Shoutbox 0 nowych PW 

2 Stron V   1 2 >  
Reply to this topicStart new topic
> Gdzie tankować podtlenek
prnit
post Thu, 10 Sep 2009 - 14:06
Post #1

Forum Homee

Witam

Szukałem ale tego tematu akurat nie znalazłem...więc pytam gdzie najlepiej/najtaniej można zatankować podtlenek w Warszawie i okolicach. Możecie podać cene gazu jaką płacicie/płaciliście u danego tunera? wiem ze w VTG ok 50-70/kg...

pozdrawiam

--------------------
Kilka wariatów w garażu.
Go to the top of the page

+Quote Post
Wspieraj forum
post Thu, 10 Sep 2009 - 14:06
Post #

Dotacja

Dotacja na forum

Quote Post
Jedenasty
post Thu, 10 Sep 2009 - 14:18
Post #2

Forum Clubber

możesz jeszcze tu zapytać http://nxpolska.pl/ a tak to popytaj szpitale skąd biorą butle i tam ci powinni napełnić

pzdr

--------------------
American Muscle.

Pontiac Firebird Esprit '77 z LS1

+Quote Post
Simon
post Thu, 10 Sep 2009 - 14:26
Post #3

Forum Killer

Tam gdzie szpitale biorą to na 100% nie napełni butli do auta smile.gif

Masz dwa wyjścia:
1. Dogadać sięz "dentystą" aby ci sprzedał w zwykłej butli z vatem 7%
2. Kupić u tunerów - np. Unitronic, VTG, itp. bo mają pompę i wagę. Metody przetaczanie na zasadzie "przelewania" są ogólnie o kant dupy rozpbić (testwoane wielokrotnie u nas na instalacji). Kost około 40stu paru złotych za kg

PS.
Spróbuj znaleźć namiary na Coobcio bo nijak nie mogę się z nim skontaktować w sprawie SMT6 wink.gif

+Quote Post
Taffarel
post Thu, 10 Sep 2009 - 14:36
Post #4

Forum Homee

w unitronicu 60zl zdaje sie, w vtg chyba troche taniej. aha - podjedz do szpitala ! moze sie udac za 1/3 kosztow wink.gif

--------------------
BMW 135i

+Quote Post
prnit
post Thu, 10 Sep 2009 - 14:39
Post #5

Forum Homee

CYTAT(Simon @ Thu, 10 Sep 2009 - 14:26) *
Tam gdzie szpitale biorą to na 100% nie napełni butli do auta smile.gif

Masz dwa wyjścia:
1. Dogadać sięz "dentystą" aby ci sprzedał w zwykłej butli z vatem 7%
2. Kupić u tunerów - np. Unitronic, VTG, itp. bo mają pompę i wagę. Metody przetaczanie na zasadzie "przelewania" są ogólnie o kant dupy rozpbić (testwoane wielokrotnie u nas na instalacji). Kost około 40stu paru złotych za kg

PS.
Spróbuj znaleźć namiary na Coobcio bo nijak nie mogę się z nim skontaktować w sprawie SMT6 wink.gif

ze szpitalami nie będe się wygłupiać wink.gif chciałem znać ceny u tunerów...Simon Coobcio jest na forum pusc mu PW.

--------------------
Kilka wariatów w garażu.

+Quote Post
awd.pat
post Thu, 10 Sep 2009 - 15:24
Post #6

Rookie

może nie tyle w szpitalu co spróbuj w firmach sprzedających gaz techniczny dostarczany do szpitali.
jest szansa że za grosze Ci nabiją

+Quote Post
Taffarel
post Thu, 10 Sep 2009 - 15:26
Post #7

Forum Homee

masz dajmy na to butle np.7kg... 7x60zl=420zl... jak sie dogadasz z kolesiem z zaopatrzenia szpitala, co przy odpowiednich argumentach (z wizerunkiem wladka jagielly wink.gif ) trudne nie bedzie... i masz to samo za stowke... tylko troche mniej wygodnie... ja tez bym pewnie to olal i pojechal, nabil, zaplacil, ale jest i tansza mozliwosc smile.gif pozdro

--------------------
BMW 135i

+Quote Post
pinin
post Thu, 10 Sep 2009 - 22:26
Post #8

Forum Clubber

Kreator na Młodnickiej miał pompę i wagę. Czy jeszcze ma i tym sie zajmuje, to najlepiej zadzwoń i zapytaj.
Ew. Jutro mogę się spytać, bo będę obok przejeżdzał.

