008 Skąd: Tarnobrzeg/Warszawa ![]() |
A na lato opona 195/50R15 i jakaś lekka ~5kg felga typu OZ Superleggera, Ultraleggera czy ATS DTC.
-------------------- '84 Opel Kadett V6 powered by Transplantz Best ET 14.975 VAG Racing 2014 - bo tak
'97 BMW 328i 233KM/282Nm by 109-Performance - na co dzień '00 Honda Integra Type R W1 PROFI 248KM/215Nm by strojenia.pl - na tor '05 Renault Megane RS225 274KM/383Nm powered by ECUmajster - na weekend |
|
|
![]()
|
|
Frequent User Dołączył: Fri, 12 July 2013 ![]() |
Dzięki, na posiadaczy Sportów zawsze można liczyć
![]() Na zimę - 185/55 R15 będą ok? Jakiś konkretny model możecie polecić? OK, zacznę się rozglądać za lekkimi felgami 15" na lato. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: Saturday, 03 May 2025 - 05:28 |