Shoutbox 0 nowych PW 

Reply to this topicStart new topic
> Ford Sierra DRIFT project, 2.0 turbo z saaba
moryc7
post Mon, 08 Feb 2016 - 22:37
Post #1

Rookie

Witam smile.gif

Mam na sprzedaż niedokończony projekt, jakim jest Ford Sierra MK2 po lifcie, samochód miał być zbudowany z myślą o drifcie, ale niestety od dłuższego czasu stoi z braku czasu i pieniędzy.

W sierce jest dwulitrowy benzynowy turbodoładowany silnik z saab'a 900NG. Jest to najmocniejsza wersja o oznaczeniu B204L, fabrycznie legitymujący się mocą 185KM i momentem obrotowym 263Nm. Silnik seryjnie ma kute graty, bez zająknięcia i otwierania silnika, samym osprzętem można wyciągnąć nawet 500KM.

Silnik jest kompletny, z wiązką i komputerem. Zdrowy i jeżdżący został wyjęty z saab'a i przeszczepiony do sierry. Silnik siedzi w budzie, w tym celu zostały zrobione od podstaw łapy silnika, łapa skrzyni (skrzynia z opla omegi), została przerobiona miska olejowa i smok olejowy, dorobiony został również wał napędowy.

Zamontowany został pedalbox z 3 pompami (jedna do sprzęgła i dwie do hamulców - możliwość płynnej regulacji siły hamowania między osiami od 100% na przód do 0% na przód i 100% na tył). W samochodzie są 2 sportowe fotele kubełkowe z pasami szelkowymi. Do auta dorzucam duży intercooler z orurowaniem do nissana 200sx (po delikatnych przeróbkach bez problemu będzie mógł zostać zaadaptowany do sierry) oraz turbinę od Mitsubishi Lancer Evo (potencjał do prawie 400KM) wraz z wszystkimi potrzebnymi flanszami, mam również jakieś kolanka potrzebne do wyspawania kolektora wydechowego.

Samochód na zdjęciach ma rozebrany przód, ale oczywiście mam do niego lampy, grill, jest też jakiś zderzak z większym otworem pasujący do dużego intercoolera, są również lusterka.

Sierra jak na swój wiek jest w nienagannym stanie, jej ogólny stan jest dobry. Nie gnije, nie ma dziur w podłodze, jedynie widać rudy nalot na pasie tylnym (pozostałość po jakiejś nieudolnej naprawie przez poprzedniego właściciela). Hamulce od stania zakończyły swój żywot, podejrzewam że część gumowych elementów w zawieszeniu również. W samochodzie brakuje zbiornika paliwa, jest za to butla z gazem (gaz wbity w dowód) i silnik również ma instalację gazową.

Do dokończenia zostało podłączyć wiązkę silnikową z saaba, wyspawać układ wydechowy, dokupić bak paliwa i pompę, zrobić hamulce, zamontować rozrusznik i pedały, których stelaż jest już przyspawany do ściany grodziowej.

Cena jaka mnie interesuje to 5000zł za wszystko co jest widoczne na zdjęciach. Samochód do obejrzenia i odbioru w Zakopanem, zapraszam do kontaktowania się tutaj, na priv lub telefon: 604 80 83 86.

Pozdrawiam, Marcin
Go to the top of the page

+Quote Post
Wspieraj forum
post Mon, 08 Feb 2016 - 22:37
Post #

Dotacja

Dotacja na forum
Go to the top of the page

Quote Post

Reply to this topicStart new topic

RSS Wersja Lo-Fi Aktualny czas: Sunday, 04 May 2025 - 07:46