![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Frequent User Dołączył: Tue, 03 July 2007 ![]() |
Witam
Orientujecie się bo szukałem w internecie i nie znalazłem nic dedykowanego od czego pasuje intercooler do Octavii mk1 1.8T 20V AUM ? Chodzi mi o to, że jeśli nie ma dedykowanego (chyba że jest) to czy ktoś ma doświaczenie jaki pasuje bez zbędnej rzeźby? Drugi temat to kto w okolicach Zachodniopomorskiego zrobi dobrze DOWNPIPE? To powinno dodać kilka KM i Nm? I czy przy okazji downpipe wycinać katalizator czy lepiej niech sobie zostanie. Auto ma dopiero 146 000 km przebiegu. Aktualnie siedzi soft w TuneUp Gdańsk na 209 KM i 313 Nm + wydech sportowy końcowy na zamówienie PRO-EX. -------------------- Skoda Octavia I 1.8T 20V 221 KM & 329 Nm by TuneUp Gdańsk
|
|
|
Wspieraj forum |
![]()
|
![]() Dotacja ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Clubber Dołączył: Wed, 07 January 2009 Skąd: Rzeszów ![]() |
Po IC i wydechu aż prosi się o większe wtryski, bo pewnie już teraz Ci je praktycznie zamyka.
-------------------- RS3 8V2 nardo limo pl 540HP 680NM
109-Performance |
|
|
![]()
|
|
![]() Frequent User Dołączył: Sat, 17 March 2007 Skąd: Łódź ![]() |
ICka dedykowanego raczej nie ma, bez najmniejszych problemow miesci sie w Octavii standardowy 550x230x65 od fmica i taki bym wkladal.
Katalizator wywal, pytanie tylko czy masz wylaczona w sofcie druga sonde aby checka nie wywalalo. Po montazu DP i ICka warto zrobic korekte softu. Tak jak Mis napisal, warto tez wlozyc wtryski 380cc z BAMa chociaz na seryjnych 320cc tez da sie zrobic okolice 230KM a na samym DP z seria wydechem i bez TIPa ciezko bedzie zrobic wiecej. -------------------- Ibiza Cupra 1.8T by CompSport
|
|
|
![]()
|
|
Co to jest TIP?
-------------------- Skoda Octavia I 1.8T 20V 221 KM & 329 Nm by TuneUp Gdańsk
|
|
|
![]()
|
|
Super User Dołączył: Fri, 20 June 2014 Skąd: Radzyń Chełmiński ![]() |
Turbo intake pipe czy jakos tak, dolot od filtra do turbo po polsku.
|
|
|
![]()
|
|
Najlepiej sztywny TIP, chociaż na te moce i potrzeby silikonowy też ogarnie.
Z mojego doświadczenia to na 320stkach ciężko o bezpieczne 230KM, chyba, że robi się je przy 5000rpm na DC100%, a wyżej ostro schodzi z boostem. Fajnie mieć jakikolwiek zapas, a nie wypuszczać auto na DC po 95% i więcej, gdzie szerokopasmówka nie będzie miała jak dolać momentami. Poza tym wtryski z mocniejszych braci 1.8T są tanie i dostępne, zawsze to bezpieczniej, można podlać jak się podoba i zostanie zapasik. -------------------- RS3 8V2 nardo limo pl 540HP 680NM
109-Performance |
|
|
![]()
|
|
a jak to cenowo wygląda? masz jakieś zdjęcia?
pzdr -------------------- Skoda Octavia I 1.8T 20V 221 KM & 329 Nm by TuneUp Gdańsk
|
|
|
![]()
|
|
Gregor10 kiedyś takie sprzedawał za 450zł, pytaj jak aktualnie sprawa wygląda, polecam.
![]() ![]() -------------------- RS3 8V2 nardo limo pl 540HP 680NM
109-Performance |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Clubber Dołączył: Fri, 13 August 2004 Skąd: Tuchola/Poznań ![]() |
Ma ktos potwierdzenie, że TIP faktycznie daje przyrosty? Jakies wykresy przed i po? U mnie w BAMie na logach z seryjnym dolotem wychodzi po 218g/s, a kiedyś znalazłem temat, że takimi wynikami chwalił sie jegomość już po zrobieniu TIPa..
