![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Rookie Dołączył: Mon, 23 March 2015 ![]() |
Witam
Jestem przed trudną decyzją zmiany auta, aktualnie mam golfa 5 GT sport. Jako że następne auto chce bardziej pomodzić niż obecne, wybrałem golfa 5/6 GTI albo audi a5 z silnikiem 3.0 TDI 240. Jak wiadomo oba silniki można robić bez problemów na moce około 400 km. Za golfem bardziej przemawia niższa cena, za audi mniejsze spalanie i napęd na 4 koła. Jednak które auto będzie szybsze i mniej awaryjne ? Tygodniowo robie około 500 km głównie trasa więc nie są to jakieś kosmiczne przeloty. Pozdrawiam Neutralka |
|
|
Wspieraj forum |
![]()
|
![]() Dotacja ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Thu, 12 March 2009 ![]() |
to chyba sam się musisz zastanowić czego oczekujesz od auta
-------------------- moment i moc by www.rperformance.pl
|
|
|
![]()
|
|
Zadałem pytanie, ale specjalnie dla Ciebie mogę je powtórzyć.
Chodzi mi o to: mając golfa GTI o mocy około 400 KM i A5 3.0 TDI również o podobnej mocy co będzie lepszym rozwiązaniem. Wiem że do a5 są dostępne turbosprężarki które super będą trzymać moment wiec było by nieźle. Jednak nigdy to nie będzie taka jazda jak turbo benzyną gdzie przy 5000 można jeszcze spokojnie deptać. |
|
|
![]()
|
|
![]() Super User Dołączył: Fri, 17 June 2011 Skąd: Warszawa ![]() |
Na pytanie co jest szybsze 400 konny Golf gti (jeśli na to być 6 z DSG) czy a5 3.0tdi odpowiedziałbym Golf (ok. 200kg różnicy w masie w serii).
Jeśli chodzi o drugą część pytania co będzie mniej awaryjne to także obstawiam golfa. Pozdrawiam |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Homee Dołączył: Sun, 19 February 2006 Skąd: Warszawa-Marki ![]() |
Gdzie są administratorzy?
PS. Kolego, życie to nie NFS. |
|
|
![]()
|
|
Dla mnie życie to coś bardziej jak GTA.
Dziękuje wszystkim którzy odpowiedzieli na moje pytanie, a nie pisali pierdoły nie znając odpowiedzi. Prawdopodobnie zdecyduje się jednak na diesla. Może osiągi będą trochę gorsze ale spalanie wygoda i wygląd (a5 jest ładniejsze niż golf) na plus 3.0 TDI. |
|
|
![]()
|
|
Super User Dołączył: Sun, 28 February 2010 Skąd: Kraków ![]() |
Jak chcesz robić golfa na 400 koni to nie gti tylko R z 4x4, 370konne a5 będzie na ćwiartkę robić około 12.9 a golf R pewnie około 12.4
|
|
|
![]()
|
|
Dzięki o takiego typu odpowiedzi mi chodziło.
![]() |
|
|
![]()
|
|
Forum Killer Dołączył: Sat, 12 June 2010 ![]() |
Czyli pytasz sie ktore auto bedzie szybsze i mniej awaryjne..W dodatku przy 5 kola chcesz jeszcze pocisnac(to sa twoje priorytety).Ludzie ci sugeruja ze w pierwszym i drugim golf.A wybierasz audi?Mozesz napisac o co Ci chodzi?
|
|
|
![]()
|
|
User Dołączył: Tue, 02 February 2010 Skąd: Gliwice ![]() |
Czyli pytasz sie ktore auto bedzie szybsze i mniej awaryjne..W dodatku przy 5 kola chcesz jeszcze pocisnac(to sa twoje priorytety).Ludzie ci sugeruja ze w pierwszym i drugim golf.A wybierasz audi?Mozesz napisac o co Ci chodzi? To bardzo proste. Po prostu od początku chciał kupić audi, jedynie chciał sie zapytać aby oczyścić sumienie. Wystarczyła jedna zaleta, pierdnięcie aby potwierdzić że jego faworyt jest lepszym wyborem. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: Saturday, 03 May 2025 - 04:33 |