![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Forum Homee Dołączył: Sun, 19 February 2006 Skąd: Warszawa-Marki ![]() |
witam,
potrzebuję pilnie wiedzieć czy hyundai posiada jakieś obostrzenia co do 5-letniej gwarancji? Kia ma takie obostrzenia, jak ktoś będzie chciał to je tu wrzucę w weekend, bo spisałem je dokładnie. Bardzo ważne. pozdrawiam |
|
|
Wspieraj forum |
![]()
|
![]() Dotacja ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Forum Homee Dołączył: Tue, 14 November 2006 ![]() |
idz do salonu i popros o ksiazke gwar,
|
|
|
![]()
|
|
|
|
|
![]()
|
|
w KIA do 3ech lat nie ma limitow km ( poza typowymi obostrzeniami )
|
|
|
![]()
|
|
być może coś zmienili w 2012 roku. ja mam całkiem sporą listę tych obostrzeń, co najciekawsze (i najbardziej absurdalne) radio ma gwarancje ale o ile przebieg auta nie jest większy niż 40 tys. km. Poszukam tego i napiszę, ale nie chce siać zamętu bo oże coś się zmieniło.
Interesuje mnie Hyundai bo on teoretycznie nie daje żadnego limitu kilometrów (co jest nierelane chyba, że na pierdoły które na 92% nie ulegają usterkom). |
|
|
![]()
|
|
ee ja wiem jak jest w KIA, codziennie mam ich kniszki gwar w reku i klepie wnioski do systemu
![]() fabryczne radio ma 3 lata i bez limitu |
|
|
![]()
|
|
ee ja wiem jak jest w KIA, codziennie mam ich kniszki gwar w reku i klepie wnioski do systemu ![]() fabryczne radio ma 3 lata i bez limitu czyli to co mam to pewnie nieaktualne dane.ale wrzuce i kolega zweryfikuje je:)dla potomnych.bo pewnie kraza takie bledne informacje po necie w wiekszej ilosci. |
|
|
![]()
|
|
Super User Dołączył: Tue, 17 October 2006 Skąd: wawa ![]() |
flapJck1 jakieś dealerstwo czy KMP??
Jak cos to wrzucę jutro wyłączenia gwarancji Kii. |
|
|
![]()
|
|
nie centrala
![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Homee Dołączył: Sun, 25 October 2009 Skąd: Łódź ![]() |
ee ja wiem jak jest w KIA, codziennie mam ich kniszki gwar w reku i klepie wnioski do systemu ![]() fabryczne radio ma 3 lata i bez limitu Może do systemu...tylko później KIa Wam kasy nie wraca...obostrzeń jest mnustwo...np:felgi mają gwarancję tylko rok,zawieszenie do 40 tyś km,sprzęgło do 1 przeglądu ,....była cała lista w temacie "nowy wspaniały samochód" Niestety też siedze trochę w Kia i wiem jak to jest . Najśmieszniejsze są Kampanie ,które robisz jak Ci klient zgłosi usterkę ....w sportage jest kampania na głośność zawieszenia przedniego ...jak klient nie zgłasza nie dostanie nic....a między nami oszustami ...to powinien każdy dostać nowe amorki i łączniki...bo głuche stukanie w furach 100tyś km to porażka . Uważać też trzeba na Swoje materiały przy przeglądach ...zdarzały się zatarte motory w ceedach( od wadliwego napędu vacumpompy)...gdzie Kia Motor Polska wciskała ludzią ,że to od nie oryginalnego filtra oleju ![]() -------------------- quattro
|
|
|
![]()
|
|
ja wnioski wrzucam takie ktore wiem ze beda rozliczone, zwrotow przez 6 lat mialem 1 - ale to temat na inne opowiesci
spostrzezeniem ze wadliwa vacuum pompa prowadzila do zatarcia motoru zaintrygowales mnie, poprosze jakies szersze info ( najlepiej na priv ) a co do wadliwych filtrow - mialem kilka silnikow od policji do ogarniecia -w KAZDYM filtr oleju byl rozklejony - a oni stosowali jakies wynalazki z intercarsu |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Homee Dołączył: Sun, 25 October 2009 Skąd: Łódź ![]() |