-------------------- Leon 1.8T BAM 337/405 by NGS-R + MSS Performance & doriftogruz E46 330.
|
|
|
![]()
|
|
Frequent User Dołączył: Wed, 18 May 2011 Skąd: Jarosław ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Ma ktos potwierdzenie, że TIP faktycznie daje przyrosty? Jakies wykresy przed i po? U mnie w BAMie na logach z seryjnym dolotem wychodzi po 218g/s, a kiedyś znalazłem temat, że takimi wynikami chwalił sie jegomość już po zrobieniu TIPa.. Głównym celem jest uniknięcie zasysania fabrycznego TIPa do środka. -------------------- RS3 8V2 nardo limo pl 540HP 680NM
109-Performance |
|
|
![]()
|
|
myślałem, zę glownym celem modyfikacji są przyrosty
![]() -------------------- Leon 1.8T BAM 337/405 by NGS-R + MSS Performance & doriftogruz E46 330.
|
|
|
![]()
|
|
User Dołączył: Thu, 19 June 2014 Skąd: Rzeszów ![]() |
Zapewne zwężeniem przepływu do turbo
|
|
|
![]()
|
|
Zapewne zwężeniem przepływu do turbo +1 Stroisz sobie, podnosisz boost i w pewnym momencie zamiast rosnąć doładowanie i przepływ to trzymają stały poziom. To tak w dużym uproszczeniu, widać wtedy, że coś mega trzyma. -------------------- RS3 8V2 nardo limo pl 540HP 680NM
109-Performance |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Homee Dołączył: Mon, 20 April 2009 Skąd: Jasło ![]() |
co to za tip który jest w połowie zrobiony z silikonow ktore sie przytrą bo na dole jest przewód metalowy. Nic sie Rafał nie przyciera. Poza tym mój tip ze względu na sylikon szybciej się rozszerza w przeciwieństwie do Twojego. W tym miejscu ten tipek z foto ma większą średnice w środku przez co zapewnia MAX przepływ. Jeśli masz watpliwości co do tego czy się przyciera - możesz zapytać chłopaków którym robiłem te tipy. Znajdz jednego któremu przytarł się ten TIP ![]() Nie róbcie Tipów bo nie ma sensu , nic na tym nie zyskacie ![]() -------------------- GREGOR10.PL ChipTuning Hamownia Modyfikacje VW AUDI BMW MERCEDES PORSCHE
|
|
|
![]()
|
|
Nic sie Rafał nie przyciera. Poza tym mój tip ze względu na sylikon szybciej się rozszerza w przeciwieństwie do Twojego. jak to mowią każdy swoje chwali W tym miejscu ten tipek z foto ma większą średnice w środku przez co zapewnia MAX przepływ. Jeśli masz watpliwości co do tego czy się przyciera - możesz zapytać chłopaków którym robiłem te tipy. Znajdz jednego któremu przytarł się ten TIP ![]() Nie róbcie Tipów bo nie ma sensu , nic na tym nie zyskacie ![]() ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Sun, 27 December 2009 Skąd: Łomża ![]() |
Buehehehe pieje. Robiłem takich tipow z 20 przez ostatni rok, bardzo podobnych do tych gregora. Nikomu nic sie nie przeciera i nie przetrze.
-------------------- Fabia 1.8T 300+
Leon R30T EFR9180 |
|
|
![]()
|
|
Supcio - a ma ktos potwierdzone wymierne efekty? Będzie to widać na wykresach?
-------------------- Leon 1.8T BAM 337/405 by NGS-R + MSS Performance & doriftogruz E46 330.
|
|
|
![]()
|
|
|
|
|
![]()
|
|
Forum Killer Dołączył: Fri, 31 December 2010 Skąd: pomorskie ![]() |
rowniez, nie kumam jak maja sie przycierac te silikony.. nikomu nigdzie sie nie przycieraja, a tu nagle kuku? Nie wpadajmy ze skrajnosci w skrajnosc
![]() -------------------- Szukasz wtrysków? Zapraszam ;)
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: Wednesday, 30 April 2025 - 08:16 |