![]() |
![]() |
![]()
|
|
User Dołączył: Tue, 13 January 2004 Skąd: Warszawa ![]() |
Jak zmierzyć Et felgi bo mam problem bo musze dokupic jedna sztuke a bede ja sprowaddzal z niemiec i musze podac wymiary kolesiowi,bo w polsce nie moge takiej dokupic a mianowicie DBV Arizona 17x 7,5 i teraz sa dwa rodzaje Et 30 i 35 mam bmw e 36 sedan moze wiecie jak to zmierzyc?
Dziex:) -------------------- ....::::MacieK::::....
Life is 2 short 2 be slow |
|
|
![]() |
Wspieraj forum |
![]()
|
![]() Dotacja ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() test driver Dołączył: Mon, 25 November 2002 Skąd: zewsząd ![]() |
Dość często producent jest na tyle miły, że na wewnętrznej stronie felgi jest napisane jakie ma ET...
-------------------- Wojtek
"Rule the bends, bend the rules." TP: 1:52.85 (180KM RWD), Hockenheim: 2:16.74 (140KM FWD), Adria: 1:51.20 (160KM RWD). 3. miejsce w Wyścigowym Pucharze Polski 2010 klasa Open. |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Fri, 18 February 2005 Skąd: Południe ![]() |
moze byc tez tak ze na przodzie masz inne ET niz z tylu.
-------------------- 911 992 4S
M5 F90 800KM |
|
|
![]()
|
|
![]() Frequent User Dołączył: Sat, 29 November 2003 Skąd: stolica ![]() |
![]() -------------------- e39 530i
|
|
|
![]()
|
|
na tym obrazku ktore to jest ET???
-------------------- ....::::MacieK::::....
|
|
![]()
|
|
ET to jest OFFSET na tym obrazku, czyli odsadzenie.
Myślę, że trudno Ci będzie to zmierzyć, ale może. A nie jest przypadkiem tak, że te felgi DBV z rozstawem śrub jak dla e36 (czyli 5x120), mają tylko jedno ET? Natomiast inne ET będzie dla innych rozstawów śrub do innych aut? -------------------- e39 530i
|
|
|
![]()
|
|
No wlasnie z rozstawem 5X120 jest et 30 i 35 kurcze nie wiem jak to teraz zmierzyc musze zoabczyc i poszukac na pozostalych,a czy duza bedzie roznica pomiedzy et 30 i 35??
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Mon, 29 March 2004 Skąd: WF i WWL ![]() |
CYTAT("ma_ciek":344s454y) No wlasnie z rozstawem 5X120 jest et 30 i 35 kurcze nie wiem jak to teraz zmierzyc musze zoabczyc i poszukac na pozostalych,a czy duza bedzie roznica pomiedzy et 30 i 35??
A nie jest tak, że ET 30 jest dla felg o szerokości (przykładowo) 7,5", a ET 35 jest dal 8" ? -------------------- ex najszybszy SAAB w Polsce
ex pierwszy Viggen cabrio w Polsce Teraz jakiś marny 9-5 po chipsie by Coobcio |
|
|
![]()
|
|
CYTAT("ma_ciek":3ec5re9v) a czy duza bedzie roznica pomiedzy et 30 i 35??
No, 5 milimetrów... dalej na zewnątrz będą wystawały te z ET30. -------------------- e39 530i
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Thu, 31 March 2005 Skąd: Piotrków Trybunalski ![]() |
ja nie widze zadnego problemu w zmierzeniu ET;wystarczy zmierzyc glebokosc od rantu felgi do miejsca gdzie felga styka sie z piasta i odjac polowe szerokosci felgi;od tego trzeba by jeszcze odjac szerokosc tej zaokraglonej czesci felgi na brzegu i powinno sie byc dobrze
ja mierzylem to tak ze kladlem na wewnetrznej stronie felgi poprzeczke a na miejscu styku felgi z piasta kladlem okrag z blachy ;mierzylem glebokosc na srodku felgi a pozniej od zmierzonej glebokosci odejmowalem grubosc poprzeczki i zaokraglenia felgi; do tego dodawalem grubosc krazka z blachy i od tak policzonej glebokosci odejmowalem polowe szerokosci felgi -------------------- Usunięto kontrowersyjne treści. Profil pod obserwacją.
|
|
|
![]()
|
|
Spluwając przez lewe ramię trzy razy i koniecznie trzymając w dłoni zebrane o świcie po Nocy Kupały korzonki trawy z łąki w Stumilowym Lesie, okadzone dymem z rury Supry TT w bezksiężycową noc?
No offence, spodobał mi się ten skomplikowany opis pomiaru -------------------- Wojtek
"Rule the bends, bend the rules." TP: 1:52.85 (180KM RWD), Hockenheim: 2:16.74 (140KM FWD), Adria: 1:51.20 (160KM RWD). 3. miejsce w Wyścigowym Pucharze Polski 2010 klasa Open. |
|
|
![]()
|
|
![]() Frequent User Dołączył: Mon, 21 July 2003 Skąd: Bielsko-Biała ![]() |
A może dokup poprostu dwie ? Nie będziesz się martwił, że coś nie spasuje.
Ps. opis pomiaru jest świetny -------------------- I'm trav'ling at the speed of light.
|
|
|
![]()
|
|
Jakkbym mial wystarczajaco duzo pieniedze to kupilbym 4 odrazu ale ze nie mam wiec musze kabinowac
|
|
![]()
|
|
Zdejmowałeś już koło z auta żeby zobaczyć co jest napisane po wewnętrznej stronie?
-------------------- e39 530i
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Thu, 31 March 2005 Skąd: Piotrków Trybunalski ![]() |
bez przesady ze ten opis jest skomplikowany;jesli ktos widzial jak wyglada felga, umie odczytac wartosc ze skali na suwmiarce(ewentualnie na linijce)oraz zna sie troszke na matematyce to powinien sobie poradzic bez problemu
-------------------- Usunięto kontrowersyjne treści. Profil pod obserwacją.
|
|
|
![]()
|
|
Ja się nie znam
-------------------- Wojtek
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: Friday, 02 May 2025 - 05:02 |