ja wnioski wrzucam takie ktore wiem ze beda rozliczone, zwrotow przez 6 lat mialem 1 - ale to temat na inne opowiesci spostrzezeniem ze wadliwa vacuum pompa prowadzila do zatarcia motoru zaintrygowales mnie, poprosze jakies szersze info ( najlepiej na priv ) a co do wadliwych filtrow - mialem kilka silnikow od policji do ogarniecia -w KAZDYM filtr oleju byl rozklejony - a oni stosowali jakies wynalazki z intercarsu To jakieś stare historie ...ale tak było chodziło o 2,0crdi w ceedach ...policyjne też tam były .( zobacz jak jest skonstruwane tam przeniesienie napędu na vacum...zobacz jak wyglądał materiał i przełom w tych silnikach uszkodzonych) Mimo tych obostrzeń gwarancje koreańskie nie są i tak takie złe......bo kto da 5-7lat na zespół napędowy ....zawieszenie..wiadomo polskie drogi i producent się zabezpiecza...ale sprzęgło??..ok rozumiem ..spalił ktoś tarczę ..jego wina...ale jak się łożysko na wysprzęgliku rozwala,piastka tarczy odpada albo docisk pęka..tu winy użytkownika nie widze ...nie wiem też jak mogę felgę uszkodzić,czy ramiona wycieraczek,które też mają jakieś tam obostrzenia .....w turbokamerze był temat wałkowany w centrali ![]() -------------------- quattro
|
|
|
![]()
|
|
User Dołączył: Fri, 12 January 2007 Skąd: co chwilę gdzie indziej ![]() |
Może do systemu...tylko później KIa Wam kasy nie wraca...obostrzeń jest mnustwo...np:felgi mają gwarancję tylko rok,zawieszenie do 40 tyś km,sprzęgło do 1 przeglądu ,....była cała lista w temacie "nowy wspaniały samochód" Niestety też siedze trochę w Kia i wiem jak to jest . Najśmieszniejsze są Kampanie ,które robisz jak Ci klient zgłosi usterkę ....w sportage jest kampania na głośność zawieszenia przedniego ...jak klient nie zgłasza nie dostanie nic....a między nami oszustami ...to powinien każdy dostać nowe amorki i łączniki...bo głuche stukanie w furach 100tyś km to porażka . Uważać też trzeba na Swoje materiały przy przeglądach ...zdarzały się zatarte motory w ceedach( od wadliwego napędu vacumpompy)...gdzie Kia Motor Polska wciskała ludzią ,że to od nie oryginalnego filtra oleju ![]() Też swego czasu siedziałem w ASO na japończykach i było podobnie z akcjami serwisowymi. Ogólnie są to informacje poufne. Wykonuje się akcje serwisowe ogłoszone przez producenta, które zagrazają bezpieczeństwu, ale także istnieje szereg innych akcji serwisowych, które wykonuje się tylko jeżeli klient zgłasza zastrzeżenia co do funkcjonowania danego podzespołu Dla jednego głośna praca zawieszenia i stukot w aucie fabrycznie nowym to usterka i oczywiście zostanie naprawiona, a dla drugiego tak ma być i nikt mu w serwisie nie powie, że taka akcja jest prowadzona. |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Homee Dołączył: Sat, 04 July 2009 ![]() |
Tak wiem panowie kijanki i hultaje to nie klasa BMW ale to co piszecie jest jednym słowem żenujące... Mailem trochę styczności z serwisem i naprawami gwarancyjnym BMW od kuchni i muszę powiedzieć że ich pakiet BSI działający 5lat lub 100tyś to zajebista sprawa bo kupujesz nowe auto i już w cenie auta masz ten pakiet obejmujący za kompletne free wszystkie przeglądy wymiany olejów, filtrów hebli(tarcz klocków) a nawet wycieraczek czy nawet dolewanie oleju... Akcje serwisowe za praktycznie każdym razem są wychwytywane i robione z automatu np słynna klema a raczej jej plastik w e60... Nikt się nie sra że klientowi trzeba wymienić miechy od pneumatycznego zawieszenia czy też łączniki stabilizatorów, po prostu jest to wymieniane i tyle...
