![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Frequent User Dołączył: Sat, 17 September 2011 Skąd: Płock ![]() |
Witam
Szukam kogoś kto mógłby naprawić / usprawnić działanie Haldexu pierwszej generacji . ( w Audi ) Aktualnie przekazywanie napędu na tył przestało działać jest błąd 01155 ( bład mechaniczny sprzegło haldex za duża odchyłka obrotów ) Plan mam taki że montuję nowy/używany caly most haldex , pompka , moduł itp . Ten chciałbym wyjąc i oddać komuś kto mógłby to naprawić , zmodyfikować na przyszłość . Założę wtedy nową pompkę a resztę chciałbym udoskonalić Pozdrawiam Hubert 605 54 54 45 -------------------- E 63 S AMG
E30 318is zbudowane na Tor ;) E36 328 zbudowane na Tor ;) |
|
|
Wspieraj forum |
![]()
|
![]() Dotacja ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() Frequent User Dołączył: Sun, 09 January 2005 Skąd: Zielona Góra ![]() |
Witam
Przerabiałem temat. Kup drugi używany za ~1000 i wymien olej z filtrem. Jeżeli zapiekły się tarczki to nie naprawisz tego starego. Jak sterownik albo pompka to naprawisz ale lepiej i szybciej kupic drugi używany. -------------------- Było 140KM w swifcie FWD
Było 320KM w s14 RWD Było 300KM w s3 Jest s4 b8 470KM :-) |
|
|
![]()
|
|
![]() Frequent User Dołączył: Sat, 17 September 2011 Skąd: Płock ![]() |
Kupiłem drugi używany oraz dodatkowo nową pompkę , filtr i olej .
Zamontuje ten używany ale przy okazji usterki chciałem coś pomodzić ![]() -------------------- E 63 S AMG
E30 318is zbudowane na Tor ;) E36 328 zbudowane na Tor ;) |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Fri, 17 September 2010 Skąd: Płońsk ![]() |
Pompke mozna bardzo latwo sprawdzic. Podmiana calego to bezsens bo jeszcze nie spotkalem sie z ukreconym haldexem.
W 95% to pompka albo sterownik. Potem zostaje jeszcze wiazka. Uwalenie haldexa to juz potrzebna spora moc albp totalne zaniedbanie serwisu tego sprzegla. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: Friday, 02 May 2025 - 13:07 |