![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() User Dołączył: Mon, 21 March 2005 Skąd: PŁOCK ![]() |
Witam!
Tak jak wyżej w temacie, pytanie jaki najlepiej kupić interfejs do podłączenia i podglądu danych wraz z LiveData? Nie wiem ile w tym prawdy ale podobno trudno połączyć się z Vito/V-Class bezpośrednio przez OBD2 ? Jednak nie ma co ukrywać przydałby się taki żeby podpiąć też inne modele lub marki tym samym "fejsem". Czy taki interfejs podoła? Pomimo że w opisie aukcji jest napisane że podłącze Vito/V-Class? http://moto.allegro.pl/show_item.php?item=...82+wys%C5%82any. Rozumiem też że tym nie wykasuję AirBaga czy SRS bądź Inspekcji serwisowej i OIL Check. Do tego znalazłem to: http://www.viaken.pl/sklep.php?lang=pl&...&prodid=233 Jakiego sprzętu Wy używacie? Co możecie polecić. Proszę o pilną odpowiedź. -------------------- *Przed przeczytaniem, skonsultuj się z lekarzem, bądź farmaceutą.
Pozdrawiam Wszystkich! |
|
|
Wspieraj forum |
![]()
|
![]() Dotacja ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() User Dołączył: Thu, 11 September 2008 Skąd: Bydgoszcz ![]() |
Jeżeli chodzi o ELMa 327 to nie byłem zadowolony. Całe szczęście, że był pożyczony od kumpla z warsztatu.
Ja nim działałem, a w zasadzie próbowałem coś zdziałać w moim W140. Co program do ELM-a, to inne odczyty i inne błędy. Jeżeli coś sensownego do Mercedesa to tylko Star Diag ale on już swoje kosztuje niestety... Nawet z oczytaniem błędów i parametrów w Oplu Combo na CAN-ie radził sobie co najwyżej średnio. W BMW 320i E-46 nie wykrył uszkodzonej przepływki. |
|
|
![]()
|
|
![]() Moderator Dołączył: Sun, 16 March 2003 Skąd: Sweden ![]() |
dokladnie , jak mMerc to tylko Star
a serwisy kasujesz z kabiny w kazdym Vito/Viano i Sprinter , sa rozne metody w zaleznosci czy masz przyciski w kierownicy czy nie -------------------- E36 coupe M50b28 T by Artix
Audi A4 B8 TDI Avant by KingSoft |
|
|
![]()
|
|
a serwisy kasujesz z kabiny w kazdym Vito/Viano i Sprinter , sa rozne metody w zaleznosci czy masz przyciski w kierownicy czy nie Mam V-Class V220 CDI, Nie mam przycisków w kierownicy. W desce mam 4 przyciski, + i - oraz KM i Zegarek - takie mam tylko Faktycznie Star jest drogi na pewno profesjonalny.. Więc co możecie polecić w dobrej kasie powiedzmy do 500zł Coś z czego w "domowych warunkach" będę mógł korzystać za całkiem nie dużą kasę?? Myślałem jeszcze nad tym, tylko to jest tylko do Merca. http://moto.allegro.pl/interfejs-mercedes-...1271100657.html -------------------- *Przed przeczytaniem, skonsultuj się z lekarzem, bądź farmaceutą.
