![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Frequent User Dołączył: Mon, 29 September 2014 Skąd: Olsztyn ![]() |
Cześć.
Mam takie pytanko, wszystkie skrzynie w 4motion/quattro na haldexie mają to samo przełożenie główne (jakie?) ? Wsadzamy 3.2 z 8p do 8l, ze skrzynią DRP i pytanie czy oryginalny dyfer i wał z S3 podejdzie pod to bez problemów? Z góry dzięki za pomoc ![]() |
|
|
Wspieraj forum |
![]()
|
![]() Dotacja ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Frequent User Dołączył: Fri, 05 June 2009 Skąd: W-wa ![]() |
3.2 i 1.8T mają inne przełożenie
-------------------- FWD 560Nm - było
400KM 1.8T + Das iSt Gówno |
|
|
![]()
|
|
|
|
|
![]()
|
|
![]() Super User Dołączył: Fri, 04 May 2007 Skąd: triocity ![]() |
pierwsze slysze, przekladnie kataowe i haldexy maja to samo przelozenie, jest jedynie jedna subtelna roznica w przekladniach pomiedzy 6 i 4 cyl
-------------------- mk2 vrt 4motion
|
|
|
![]()
|
|
Krzysiek piszę PW
![]() |
|
|
![]()
|
|
Etka ekran 409-35
Jak wsadziłem do siebie do 1.8T tylni most od 3.2, to nie pasowało. 3.2 ma krótsze przełożenia w moście i w skrzyni. Jak się przełoży skrzynię i tylni most razem, to wtedy będzie pasować -------------------- FWD 560Nm - było
|
|
![]()
|
|
jak moze miec krotsze przelozeniA dyfer, dyfer ma jedno przelozenie, glowne i to przelozenie ma pasowac do skrzyyni, tak samo skrzynia poza swoimi 6cioma przelozeniami ma jeszcze glowne.
ETKA nie ma co sie kierowac, bo rozne rzeczy pokazuje, a numer bedzie inny bo nie sa to dokladnie takie same dyfry. A i co do przekladania skrzyni z 1.8t do 3.2 to z tego co wiem dzwon w 4cyl jest inny wiec nie przelozysz ![]() |
|
|
![]()
|
|
Masz inne przełożenie główne w skrzyni (to dające napęd na wał) i przełożenie w tylnym dyfrze. Piszę, to bo miałem włożony tylni most od 3.2 do 1.8T i była kicha.
-------------------- FWD 560Nm - było
|
|
![]()
|
|
![]() Super User Dołączył: Fri, 04 May 2007 Skąd: triocity ![]() |
przelozenie dyfra musi zgadzac sie z przekladnia katowa i tyle.
przekladnie katowe roznia sie obudowa, 6 cyl jest w jednym miejscu fabrycznie zeszlifowana. a jak juz rzucasz rysunkami z etki to 525-12. -------------------- mk2 vrt 4motion
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: Tuesday, 05 August 2025 - 07:50 |