-------------------- Wszystkie moje posty są moja subiektywną opinia proszę ich nie łączyć z żadną firmą i osobami...
|
|
|
![]()
|
|
JAkby ktoś wiedział coś o nowej 5letniej gwarancji HYUNDAI'a to piszcie
![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() prawie jak integra Dołączył: Mon, 29 December 2003 Skąd: waw ![]() |
Przeciez cala ksiazka gwarancyjna jest do wgladu jesli nie online (tak jak w Kia), to w dowolnym salonie Hyundai, wiec w czym problem? W Warszawie jest ich sporo.
|
|
|
![]()
|
|
Rookie Dołączył: Wed, 01 June 2011 ![]() |
Hmmm to co piszecie o Kia to dla mnie abstrakcja.
Ja mam opinie o tych samochodach taką że są dobre "do tyrania". Prywatnie nie kupilbym zadnej Kianki... Jako samochod do tyrania ideał. Wymiany turbin na gwarancji (160 tys km przebiegu i turbina pa pa, wymiana na nową bez problemow i to w 2 przypadkach). Swiece zarowe itd. (tylko amortyzatorów nie uznali ale 90 tys km i PL drogi to szkoda z siebie głupka robić i im wmawiać że to wada fabryczna). W sumie wszystko do czego ludzie mieli zastrzezenia to zawsze wymieniane bez problemow. Opinia dla innych: nie mam ŻADNEGO ZWIĄZKU Z MARKĄ KIA I NIE KUPILBYM TEGO SAMOCHODU PRYWATNIE ![]() Wszystkie są "twarde" i "bez polotu" (byłem blisko zakupu Sportage'a jednak skonczylo sie na Rav'ce), jezdzilem duzo wszystkimi modelami Kia'mi i każdej coś brakowało. Są to samochody dla mnie "przeciętne". Golfem IV lepiej mi sie jezdzilo niz nowym Pro Ceedem jednak Golf'a IV na gwarancji 7 letniej (chyba kia daje 7 lat już nie pamiętam) nie sposób dostać ![]() Jednak jako samochód do "cięcia kosztów" czy to w firmie czy w rodzinie to ideał. Gwarancja i ASO wg mnie ideał. Hyundai chce ostro wbić sie w rynek a więc będzie podobnie. aha. PS opinia o marce KIA i serwisie na wystawiona na podstawie obserwacji floty kilku pojazdów marki KIA. Jednak rozmawialem z kierownikiem serwisu w jednym z ASO i przekazał że osoby prywatne są obsługiwane w podobny sposób. |
|
|
![]()
|
|
Przeciez cala ksiazka gwarancyjna jest do wgladu jesli nie online (tak jak w Kia), to w dowolnym salonie Hyundai, wiec w czym problem? W Warszawie jest ich sporo. przebywa w Wygwizdowie.w sobote jade po auto dla ojca a ze na wariata kupowane bo w sumke okazja niby, to chce to wiedziec wczesniej i na spokojnie sie wczytac.auto nie bedzie npwe tylko bodaj dwuletnie ale ma byc objete gwaracja .i stad to pytanie:) |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Sun, 25 July 2004 Skąd: radzymin ![]() |
kiwi - a polecales optime w innym watku, wtf?
z tego co sam piszesz, kia to straszne gowno. rozmawialem z ludzmi odpowiedzalnymi za flote u mnie (700 aut) - kia maja kiepska opinie.nie dziwi nikogo ze tak malo kii/hyundai jezdzi we flotach? auta tanie, przy wiekszym zakupie pewnie jeszcze tansze. policja to nie jest wcale duza flota ![]() -------------------- e36 320iA coupe -> 329iT by SLG - 400+
e36 325i convertible golf |
|
|
![]()
|
|
policja ceedow pierwszej generacji wziela w sumie okolo 3500 szt ( w tym okolo 2800 oznakowanych 2,0 crdi ), tej nowszej poszlo na pewno ok. 100
to jest calkiem sporo inna firma: polkomtel - okolo 1200 samochodow |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: Monday, 23 June 2025 - 07:22 |