--------------------
| Pinin Racing | Warsaw Speed Team | Prorace | TheTechGuy |
'96 CaliforniaCento

www.facebook.com/dragracingsafety

+Quote Post
Kamilbike
post Fri, 11 Sep 2009 - 23:17
Post #9

Forum Homee

Szpital odpada, oni oddaja butle gdzies tam cos tam na wymiane, a nie napelniaja swoje u siebie. Jeszcze w mastersie mozesz napelnic, tzn 1.5 roku temu mozna bylo, jak teraz jest nie wiem smile.gif

--------------------
Reklama na forum jest możliwa jedynie na określonych warunkach.

+Quote Post
prnit
post Tue, 22 Sep 2009 - 15:00
Post #10

Forum Homee

Powiem szczerze że słabo wygląda tankowanie podtlenku w Warszawie ohmy.gif dry.gif
w piątek założyłem sobie kocyk i chciałem sprawdzić jak przy w koncu dobrym cisnieniu w butli (bez kocyka nie ma co się to bawić) jak będzie auto jeździło..oto jak wygląda tankowanie Podtlenku w Warszawie:

-Piaseczno Unitronic (mam najbliżej) obsługa dobra, był P. Poniedziałek powiedział ze nie mają gazu ale za 2 godziny będzie..po 2 godzinach okazało się ze dostawca się zwinął i lipa. Gazu nie ma, ma być za dwa trzy tygodnie.
- Masters...gazu już nie tankują
- Diagtronik (mimo że na stronie NX Polska są wpisani jako tankujący gaz) powiedzieli ze nie mają pompy i nigdy gazu nie tankowali
- Kreator Mocy, tak tankują normalnie ale nie dzisiaj bo coś się stało z dostawcą i narazie nie tankują.
- VTG najczęsciej mają (70zł/kg) ale dzisiaj nie mają bo się wypsikali i dzwonić czwartek-piątek

No do jasnej...czy naprawde tak mało samochodów jezdzi na dzień dzisiejszy z nitro zeby był taki problem z tankowaniem..szczerze mówiąc to się nie spodziewałem takiego problemu. Podsumowując na dzień dzisiejszy NIE MA gdzie zatankować gazu w Warszawie!

--------------------
Kilka wariatów w garażu.

+Quote Post
Wombat
post Tue, 22 Sep 2009 - 15:10
Post #11

Forum Clubber

bo najtro już jest passe. Kiedys było tuningiem samym w sobie a dziś jest narzedziem pomocniczym do rozpedzania turbin, ew bronią ostateczną w zawodach ew. czynnikiem "bajerotwórczym" (Purge valve).

--------------------

+Quote Post
prnit
post Tue, 22 Sep 2009 - 15:25
Post #12

Forum Homee

nie wiem co to wnosi do rozmowy...wolałbym info gdzie jeszcze mozna spróbować nabić butle...a czy jest już passe no widocznie tak chociaż troche tego nie rozumiem, bo to nadal najtańszy i najprostszy sposób na krótkie zwiększenie mocy, mi w S4 super sie to sprawdza i napewno jest wielu użytkowików którzy używają go u nas w kraju, dziwne ze w Stolicy nie ma go gdzie zatankować.

--------------------
Kilka wariatów w garażu.

+Quote Post
Wombat
post Tue, 22 Sep 2009 - 15:53
Post #13

Forum Clubber

co to wnosi to nie wiem - ale zadajesz pytanie które nie do końca wyglada jak retoryczne to ci odpowiadam.
6-7 lat temu nawet noworodki odychały podtlenkiem odsysanym z butli po bitej smietanie bo nitro było modą. Nie metodą a modą. potem narobiło sie szybkich samochodów turbo i wyszło że 10-15 sekund z nitro to za mało zeby sie bawić równo z kumplami dysponującymi taką wieksza moca cały czas. działa krótko, "kopie" gwałtownie w napęd jak nie ma drogiego sterownika a dysze solidne.. itd itp... turbiny zeszły pod strzechy i w cenie 70KM zaawansowanej instalacji podtlenku w zasadzie możez miec turbine, robic psss psss i wogole.
teraz trendy miec moc ZAWSZE smile.gif.

