![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Rookie Dołączył: Sun, 28 August 2005 Skąd: Kielce ![]() |
Czy ktoś modyfikował focusa z tym silnikiem
Interesuje mnie wszystko: w co trzeba zainwestować, jakie koszta, u kogo robić i jakich efektów można się spodziewać -------------------- |
|
|
Wspieraj forum |
![]()
|
![]() Dotacja ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() Frequent User Dołączył: Sun, 21 November 2004 Skąd: Wrocław ![]() |
Powiem pewnie to, co i większość...
Ten silnik nie ma przed sobą szerokich perspektyw - stara i dość kiepskawa konstrukcja... Pewnie da się zrobić program... i tyle. -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Nie interesuje mnie sam program, myślałem o większym turbo, intercoolerze, wydajniejszej pompie i wtryskiwaczach, nowym układzie wydechowym itd.
Chodzi mi czy już ktoś robił taką modyfikację na tym silniku, ile to kosztowało, spodziewane efekty... no i czy ten silnik to wytrzyma -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Z tego, co pamiętam, to na forum nie było relacji z mechanicznych modyfikacji tego silnika.
Jest za to kilka relacji z wirusowania wersji 100 i 115 KM. Opcja szukaj "focus + tdci" -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Homee Dołączył: Wed, 08 December 2004 Skąd: Warszawa ![]() |
CYTAT("Velocity":10km65xo) Opcja szukaj "focus + tdci"
tddi - ten niestety nie ma cr-a -------------------- Dzik zawsze pozdrawia.
- Clio stage 0.5 = 172->161->166(ET14.9)->184(ET?)->??(ET14.3)-> seria - R5 blue, 2.0 16 - 160KM - R5 black 1.4t mpi - R5 red 1.4t - R5 silver 1.4t Zycie jest za krotkie zeby jezdzic dieslem |
|
|
![]()
|
|
Faktycznie, przeoczyłem.
Mój błąd. -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Super User Dołączył: Sat, 03 May 2003 Skąd: Gdańsk ![]() |
Jak chcesz miec szybkiego diesla to najlepiej sprzedać i kupić jakiegoś TDI tam naparwde jest dużo do przeróbek i częśći są łatwo dostępne i duzo ludzi juz to robiło i wie co i jak.
Z tego silnika za duzo nie wyciśniesz i nie ma co kasy w to ładować za dużo -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Clubber Dołączył: Tue, 01 March 2005 Skąd: Wrocław ![]() |
Silnik jest mało rozwojowy ale zamiana na inne auto z motorem tdi oznacza porzucenie najlepszego zawieszenia w klasie i czerpania przyjemności z jazdy po zakrętach
-------------------- Focus RS mk2 370 PS i 512 NM
Focus RS mk1 330 PS i 440 NM Lewopasmowym powolnojeźdzcom mówimy NIE! |
|
|
![]()
|
|
CYTAT("Z.A.D.I.R":rniujt6u) Jak chcesz miec szybkiego diesla to najlepiej sprzedać i kupić jakiegoś TDI tam naparwde jest dużo do przeróbek i częśći są łatwo dostępne i duzo ludzi juz to robiło i wie co i jak.
Z tego silnika za duzo nie wyciśniesz i nie ma co kasy w to ładować za dużo Szkoda bo to świetne auto, genialnie się prowadzi i do tego jest bezawaryjne Wygrałem nim kilka kjs ale obecnie na tor przyjeżdżają takie fury, że żeby dać radę potrzebuję więcej mocy -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Frequent User Dołączył: Thu, 04 August 2005 Skąd: wafqa ![]() |
pozostaje przetrzec szlaki
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Clubber Dołączył: Thu, 14 November 2002 Skąd: Milanówek/WWA ![]() |
To, że nikt nie "wzmocnił" konkretnie innego diesla niż TDI nie znaczy, że się nie da. Proponuje podjąc próbę. Jestem bardzo ciekawy wyników
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: Thursday, 17 July 2025 - 15:29 |