![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Forum Homee Dołączył: Sun, 19 February 2006 Skąd: Warszawa-Marki ![]() |
Witam,
kolega chce kupić golfa VI pod bazę do modyfikacji. Pojawił się problem odnośnie rodzaju wtryskiwaczy. podobno te piezoelektryczne są nieregenerowalne. W jednych 2.0 TDI są, w innych nie ma. Podobno tylko 170KM ma piezoelek. a reszta nie. Ale z tego co dzwoniłem po serwisach oni sami nie wiedzą, ze coś takiego jest w tym silniku bo te same wtrsyki są tez i do 140KM i do nawet 110KM. Są jakieś dwa schematy (pewnie jeden pod CRII genereacji a drugi pod CR III-generacji). Czy ktoś może mi wskazać który z tych silników ma piezoelektryki? 1.6 TDI CAYB 90 1.6 TDI CAYC 105 2.0 TDI CBDC 110 2.0 TDI CBAA, CFFA 136 2.0 TDI CBAB, CFFB,CJAA 140 2.0 TDI CBBB, CFGB 170 |
|
|
Wspieraj forum |
![]()
|
![]() Dotacja ![]() |
|
|
|
gość_hexx_* |
![]()
|
![]() |
mam CFGB 170 i jest na cewkach
|
|
|
![]()
|
|
![]() Frequent User Dołączył: Wed, 20 November 2002 Skąd: POZNAŃ ![]() |
Wszystkie 1.6TDI CAYx są piezo
Wszystkie 2.0TDI CBAx są piezo -------------------- www.gekocars.pl
|
|
|
![]()
|
|
|
|
|
![]()
|
|
![]() Rookie Dołączył: Wed, 15 October 2003 Skąd: Warszawa ![]() |
nie mylcie piezopompowtryskiwaczy (w Golfie tylko w silniku BMN) z piezowtryskami w Common Railach,
jak do tej pory problemy były TYLKO z piezopompowtryskami wszystkie "czteroliterowe" TDI w Golfie sa na CR -------------------- Blackbird Octa RS++
|
|
|
![]()
|
|
nie mylcie piezopompowtryskiwaczy (w Golfie tylko w silniku BMN) z piezowtryskami w Common Railach, jak do tej pory problemy były TYLKO z piezopompowtryskami wszystkie "czteroliterowe" TDI w Golfie sa na CR wiem ze te czteroliterowe sa juz w common rail,ale pytanie brzmi ktorej generacji(i ktore silniki z tych co pisalem).piezowtryskiwacze wystepuja w common rIlu III generacji. problem w ym ze serwisy nie maja oznaczen tego,jaki silnik dziala na ltorym CR. ani tym bardziej nie maja opisu wtryskiwacza(yylko jego nr). z tego co geko napisal to zadna 170tka nie jest na piezowtryskiwaczach a z tego co ja czytalem to od tej jednostki sie zaczal CR III w golfie.sam juz nie wiem... |
|
|
![]()
|
|
![]() Frequent User Dołączył: Wed, 20 November 2002 Skąd: POZNAŃ ![]() |
z tego co geko napisal to zadna 170tka nie jest na piezowtryskiwaczach No, ja napisałem że na piezoelektrycznych wtryskiwaczach jest : 1.6TDI - CAYA 75KM, CAYB 90KM, CAYC 105KM, CAYD 102KM, CAYE 75KM i 2.0TDI - CBAA 136KM, CBAB 140KM, CBAC 143KM Wiem o tym bo każdego z pacjentów po wyżej miałem „na stole” O silniku 170KM nie pisałem W nowych silnikach 2.0TDI takich od 2011r w górę z powrotem są wtryskiwacze magnetyczne Taki wtryskiwacz magnetyczny łatwo poznać nawet bez omomierza – po prostu przelew paliwa wychodzi centralnie na środku wtryskiwacza -------------------- www.gekocars.pl
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: Thursday, 01 May 2025 - 15:37 |