![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() User Dołączył: Tue, 18 December 2007 Skąd: Mazowieckie ![]() |
Cześć!
Orientuje się ktoś na szybko jakie będą różnice między tymi motorami? Tylko osprzęt? Sprawa ma się tak, że stoję przed wyborem 208/308 jeśli 208 da się przyszłościowo (po gwarancji) dojść do parametrów z 308 to nie będę się zastanawiał. Pozdro! |
|
|
Wspieraj forum |
![]()
|
![]() Dotacja ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Wed, 26 December 2012 ![]() |
Nie chce mi się wrzucać fot, ale bym Ci pokazał jak wyglądał mój 1.6 thp po 60kkm. Nie kupuj auta z tym motorem.
-------------------- Był Peugeot 106 S16 Turbo - Tor Poznań 1.53:5
Jest BMW e36 Compact m54b25 + GTX3076 + 8hp50 by TajnyGarazBobra |
|
|
![]()
|
|
W czym miałeś to thp?
|
|
|
gość_mat13por_* |
![]()
|
![]() |
Nie ma znaczenia w czym miał. Kazdy ma te same bolączki... rozrzad, nagar, pompa paliwa itd..
Tak na szybko to mocniejszy 250/270 ma inne tłoki wiec inny CR. Inne turbo wzgledem słabszego. |
|
|
![]()
|
|
W ds4, to jest tragedia nie motor. Niby poprawiony, a tak naprawdę to ściema. Najpierw zaczął mi palić na 3 cylindry do wymiany była pompa wtryskowa ok 2000zł. Potem łancuch wyciągniety. Za jakiś czas stracił na mocy. Zawory dolotowe tak zabite, że została 1/4 normalnego przekroju. Na koniec poszedł zaworek od sterowania zmiennej fazy wałka dolotowego. Przy okazji wymieniłem też to koło zębate co przestawia fazy ponoć też padają.
|
|
![]()
|
|
Stoję przed wyborem nowego HH. Jeśli nie Peugeot to co? Vag odpada. Budżet do 140k. Meg RS jeszcze nie ma. Starej już nowej nie kupię... Ludzie dłubią thp z 207 rc na 350 koni, ale nie znam szczegółów eksploatacyjnych. Jeździłem 508 156 koni nalotu 230 tyś. nie sprawiał wrażenia niesprawnego, podobno bez wiekszych cyrków do tej pory z nim. |
|
|
![]()
|
|
Focus ST.
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Thu, 04 May 2017 Skąd: Krk ![]() |
Faktycznie niezla propozycja. ST warto rozwazyc. Type-R ale troche poza budzetem...
-------------------- IXgen-TypeR K20C
M240iX |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Mon, 04 April 2011 ![]() |
A nowe GTC OPC? Niby opel ale fajne auto
![]() Jest jeszcze Leon Cupra, który jest szybszy, ale i cena trochę przekroczy 140tys przy konfiguracji czegoś więcej niż seria ![]() -------------------- Fiat Coupe 2.5 20VT (Italiano DAZA) > 800HP + DSG powered by WALAS MotorSport
World first Fiat with DSG DQ250 - FB -> Fiat Coupe - YellowProject |
|
|
![]()
|
|
tajper obżydliwy.
Foka, jeździłem rsem, st nie i w sumie nie wiem czemu nie brałem pod uwagę. Astra też o niej zapomniałem. z Leonem miałem krótki romans, ale fr tsi 180... Skłaniałem się ku mniejszemu właśnie wielkości 208, by za tą flotę co zostaje w różnicy potem móc go dokoksować. Auto dla fanu, trochę jako daily. Na dalsze wypady mam dużego peżota w dieslu... EDIT: Jest ktoś na forum z 208 GTI, bądź 308 GTI? o problemach z thp słyszałem nie mało, ale te silniki są od 15 lat na rynku i chyba już co nieco się poprawiło, tym bardziej, że mówimy o rocznikach 17/18. |
|
|
![]()
|
|
Chcesz małe to fiest st. Mój thp też był poprawiony hehehe
|
|
gość_mat13por_* |
![]()
|
![]() |
Co chcesz jeszcze wiedziec o GTI?
|
|
|
![]()
|
|
Przede wszystkim jak to eksploatacyjnie wygląda. Wali się ten motor faktycznie jak nastolatki na dyskotekach?
Chce wziąć leasing, raczej z przedłużoną gwarancją na cały okres finansowania, ale z tym autem chciałem się ożenić na dłużej niż tylko gwarancja... |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: Thursday, 03 July 2025 - 15:08 |