Shoutbox 0 nowych PW 

Reply to this topicStart new topic
> GOLF V 1.9 TDI 105 KM, nie bić, pierwszy diesel w rodzinie ;]
RozbiJacek
post Tue, 07 Oct 2008 - 11:08
Post #1

User

Witam, to mój pierwszy diesel 1.9 tdi 105 koni w golfie V na 5 biegowej manualnej skrzyni(strasznie krótka)
kryzys paliwowy dopadł również i mnie, stąd zakup disla jest naprawdę przyjemnie smile.gif
jedno ale ...105 koni i ten brak wieksze ilosci koników boli strasznie. z tego co się dowiedziałem to mam koło zamachowe 2masowe, i przy tym silniku po czipie mozliwe jest 140 km co juz się jakoś porusza, przebieg 80 tyś. po babie, i sprzęgło się juz ślizga , ledwo trzyma ,wiec wymiana , i teraz na jakie, i czemu takie drogie smile.gif chip bedzie wszczepiany w gda, jest tu na miejscu kompetentna osoba,wiec mniej wiecej teoretycznie wiem co i jak, ale być może podpowiecie jakieś swoje czarodzijskie sztuczki
p.s. czy wymiana na srzynie 6 speed jest prosta i czy to sie kalkuluje, bo 5 speed to dramat

pozdrawiam Jacek

--------------------
...
Go to the top of the page

+Quote Post
Wspieraj forum
post Tue, 07 Oct 2008 - 11:08
Post #

Dotacja

Dotacja na forum

Quote Post
memo
post Tue, 07 Oct 2008 - 16:19
Post #2

Rookie

Polecam ci firme tune-up podjedz albo zadzwon do roberta i sie umow naprawde fajny chlopak. Pozdro
Namiar to www.tune-up.pl

+Quote Post
Rob555
post Tue, 07 Oct 2008 - 21:41
Post #3

Frequent User

Jak chcesz to moge Ci zalozyc kolo jednomasowe ze sprzeglem od VR6. Nie dosc ze tansze niz dwumasy to jeszcze znacznie lepiej trzyma (w takich silnikach 170-180KM sprawdzone).
Minusem jest odglos grzechoczacych sprezynek.

+Quote Post
RozbiJacek
post Wed, 08 Oct 2008 - 12:08
Post #4

User

CYTAT(Rob555 @ Tue, 07 Oct 2008 - 21:41) *
Jak chcesz to moge Ci zalozyc kolo jednomasowe ze sprzeglem od VR6. Nie dosc ze tansze niz dwumasy to jeszcze znacznie lepiej trzyma (w takich silnikach 170-180KM sprawdzone).
Minusem jest odglos grzechoczacych sprezynek.

heh smile.gif osobę kompetentną w Gdańsku od czipowania i mechaniki miałem na myśli właśnie Ciebie Robert cool.gif pozdro, będę u ciebie na ciąganie silnika ,bo telepie ,heh smile.gif

--------------------
...

+Quote Post

Reply to this topicStart new topic

RSS Wersja Lo-Fi Aktualny czas: Sunday, 04 May 2025 - 07:58