![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Sat, 08 October 2005 Skąd: Rzeszów ![]() |
Gdzie oddać gwint do naprawy / regeneracji ? jaka firma w PL to ogarnia dobrze.
Pacjent KW V3 z Audi RS4 B5 Lewy przedni amortyzator, "baniaczek" uległ ugięciu a jego próba naprostowania skończyła się rozszczelnieniem układu i jego wylaniem. Wystarczyło delikatnie próbować jego prostowanie i pssssss. Ogólnie gwint ma przelatane mało i chciałbym go uratować. ![]() -------------------- |
|
|
Wspieraj forum |
![]()
|
![]() Dotacja ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Mon, 11 June 2007 Skąd: WG ![]() |
takie rzeczy to raczej u producenta. Jakieś dwa lata temu kupiłem używkę KW V2 i dawałem tylne amorki do regeneracji do takiego gościa z Poznania ( numer do niego znalazłem tu na forum ) bo ktoś przy nich dużo namajstrował. Koleś wymienił mi olej , zapłaciłem niewiele bo jakieś 150 zł za sztukę ale przegląd pokazał że amorki są śmietniki. Uważam więc że najlepiej z takimi rzeczami poradzi sobie jedynie producent. W Krakowie jest firma Techracing która zajmuje się naprawą różnych zawieszeń ale jak dzwoniłem do nich dwa lata temu to nie chcieli ruszać mojego KW. Zadzwoń tam , może coś się zmieniło do tej pory. Druga opcja to jak mój brat kupował nowego Weiteca ( ten sam producent co KW) w VTG w Warszawie to mówili mi że można u nich ( tzn wysyłają zawias do producenta )zregenerować, tylko VTG nie powie ile to będzie kosztować, tyko ocenią to Niemcy po otrzymaniu zawieszenia.
-------------------- A4 Allroad 3.0TDI
KTM 520EXC |
|
|
![]()
|
|
![]() Frequent User Dołączył: Fri, 23 April 2010 Skąd: Kraków ![]() |
up, naprawiamy takie zawieszenia bez problemy na oryginalnych częściach KW. zapraszam
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Sat, 08 October 2005 Skąd: Rzeszów ![]() |
Dobrze wiedzieć na przyszłość, ale temat nie aktualny, kupiłem nową sztukę.
I zaczynam też wprowadzać KW na sklep. -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Wed, 13 August 2008 Skąd: Bratislava ![]() |
[...]zapłaciłem niewiele bo jakieś 150 zł za sztukę ale przegląd pokazał że amorki są śmietniki. [...] Jeśli tester z jakiegokolwiek SKP, to możesz sobie o kant dupy rozbić te wyniki. Grunt, żeby między stronami wychodziło podobnie, a to co pokazuje to jest chyba zależne od faz księżyca i plam na słońcu. -------------------- Blog Motoryzacyjny TorquedMad mind - tqmm.pl
FB: @torquedmadmind Insta: @tqmmpl Twitter: @tqmmpl |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Mon, 11 June 2007 Skąd: WG ![]() |
ale wrażenie też mam takie że tył jakoś dziwnie pracuje w porównaniu do przodu, więc te wyniki coś jednak mówią.
-------------------- A4 Allroad 3.0TDI
KTM 520EXC |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: Sunday, 04 May 2025 - 09:50 |