![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Rookie Dołączył: Tue, 01 March 2022 Skąd: Małopolska ![]() |
Witam i dzień dobry, planuję zrobić kilka modyfikacji w moim Fiacie GP 1.4 t-jet 120km. Cel - 200km+
Turbina Garrett 1446 wejdzie 1:1? Nie trzeba będzie robić downpipe? Fabryczny intercooler wywalić czy wykominować jakieś połączenie z fmiciem? Jakie wtryskiwacze? 320cc wystarczy? |
|
|
Wspieraj forum |
![]()
|
![]() Dotacja ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Homee Dołączył: Tue, 18 April 2006 Skąd: podkarpacie ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Mon, 05 September 2005 Skąd: Katowice / Banja Luka ![]() |
http://www.racingforum.pl/14-T-Jet-t131579.html
Nie ma za co. -------------------- #włoszczyzna
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Clubber Dołączył: Wed, 07 January 2009 Skąd: Rzeszów ![]() |
Nie ten dział.
-------------------- RS3 8V2 nardo limo pl 540HP 680NM
109-Performance |
|
|
![]()
|
|
czyli wtryski z corsy opc. A turbina wejdzie do seryjnego katalizatora? Czy najlepiej robić od razu cały wydech?
|
|
|
![]()
|
|
Dlaczego "Projekty i modyfikacje aut" są nieodpowiednim działem? Jestem to nowy więc sorry za nieogarnięcie
|
|
|
![]()
|
|
Od razu, katalizator nie nadaje się na taki setup.
Weź otwórz inne tematy z tego działu i zobacz dlaczego Twój jest nie pasujący, odrobinkę chęci wystarczy oraz poczytanie zasad i regulaminów. -------------------- RS3 8V2 nardo limo pl 540HP 680NM
109-Performance |
|
|
![]()
|
|
I tak by się prezentowała lista modyfikacji:
- gt 1446 z abarth gp ss - ic fmic - filtr stożkowy - wtryski corsa opc - oczywiście mapa na koniec - dp i wydech jeśli trzeba A lecieć od razu na grubo i wsadzić jeszcze wałki z abartha czy mogę to sobie zostawić na kiedyś? Auto ma 138k przebiegu więc na 99% będzie pęknięty kolektor wydechowy, a ciężko go dostać w normalnej cenie. Będzie to żyło jak jakiś czas tak pojeździ? Do tej pory nie odczułem spadków mocy czy świstów z silnika poza turbinką. O ile to była ona... |
|
|
![]()
|
|
Bez downpipe będziesz miał duże backpressure i wysokie egt.
W tych silnikach zdarza się wtedy popękanie tłoków (oderwanie kawałka denka) i to bez spalania stukowego. -------------------- RS3 8V2 nardo limo pl 540HP 680NM
109-Performance |
|
|
![]()
|
|
Aha rozumiem. Czyli to na razie wszystko co chciałem wiedzieć, także dzięki za odpowiedzi
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: Friday, 25 July 2025 - 05:17 |