![]() |
![]() ![]() |
![]() |
gość_Pablo vel 2hot_* |
![]()
|
![]() |
Ostatnio top gear nie wytrzymało i musiało zrobić test XFR vs M5, czasami ciężko jest uwierzyć w pewne stwierdzenia Clarksona,
jednak osobiście miałem okazję śmigać JAG-iem i muszę stwierdzić, że naprawdę daje radę i jest bardzo komfortowy przy tym. Jak sadzę katapultuje się w jakieś 5 do 100km/h ale wspaniale brzmi, dźwięk nie dokucza podróżującym. Skrzynia jest dobra, chociaż zachwytu szybkością zmiany nie ma, na pewno lepsza od M5 w kwestii komfortu. Fajny jest też dźwięk kompresora pracującego pod maska JAG-a, ale wkurzający jest dotykowy ekran z wieloma pod-menu, sprzęt B&W też ma mały pazur:) Z resztą zobaczcie sami ... warto! Pozdrawiam, Paweł |
|
|
Wspieraj forum |
![]()
|
![]() Dotacja ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Frequent User Dołączył: Fri, 19 March 2004 Skąd: Częstochowa ![]() |
M5 jest po prostu ładniejsze nawet jeśli JAG jest trochę lepszy
-------------------- Skoda Superb 2.0 TSI 280KM (4x4)
|
|
|
![]()
|
|
User Dołączył: Sat, 18 October 2008 Skąd: Opole ![]() |
JAG jest po poprostu ładniejszy, nawet jeśli M5 jest troche lepsza. Ja tak to widze
![]() |
|
|
gość_Jakub87_* |
![]()
|
![]() |
Coraz więcej pojawia się mocnych samochodów tej klasy. M5 e60 pod koniec produkcji ma na prawdę mocną konkurencję. Zastanawia mnie o ile spadnie waga następnych generacji aut tej klasy. Aktualne Audi RS6 jest cięższe od S8. Zobaczymy co Audi zrobi z przyszłą generacją A8. Może dojedzie do sytuacji gdzie większe RS8 będzie znacznie zwinniejsze od mniejszego RS6.
![]() Z aut tej klasy ciekawy jest nowy Cadillac CTS-V, z LS9 pod maską moc będzie mogła szybko rosnąć. ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Clubber Dołączył: Tue, 16 August 2005 Skąd: W-wa ![]() |
RS8 What?
-------------------- ET 11.58s Mistrz Polski FWD NA 2011r, 2014r, 2015r. 2016r. 2017r. Puchar Polski & King of Poland
Powered by Niuton & Re5pect.pl & Penrite.pl & Syr Garage |
|
|
![]()
|
|
![]() User Dołączył: Thu, 19 August 2004 ![]() |
Widziałem dzisiaj srebrnego xf na wybrzeżu-myślałem ,że to nowy Chrysler Sebring
![]() |
|
|
gość_Jakub87_* |
![]()
|
![]() |
Może z RS8 się zagalopowałem, chodzi o wersję V10 która w przyszłej generacji A8 podobno jest planowana.
|
|
|
![]()
|
|
![]() test driver Dołączył: Mon, 25 November 2002 Skąd: zewsząd ![]() |
XFR jest fajny, ja tam lubię indyjskie samochody
![]() -------------------- Wojtek
"Rule the bends, bend the rules." TP: 1:52.85 (180KM RWD), Hockenheim: 2:16.74 (140KM FWD), Adria: 1:51.20 (160KM RWD). 3. miejsce w Wyścigowym Pucharze Polski 2010 klasa Open. |
|
|
gość_Pablo vel 2hot_* |
![]()
|
![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Rookie Dołączył: Sun, 14 June 2009 Skąd: Warszawa. ![]() |
miałem okazje jeździć 2.7d - osiągi kiepskie jak to na diesla 207km ale pozytywnie zaskoczony jestem wnętrzem , powiedziałbym że dużo lepszej jakości niż te w bmw czy mercu. Auto ma ładną bryłę i tył , o przodzie się nie wypowiadam bo wygląda jak w Sebringu.
Ciekawa alternatywa dla audi , merca czy bmw. Ale nie sądzę żeby mógł zagrozić nawet starej (jak na 2004r.) m5 , właśnie przez duża masę , chociaż za sprawą SC pewnie jest elastyczniejszy przy wyższych prędkościach. |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Thu, 31 March 2005 Skąd: Piotrków Trybunalski ![]() |
ja widzialem czerwonego i nie mogłem uwierzyc ze to jaguar .tragedia z każdej strony
-------------------- Usunięto kontrowersyjne treści. Profil pod obserwacją.
|
|
|
![]()
|
|
![]() test driver Dołączył: Mon, 25 November 2002 Skąd: zewsząd ![]() |
Pablo - nie, nie żartuję. XFR jest naprawdę bardzo fajnym autem, oczywiście serce mówi XKR, ale XFR to kawał kompetentnej maszyny. Gdybym przymierzał się do reprezentacyjnej szybkiej limuzyny, byłby w pierwszej trójce i kto wie, czy by nie wygrał.
-------------------- Wojtek
"Rule the bends, bend the rules." TP: 1:52.85 (180KM RWD), Hockenheim: 2:16.74 (140KM FWD), Adria: 1:51.20 (160KM RWD). 3. miejsce w Wyścigowym Pucharze Polski 2010 klasa Open. |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Clubber Dołączył: Tue, 16 August 2005 Skąd: W-wa ![]() |
Może z RS8 się zagalopowałem, chodzi o wersję V10 która w przyszłej generacji A8 podobno jest planowana. Poczytaj troszeczkę i nie siej zamętu w wątku. V10 jest już jakiś czas w S8 .silnik taki jak w galardo zdławiony na 450km -------------------- ET 11.58s Mistrz Polski FWD NA 2011r, 2014r, 2015r. 2016r. 2017r. Puchar Polski & King of Poland