Shoutbox 0 nowych PW 

Reply to this topicStart new topic
> Goodyear Vector 4Seasons G2 vs Michelin CrossClimate
TeddyBear
post Sun, 06 Dec 2015 - 10:00
Post #1

Super User

Witam,
Po lekturze czasopism i internetów podjąłem decyzję, że kupię jedne z tych opon. Opona do żono-dzieciowozu Mondeo kombi 145PS na Warszawę/Łódź przez 99% czasu użytkowania więc wystarczą. Nie mogę się natomiast zdecydować, które bo o ile 4Seasons jest sporo testów i wypadała bardzo dobrze o tyle CrossClimate jest świeża i mało informacji. Znalazłem bezpośrednie porównanie Vecotrów z Michałkami:
http://www.autobild.de/artikel/ganzjahresr...15-6928195.html
https://www.youtube.com/watch?v=2cgtmmtsqFA
Go to the top of the page

+Quote Post
Wspieraj forum
post Sun, 06 Dec 2015 - 10:00
Post #

Dotacja

Dotacja na forum

Quote Post
gtradek
post Sun, 06 Dec 2015 - 23:12
Post #2

Rookie

Witam, sam jestem ciekaw jak ten nowy michelin wypadnie w warunkach zimowych, zakladam tego troche w UK ale snieg tutaj praktycznie nie wystepuje wiec opini brak, jesli ten model rzeczywiscie dobrze spisuje sie na sniegu to nie wiem na czym polega jego fonomen, bieznik nie ma klasycznych lameli ktorym opony zimowe zawdzieczaja przyczepnosc na sniegu i blocie posniegowym, oczywiscie kluczowa jest tez mieszanka gumy jej miekkosc ale czy bardziej od lamel na biezniku ? naciecia na biezniku crossclimate sa glebokie i szerokie, pewnie to w polaczeniu ze wzorem bieznika spawia ze opona sie zazebia otwiera

goodyear jest juz sprawdzony, wiadomo czegos sie spodziewac

ciekawostka jest dla mnie wypuszczenie przez bridgestone modelu wielosezonowego o nowym oznaczeniu a001 all weather, jest to nic innego jak zimowka blizzak lm-25 z ktorej zniklo oznaczenie opony zimowej

+Quote Post
LAWNOWERMAN
post Tue, 08 Dec 2015 - 14:58
Post #3

User

IMO wez GY. Sam mam takie na 2 autach.

+Quote Post

Reply to this topicStart new topic

RSS Wersja Lo-Fi Aktualny czas: Saturday, 28 June 2025 - 07:11