![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Super User Dołączył: Thu, 02 April 2020 ![]() |
Cześć,
Potrzebowałbym multiprogramatora którym można przeskanować i ustawiać większość pojazdów. Czy to zmieniać jakieś ustawienia wyposażenia, kalibracje czujników, dokładny odczyt z czujników abs, itd. Bo do programowania kluczyków, pilotów trzeba osobne urządzenie? Istnieje w ogóle coś takiego w rozsądnych funduszach? Nie ma różnicy czy to kompletne urządzenie czy trzeba podłączać laptopa. Ogólnie na ali są tysiące różnych urządzeń ale w większości to tylko podstawowy skaner błędów. Polecacie coś? Nie ma problemu aby było z chin. Jeśli nic takiego nie istnieje to chociaż do amcara GM. |
|
|
Wspieraj forum |
![]()
|
![]() Dotacja ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Forum Killer Dołączył: Sun, 19 October 2003 Skąd: krakooff ![]() |
Może coś z tych spełni Twoje oczekiwania: Diagprog 4, przy lepszym budżecie Abrites Avdi.
|
|
|
![]()
|
|
Frequent User Dołączył: Sun, 04 March 2012 Skąd: Oborniki Śląskie ![]() |
Pomyśl na urządzeniami Autel np Autel IM508. Jak do ustawiania przebiegów odczytu Pin itd to np polski x-tool. Jakie auta chcesz robić i jakie roczniki ?
|
|
|
![]()
|
|
Dzięki za propozycję. Aczkolwiek ja potrzebuję do zastosowań typowo amatorskich (myślałem wydać ~1,5k). Auta zmieniam co jakiś czas i nie mam żadnego ukierunkowania dlatego zależałoby mi na uniwersalności a nie zakupie po każdym interfejsie stricte do auta choć chyba tak trzeba będzie zrobić. Ogólnie auta 2005 w górę. Teraz potrzebuję do GM, Smarta, BMW, VAG.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Frequent User Dołączył: Sat, 14 July 2012 Skąd: Łódź ![]() |
to nie ma takich urządzeń, chyba że chińskie klony
|
|
|
![]()
|
|
![]() Super User Dołączył: Sun, 22 November 2009 Skąd: Warszawa/Mława ![]() |
to nie ma takich urządzeń, chyba że chińskie klony Których i tak musiałby tyle nakupować pod konkretne grupy aut i zastosowania, że zaczęlibyśmy się zbliżać do 5 cyfrowej kwoty. Każde urządzenie ma swoje zastosowanie, a jak jest do wszystkiego to znaczy że jest do niczego. Sprawdzone dawno przez wielu ludzi. -------------------- E36 / 400KM @ M50B25 Vanos / T04e @ FejsBook - Turbo Familia
Daily: Volkswagen Golf GTI TCR |
|
|
![]()
|
|
Forum Killer Dołączył: Mon, 19 December 2005 Skąd: Płock ![]() |
to sie podepne do 2000zł do bmw 2005 up? co polecacie?
-------------------- BMW E64 645i
|
|
|
![]()
|
|
![]() Frequent User Dołączył: Fri, 08 April 2005 Skąd: Gorzów Wlkp. ![]() |
A jest jakieś uniwersalne które oprócz odczytania i skasowania błędów wykasuje mi tez serwis olejowy chociaż w samochodach po 2005 roku? W niektórych da się zrobić fiku miku z wciskaniem sprzęgła + jakiegoś guzika ale np. w Dacii Dokker wszystkie instrukcje z youtube poległy i kasa zaoszczędzona na wymianie oleju została zostawiona w serwisie na skasowanie inspekcji...
|
|
|
![]()
|
|
Super User Dołączył: Sat, 26 November 2016 Skąd: Poznan ![]() |
Delphi ds150e z allegro z 300zł jest najlepszym co można kupić jeśli chodzi o uniwersalne urządzenie.
|
|
|
![]()
|
|
User Dołączył: Wed, 02 July 2014 Skąd: LOP ![]() |
Delphi najtańsze teraz jest soft 2017 R3 ewentualnie WOW 5
-------------------- 1.8T + DQ250
|
|
|
![]()
|
|
Forum Killer Dołączył: Tue, 08 March 2005 Skąd: Lublin ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Kupilem z wisha za 100zl z przesylka, smiga elegancko ![]() Jaką wersję oprogramowania masz? -------------------- 1.8T + DQ250
|
|
|
![]()
|
|
Forum Homee Dołączył: Fri, 18 October 2002 Skąd: Warszawa i okolice ![]() |
obd eleven ma wszystko co trzeba tyle ze za dodatki trzeba placic jakimis tam żetonami, ale można dokodować w autach fajne rzeczy i te żetony nie wychodzą jakoś bardzo drogo..plus tego jest najwiekszy takie ze oprogramowanie jest bardzo fajne i łatwe nawet dla laika, używam i Polecam!
-------------------- Kilka wariatów w garażu.
|
|
|
![]()
|
|
![]() User Dołączył: Sun, 31 December 2006 Skąd: Jasło ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Frequent User Dołączył: Tue, 12 December 2017 ![]() |
Do licznikow i kluczykow: obdstar + digiprog, mialem arbites i glownie niemieckie robi, co prawda francuskie tez, ale koszt spory.
Diagnostyka: Delphi (+updaty, ale amerykance i merol slabo) i Autel (PL kosztuje duzo wiecej niz prosto z Chin) Taka moja opinia, dla mnie dziala. P.s oczywiscie VCDS i inne tez mam pod dane marki aut. |
|
|
![]()
|
|
Delphi znane mi urządzenie ale dokładnie jak kolega napisał z Ameryką nie radzi. Przyjrzę się wymienionym.
|
|
|
![]()
|
|
User Dołączył: Sun, 18 January 2009 Skąd: Warszawa ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Jakieś znaczące różnice w użytkowaniu? Mam oba i uważam że delphi jest łatwiejszy w użyciu. Ale na jednej głowicy działają oba taki plus. -------------------- 1.8T + DQ250
|
|
|
![]()
|
|
Forum Killer Dołączył: Mon, 18 April 2011 Skąd: Gdańsk ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() User Dołączył: Sun, 31 December 2006 Skąd: Jasło ![]() |
Mam oba i uważam że delphi jest łatwiejszy w użyciu. Ale na jednej głowicy działają oba taki plus. wurtha wzialem bo ma auto date w sobie a to sie czasami przydaje Nie widzę innego rozwiązania niż laptop + kabel K+DCAN do eXX i używania INPA/NCS/ISTA (możesz sobie ewentualnie dokupić MPPS V18 pod zagrywanie softów), a do FXX kabel ethernet i soft ISTA/E-Sys. taki zestaw mam do bmw jak wyzej + pa soft 1.4 do kodowania ale on obsluguje tylko 6 modeli |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: Saturday, 03 May 2025 - 06:34 |