![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Forum Clubber Dołączył: Fri, 30 July 2004 Skąd: Łomża ![]() |
Francuz chce ode mnie jakis certyfikat COC?? Co to jest?
i need this certificate for french paper in france call BMW pologne for ask this question about the COC certificate of conformity tomorrow morning i send you a copy of an COC ok? |
|
|
Wspieraj forum |
![]()
|
![]() Dotacja ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() Super User Dołączył: Mon, 13 October 2008 ![]() |
takie cos znalazlem
http://www.proz.com/kudoz/english_to_polis...conformity.html tlumaczone w google Europejski COC (świadectwo zgodności) jest oświadczenie o zgodności z homologacji Wspólnoty Europejskiej.Celem niniejszego dokumentu jest zapewnienie swobodnego przepływu towarów w Unii Europejskiej, w szczególności dla tych towarów, które podlegają homologacji i rejestracji.COC jest deklarację producenta, że pojazd jest zgodny z danym typem homologowanym. Ten dokument zawiera informacje o pojeździe i jego producenta identyfikacji, numer homologacji, specyfikacje techniczne i inne dane. Zawartość COC jest określony przez regulacje UE (zmiana IX, rozporządzenie 92/53). Pojazdy bez specyfikacji UE (np. pojazd wyprodukowany w Stanach Zjednoczonych lub na rynku japońskim) i starszych pojazdów, które nie otrzymały homologacji typu WE jeszcze nie istniejących COC. Podobnie, nie jest możliwe do wydania COC do konwersji pojazdów.COC jest tylko do uzyskania dla samochodów osobowych, motocykli i ciągników. -------------------- Ford Fiesta MkIII N7A 238km 244 nm przeszlosc
Vauxhall Astra GTC Vauxhall Vectra 1.9CDTI |
|
|
![]()
|
|
no ok, to skad ja mam to wziac? bo nie czaje?
|
|
|
![]()
|
|
pisze ze masz przedzwonic do BMW polska w sprawie tego swistka w sensie zapytac sie o niego
-------------------- Ford Fiesta MkIII N7A 238km 244 nm przeszlosc
|
|
![]()
|
|
sorry ze post od postem ale znalazlem takie rozwiazania
Procedura jest prosta: 1-cia Musimy wysłać pełne kserokopię rejestracji pojazdu, są ważne i numer VIN oraz numer (dla przyspieszenia procesu oskenovanú lub wysłać e-mail. faksu). 2-ga zamówienia, możesz wysłać: - E-mail (najszybszy sposó ![]() - Faksem (prosimy o wypełnienie formularza zamówienia) - Drogą pocztową (prosimy o wypełnienie formularza zamówienia) - Wypełnij bezpośrednio klikając tutaj. 3-cia W niektórych przypadkach konieczne jest do wpłacenia kaucji na sprzęt COC. Zawsze informacji, po otrzymaniu zamówienia. Kaucja jest zwykle równa 50% całkowitej i muszą być zwrócone na konto numer: 2626713175/1100. Zaliczki są wymagane w przypadku Twojej długoterminowej współpracy z nami. 4-ty COC przy dostawie odpowiednio. możesz pobrać umowę osobiście w Pradze lub w Senica. Jeśli jesteś osobą fizyczną (nepodnikateľ) w celu wpisz swoje imię i nazwisko i pełny adres. Jeśli firma w kolejności określić nazwę firmy, pełny adres, numer VAT odpowiednio. VAT. ale nie wiem czy to o to chodzi?? ps. tłumaczenie google ze słowackiego źródła. -------------------- Ford Fiesta MkIII N7A 238km 244 nm przeszlosc
|
|
![]()
|
|
nie moge sie dodzwonic do centrali :/
|
|
|
![]()
|
|
![]() Frequent User Dołączył: Tue, 14 October 2008 Skąd: BoatCity ![]() |
Obiło mi się o uszy co nieco. Kiedyś znajomy chciał zarejestrować auto w UK.
Potrzebował jakiegoś dokumentu zgodności - podejrzewam, że jest to owy certificate of conformity. Z tego co pamiętam to do uzyskania producenta auta - czyli tak jak pisał Francuz - spróbuj skontaktować się z centralą BMW. |
|
|
![]()
|
|
no i ok, moge to uzyskac tylko kontaktujac sie z centrala BMW w Strassburgu, meila nima wiec korespondencja, ewentualnie moge wystapic o to do salonu w ktorym auto zostalo kupione. Jestem ciekaw jak w tej sytuacji, auto bylo kupione i zerejestrowane wlasnie we Francji, klient chce je kupic spowrotem do Francji, kazalem mu sie dowiedziec jak to wyglada u nich w takiej sytuacji.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Homee Dołączył: Thu, 12 May 2005 Skąd: Brachttal / Niemcy ![]() |
Nie dalej jak 3 tygodnie temu też tego potrzebowałem. Kupiłem auto w Szwajcarii, chciałem je rejestrować w Niemczech. W moim wypadku szło o Fiata.
Załatwiłem sprawę przez mail (foto dowodu rejestracyjnego i tabliczki znamionowej). Trwało tydzień, kosztowało 85 euro. Mogłem to załatwić przez każdy oficjalny salon marki, ale załatwiłem u generalnego przedstawiciela bo mam blisko. Na Twoim miejscu zadzwoniłbym do przedstawiciela BMW Polska a jeśli to nie pomoże to jakiegokolwiek salonu BMW w Niemczech. Obstawiam, że pomogą. Jeśli chcesz to mogę dziś po południu odwiedzić BMW i zapytać jak to wygląda. Potrzebuję jednak danych na mail (kopia dowodu, vin, foto tabliczki). |
|
|
![]()
|
|
Właśnie dzwoniłem do BMW.
Na oficjalnej stronie BMW deutschland powinno być coś służące do zamawiania. Jeśli nie to napisz mail na adres coc.hotline@bmw.de, w mailu musi być: Dokładny adres, numer telefonu, kopia dowodu rejestracyjnego z widocznym VIN. Koszt to 52,80 euro. Gdyby były problemy z wysyłką do PL to mogę pomóc. Aha, BMW Polska też powinno to wystawić ![]() |
|
|
![]()
|
|
dzieki
![]() |
|
|
![]()
|
|
Super User Dołączył: Thu, 19 November 2009 Skąd: Warszawa ![]() |
ale przeciez ow francuz sam sobie może to zalatwic w swoim kraju...
|
|
|
![]()
|
|
Pewnie, że może. Tylko pewnie boi się ewentualnych kosztów albo myśli, że to trudne. Mi też mówili, że to skomplikowane i drogie a poszło bez problemu.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Homee Dołączył: Fri, 02 May 2003 Skąd: Warszawa ![]() |
COC to europejskie swiadectwo zgodnosci (taki wyciag z homologacji), sluzace jak kazde swiadectwo do PIERWSZEJ rejestracji pojazdu.
Niestety wiekszosc urzedow w Europie, rejestrujacych auta przywiezione z Polski, idzie na latwizne i kaze sobie dostarczyc COC. Dzial kontaktu z klientami BMW Polska powinno bez problemu wydac takie COC...oczywiscie za oplata. Warto ich poprosic, zeby wydrukowali to w jezyku francuskim, bo jak francuzi dostana COC po polsku, to beda znowu krecic nosem. |
|
|
![]()
|
|
juz mowilem, Polska nie wydaje tego :/
|
|
|
![]()
|