![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
User Dołączył: Fri, 24 August 2007 Skąd: Rz ![]() |
Witam serdecznie!
Niestety szukajka nic nie pokazała, oprócz wzmianki o tym, że takowy silnik powstał + ori wykres. Od miesiąca jestem właścicielem takiego Fiata lecz powoli zaczyna brakować mocy. Czy można coś zmienić w tym silniku oprócz wgrania nowego sterownika? Jaki jest potencjał tego sprzętu, jaka turbina tam siedzi i co na to automat? Za wszelkie informację będę niesamowicie wdzięczny. Pozdrawiam |
|
|
Wspieraj forum |
![]()
|
![]() Dotacja ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Clubber Dołączył: Sun, 15 June 2003 Skąd: Warszawa ![]() |
Spytaj Rogala. On cośtam dłubał te nowe fiaty...
-------------------- WORKSHOP
|
|
|
![]()
|
|
Super User Dołączył: Sun, 03 December 2006 Skąd: Pd ![]() |
Nie wiem jak Croma, ale Brera/159 wychodzi miedzy 240 a 260 PS po samym sofcie. Sprezarka to rewelacyjna 2056. Oczywiscie te przyrosty dotycza skrzyn manualnych. |
|
|
![]()
|
|
User Dołączył: Fri, 24 August 2007 Skąd: Rz ![]() |
Nie wiem jak Croma, ale Brera/159 wychodzi miedzy 240 a 260 PS po samym sofcie. Sprezarka to rewelacyjna 2056. Oczywiscie te przyrosty dotycza skrzyn manualnych. A orientujesz się może co potrafi znieść skrzynia automatyczna? Czy silnik jest tak samo rewelacyjny jak turbo? |
|
|
![]()
|
|
Super User Dołączył: Sun, 28 December 2003 Skąd: Gliwice ![]() |
A orientujesz się może co potrafi znieść skrzynia automatyczna? Czy silnik jest tak samo rewelacyjny jak turbo? Tam siedzi jak pamiętam japoński aisin tf80 - wg producenta jak kiedys sprawdzałem okolice 440nm to max niuton dla tej skrzyni. 2.4 w Cromie to mjtd200ps ze sprężarką KKK. -------------------- WWW.CINSOFT.PL
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: Saturday, 03 May 2025 - 06:25 |