![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() User Dołączył: Thu, 24 August 2006 Skąd: Gdańsk ![]() |
Witam, to mój pierwszy diesel 1.9 tdi 105 koni w golfie V na 5 biegowej manualnej skrzyni(strasznie krótka)
kryzys paliwowy dopadł również i mnie, stąd zakup disla jest naprawdę przyjemnie ![]() jedno ale ...105 koni i ten brak wieksze ilosci koników boli strasznie. z tego co się dowiedziałem to mam koło zamachowe 2masowe, i przy tym silniku po czipie mozliwe jest 140 km co juz się jakoś porusza, przebieg 80 tyś. po babie, i sprzęgło się juz ślizga , ledwo trzyma ,wiec wymiana , i teraz na jakie, i czemu takie drogie ![]() p.s. czy wymiana na srzynie 6 speed jest prosta i czy to sie kalkuluje, bo 5 speed to dramat pozdrawiam Jacek -------------------- ...
|
|
|
Wspieraj forum |
![]()
|
![]() Dotacja ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Rookie Dołączył: Tue, 16 October 2007 Skąd: Toruń ![]() |
Polecam ci firme tune-up podjedz albo zadzwon do roberta i sie umow naprawde fajny chlopak. Pozdro
Namiar to www.tune-up.pl |
|
|
![]()
|
|
![]() Frequent User Dołączył: Mon, 03 October 2005 Skąd: Trojmiasto ![]() |
Jak chcesz to moge Ci zalozyc kolo jednomasowe ze sprzeglem od VR6. Nie dosc ze tansze niz dwumasy to jeszcze znacznie lepiej trzyma (w takich silnikach 170-180KM sprawdzone).
Minusem jest odglos grzechoczacych sprezynek. |
|
|
![]()
|
|
![]() User Dołączył: Thu, 24 August 2006 Skąd: Gdańsk ![]() |
Jak chcesz to moge Ci zalozyc kolo jednomasowe ze sprzeglem od VR6. Nie dosc ze tansze niz dwumasy to jeszcze znacznie lepiej trzyma (w takich silnikach 170-180KM sprawdzone). Minusem jest odglos grzechoczacych sprezynek. heh ![]() ![]() ![]() -------------------- ...
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: Sunday, 04 May 2025 - 07:58 |