--------------------

+Quote Post
prnit
post Tue, 22 Sep 2009 - 16:07
Post #14

Forum Homee

Instalacja np. NX kosztuje około 2-3 tys. pokaż mi działającą instalacje turbo w takiej cenie laugh.gif chyba ze mowimy o chinskich zestawach do najbardziej znanych aut..moze za tys euro sie wyrwie takie nieszczęscie, nie mówie tutaj także o dziwnych autach do których instalacja turbo czy kompressor kosztują odpowiednio (moje S4) kompresor ok 25tys, instalacja turbo (mega rzeźbienie) ok 30tys.(aha rzezbienie z wydechem, chipem downpipiem kosztuje ok 10tysi i daje ok 20-30KM) zostaje tylko Nitro,jesli ma być czasem więcej przyjemności, według mnie to najlepsze rozwiązanie cena/osiągi, aha i mi butla starczyła na ok 2 tygodnie strzelania...naprawde nie jest tak źle.

--------------------
Kilka wariatów w garażu.

+Quote Post
Bullitt
post Tue, 22 Sep 2009 - 16:22
Post #15

I live here !

Wombat... ty to masz gadanę. Respekta.

--------------------
530---------------220koni
LC----------------230 koni
Evolution V------496 koni
V12--------------408 koni

+Quote Post
prnit
post Tue, 22 Sep 2009 - 16:35
Post #16

Forum Homee

CYTAT(Bullitt @ Tue, 22 Sep 2009 - 16:22) *
Wombat... ty to masz gadanę. Respekta.

dzieki jak zwykle za OT, a ja sie dalej pytam czy macie inne pomysły gdzie mozna zatankowac nx dry.gif

--------------------
Kilka wariatów w garażu.

+Quote Post
Wombat
post Tue, 22 Sep 2009 - 16:39
Post #17

Forum Clubber

smile.gif
print, ale ty masz samochód z tej wyższej lub też tej górnej półki i mówisz o dedykowanych rozwiązaniach i ich cenach. Masz samochód szybki w serii i nie czujesz ciagle niedoboru mocy. Ciebie nitro urządza. CZASEM se psikniesz. Okazjonalnie. Bo to co masz dostepne generalnie dae rade
A u nas podtlenek był ładowany do civików 1.4 90KM w serii i innych takich pudełek na zakupy. Masowo. Wtedy był popyt.
Ale ludziki dorosły, rynek dorósł, ludzie nabrali doświadczenia a silniki "fajne" sie zestarzały i potaniały. teraz swap na silnik 20-30KM mocniejszy kosztuje tyle lub niewiele więcej co nitro a daje seryjna trwałosć. Mozliwosć skorzystania zawsze z mocy pod pedałem gazu i to bez płatnych karnetów na doładowanie. Powstała kupa projektów DIY mniej lub bardziej udanych.
teraz juz nie jest fajnie mieć 90KM sredniaka co przez 15 sekund może być szybszy TROCHE i potem mu trzeba dac odpocząc. Kumple odjadą a ty studzisz profilaktycznie silnik. teraz każdy wie że lepiej dołozyc 1000 do silnika lub turbo niż miec podtlenek jako docelowe doładowanie.

A co do tankowanie to juz wiesz że jak nie zamówisz wczesniej to nigdzie. No chyba że przed zawodami jak okresowo wzrastaja zapasy u tych co korzystaja z nitro na zawodach

--------------------

+Quote Post
prnit
post Tue, 22 Sep 2009 - 16:49
Post #18

Forum Homee

zgadzam się z Tobą w 100% ale i tak jest to dziwne ze nie ma gdzie podtlenku zatankować w W-wie bo jednak troche aut chyba jeszcze na nitro jezdzi...tak naprawde to jestem ciekaw ile....moze zrobie jakąś ankiete biggrin.gif tak czy siak bede czekać na VTG bo tam ma się pokazać gazik najwcześniej.

--------------------
Kilka wariatów w garażu.

+Quote Post
ju-by
post Tue, 22 Sep 2009 - 18:45
Post #19

Forum Clubber

Nie wiem czy to aktualne, nie wiem czy mają na stanie, ale z tego co pamiętam to łódzki Tuning Jędrasik oferował napełnianie butli którą można było do nich wysłać kurierem, może warto sprawdzić to rozwiązanie?

+Quote Post
Taffarel
post Wed, 23 Sep 2009 - 03:00
Post #20

Forum Homee

a w koncu atakowales szpitale, czy czekasz na dostawe u "tjunera" ??

--------------------
BMW 135i

+Quote Post

2 Stron V   1 2 >
Reply to this topicStart new topic

RSS Wersja Lo-Fi Aktualny czas: Saturday, 19 July 2025 - 07:25