Pozdrawiam Wszystkich! |
|
|
gość_k-meal_* |
![]()
|
![]() |
Kasowanie inspekcji odbywa się następująco:
(wersja bez przycisków sterujących na kierownicy) 1. Upewnić się, że zapłon jest wyłączony 2. Włączyć zapłon i natychmiast wcisnąć 2 razy przycisk X 3. W ciągu 10 sekund: - wyłączyć zapłon - wcisnąć i przytrzymać przycisk X - włączyć zapłon - trzymać wciśnięty przycisk X 4. Na wyświetlaczu pojawi się wartość inspekcji 5. Po około 10 sekundach będzie słyszalny ostrzegawczy dźwięk, a na wyświetlaczu pojawi się nowa wartość inspekcji 6. Zwolnić przycisk X ![]() |
|
|
![]()
|
|
Tego nie miałem w łapach, więc zdania nie mam. Co do tego typu zabawek jest jakieś spore forum gdzie się "szpece" wypowiadają. Nazwy niestety nie pamiętam. Generalnie opinie ludzi są takie, że wszystko poza Star Diagiem jest czymś na co nie warto wydać ani złotówki. Uniwersalne interface-y w przypadku Merca to tylko jakieś zabawki. Jeżeli ma to służyć tylko do powiedzmy kilku podłączeń Twojego V220 i nie będzie to na siebie zarabiać to naprawdę szkoda na to kasy. Lepiej podjechać to kogoś co to ma i zapłacić za diagnostykę i ewentualne kasowanie błędów. Na pewno wyjdzie taniej. |
|
|
gość_k-meal_* |
![]()
|
![]() |
pewnie elektroda.pl
|
|
|
![]()
|
|
Kasowanie inspekcji odbywa się następująco: (wersja bez przycisków sterujących na kierownicy) 1. Upewnić się, że zapłon jest wyłączony 2. Włączyć zapłon i natychmiast wcisnąć 2 razy przycisk X 3. W ciągu 10 sekund: - wyłączyć zapłon - wcisnąć i przytrzymać przycisk X - włączyć zapłon - trzymać wciśnięty przycisk X 4. Na wyświetlaczu pojawi się wartość inspekcji 5. Po około 10 sekundach będzie słyszalny ostrzegawczy dźwięk, a na wyświetlaczu pojawi się nowa wartość inspekcji 6. Zwolnić przycisk X ![]() dziwny ten opis bo ja nigdy tak nie kasuje , choc jak dziala to ok -------------------- E36 coupe M50b28 T by Artix
|
|
![]()
|
|
|
|
|
![]()
|
|
Kasowanie inspekcji odbywa się następująco: (wersja bez przycisków sterujących na kierownicy) 1. Upewnić się, że zapłon jest wyłączony 2. Włączyć zapłon i natychmiast wcisnąć 2 razy przycisk X 3. W ciągu 10 sekund: - wyłączyć zapłon - wcisnąć i przytrzymać przycisk X - włączyć zapłon - trzymać wciśnięty przycisk X 4. Na wyświetlaczu pojawi się wartość inspekcji 5. Po około 10 sekundach będzie słyszalny ostrzegawczy dźwięk, a na wyświetlaczu pojawi się nowa wartość inspekcji 6. Zwolnić przycisk X ![]() Hej! Nie kojarzę w żadnym Vito takiego licznika, u mnie jest taki jak na tym zdjęciu (przykładowym) http://photos03.otomoto.pl/photos/original...C15049210_8.jpg Są na górze obok siebie te przyciski. -------------------- *Przed przeczytaniem, skonsultuj się z lekarzem, bądź farmaceutą.
Pozdrawiam Wszystkich! |
|
|
![]()
|
|
dziwny ten opis bo ja nigdy tak nie kasuje , choc jak dziala to ok Masz lepszy? Bo tu kolega nie odpisuje ![]() -------------------- *Przed przeczytaniem, skonsultuj się z lekarzem, bądź farmaceutą.
Pozdrawiam Wszystkich! |
|
|
gość_k-meal_* |
![]()
|
![]() |
|
|
|
![]()
|
|
w starym Vito i Sprinter
wlaczyc zaplon , przejsc przyciskiem na klucze servisu na wyswietlaczu , wcisnac M trzymac jednoczesnie wylaczyc i szybko wlaczyc zpowrotem zaplon , poczekac na sygnal i gotowe wyskoczy nowy servis -------------------- E36 coupe M50b28 T by Artix
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: Wednesday, 30 April 2025 - 07:58 |